O introducere usoara la marketingul social media pentru incepatori. Aflati cum sa creati o strategie sociala castigatoare.

Ce este marketingul social media?

Marketingul pe retelele sociale este procesul de crestere a gradului de constientizare despre dvs., produsele sau serviciile dvs. prin intermediul diverselor canale de socializare.

Scopul final al oricarei campanii de marketing pe retelele sociale este de a directiona traficul catre un site web, de a spori vizibilitatea unui produs, de a castiga mai multi adepti ai retelelor sociale sau de a gasi mai multi clienti.

Cele mai populare retele de socializare de astazi sunt Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube, Instagram si Linkedin.

De ce este important marketingul social media?

Marketingul social media este important deoarece:

Este cel mai rapid mod de a raspandi un nou produs, serviciu sau stire – un tweet poate rivaliza in cateva minute si poate raspandi un mesaj in jurul cuvantului mai repede decat televizorul sau alte mijloace media traditionale

Este o tendinta – milioane de oameni isi petrec o mare parte din timp pe retelele de socializare, asa ca daca ai „nevoie de ei” stii unde sa-i gasesti

Este noul marketing – In vremurile de demult, specialistii in marketing au aflat ca multi oameni petrec timp in masinile lor conducand, asa ca s-au gandit la panourile publicitare de pe drumuri. Astazi, oamenii isi petrec timpul pe retelele de socializare, astfel incat, ca agent de marketing, trebuie sa incepeti sa ganditi si in acest fel.

Este noul influencer – Studiile recente arata ca social media devine un canal excelent de vanzari si tot mai multe companii afirma ca primesc clienti de pe Facebook sau Twitter.

Sfaturi de marketing pentru retele sociale pentru incepatori

Cum puteti profita de social media? Cum pot incepe incepatorii o prezenta adecvata pe retelele sociale?

  1. Decideti ce platforma (e) de social media sa utilizati

Ca incepator la social media, trebuie sa alegeti una sau doua platforme de socializare si sa va concentrati pe acestea, mai degraba decat sa incercati sa lucrati pe toate platformele in acelasi timp.

Aceasta este o greseala pe care o fac multi incepatori si, in cele din urma, renunta fara a avea niciun beneficiu.

  1. Optimizati-va profilurile de social media

Odata ce decideti ce instrumente de socializare veti utiliza (cel putin pentru inceput), urmatorul pas este sa va optimizati profilurile pe aceste site-uri.

Optimizandu-va profilurile, va cresteti sansele de a obtine mai multi adepti si este, de asemenea, o modalitate buna de a va spori eforturile de SEO.

  1. Conectati-va site-ul web sau blogul cu paginile dvs. de socializare

Dupa ce ati pregatit profilurile de socializare, urmatorul pas este sa va conectati site-ul web la paginile dvs. de socializare.

Exista o anumita procedura de urmat pentru fiecare platforma si este foarte important sa o faceti corect.

  1. Adaugati butoane de socializare pe site-ul dvs. web

Pe langa conectarea site-ului dvs. web la paginile de afaceri respective de pe retelele de socializare, trebuie sa adaugati si butoane de retele sociale pe site-ul dvs. web, astfel incat cititorii sa va poata partaja cu usurinta continutul.

  1. Gasiti si urmariti influentatorii din nisa dvs.

Pana acum am selectat cele mai adecvate instrumente de social media pentru nisa noastra, am optimizat profilurile noastre de social media, am conectat site-ul nostru web cu paginile de socializare si am adaugat butoanele de pe paginile noastre pentru mai multa interactiune.

Urmatorul pas evident este sa gasim oameni de urmat, dar cel mai important, sa ne construim treptat tribul de adepti.