Pentru a face un releve, trebuie sa va ridicati pe pointe sau demi-pointe de la picioarele plate, folosind adesea un mic arc dintr-un demi-plie, in timpul caruia ambele picioare sunt trase rapid. Relevele fac parte din baletul de baza si sunt foarte importante in timp ce faci multe trucuri si ture de dans. Sunt destul de simple daca sunt facute in modul corect. Cititi mai departe pentru a afla cum sa faceti una!

Ramaneti in forma fizica

Inainte de a face trucuri, chiar daca este o mica importanta, trebuie sa fii in forma si sanatos. Faceti exercitii fizice timp de cel putin 30 de minute pe zi si lucrati din greu pentru a va mentine in stare buna de sanatate.

Trebuie sa va puteti ridica greutatea cu picioarele in timp ce faceti un releve. Incercati sa stati pe degetele de la picioare si sa va plimbati o vreme pana cand va veti simti confortabil cu el.

Incalzire inainte de dans

Pentru a va preveni sa va raniti sau sa va obositi muschii, incalziti-va. Intrucat relevele se bazeaza pe glezne si picioare, trebuie sa va asigurati ca sunt puternice si nu ar deteriora daca faceti relevante.

Daca glezna a fost deteriorata inainte, fiti mai atenti, deoarece nu ati dori sa va raniti din nou.

Continuati sa indreptati si sa va flexati picioarele ca pe un exercitiu. Fiecare sansa pe care o aveti, asezati-va, intindeti picioarele si indreptati-le cateva secunde si aduceti-le mai inapoi. Continuati sa faceti acest lucru pentru a va intari picioarele.

Aflati diferitele pozitii de balet

Exista cinci pozitii diferite de picior in balet si este mai bine daca cunoasteti pozitiile de baza inainte de a merge mai departe cu restul.

Pentru a deveni mai bun la dans, este sugerat sa invatati cele cinci pozitii diferite ale piciorului in balet ca inceput. Acest lucru te va ajuta sa devii un dansator mai bun si te va familiariza cu dansul.

Gasiti pantofii perfecti

Daca esti incepator, cel mai bine este sa folosesti pantofi din panza sau piele in timp ce dansezi. In timp ce inveti cum sa faci un releve, sa porti sosete sau sa exersezi descult.

Nu incepeti cu varfurile, deoarece va pot deteriora puternic gleznele fara antrenamentul corect.

Incepeti in prima pozitie

In timp ce faci prima pozitie, picioarele tale trebuie sa fie in forma de ,,V”. Incercati sa va pastrati picioarele intinse cat mai aproape de 180 de grade pe care le puteti face. Pastrati-va spatele drept, deoarece este important sa va mentineti pozitia in timp ce dansati.

Incercati sa va mentineti si picioarele drepte, fara a va indoi genunchii. Deoarece o intorsatura mai larga vine doar cu antrenament, este mai bine daca nu va strangeti sa o faceti la 180 de grade.

Fixeaza-ti ceva mai mult postura

Asigurati-va ca picioarele sunt rotite extern si ca greutatea este uniforma. Tineti coloana vertebrala lunga si inalta si mentineti-va bratele usor rotunjite, relaxate si jos in fata corpului. Pozitionati barbia putin in sus si impingeti si umerii inapoi.

Stai pe picioare

Apasati prin calcaiele picioarelor si trageti-le in sus pentru a sta in picioare. Incercati sa ramaneti acolo cateva secunde si asezati-va din nou tocurile usor. Concentrati-va pe mentinerea picioarelor voastre puternice, drepte si rotite extern. Angajati-va nucleul si mentineti umerii ridicati si inapoi. Asigurati-va ca va echilibrati greutatea si ca nu sunteti prea degetul mare sau degetul mic. Asigurati-va ca tocurile dvs. sunt intoarse si ca sunt la nivel.

Ridica-te incet cu gratie

Pe masura ce urcati, incercati sa va mentineti spatele drept si sa va mentineti bratele relaxate, dar in pozitia corecta. Pentru a mentine echilibrul, incercati sa tineti ceva pentru a va oferi sprijin, cum ar fi un scaun sau o bara. Pe masura ce exersati mai departe, eliberati manerul de pe scaun si incercati din nou. Continuati sa va mentineti capul sus si jos ascuns in timp ce va ridicati.

Reveniti la prima pozitie

Pentru a termina relevance, reveniti la prima pozitie, care este aceeasi pozitie in care ati fost inainte de a face relevance. De asemenea, puteti sa va deplasati in alte pozitii dupa ce ati facut apelul, dar cel mai bine este sa reveniti la prima pozitie daca doar exersati.

Respectati masurile de precautie

Utilizarea punctelor este periculoasa si nu ar trebui utilizata fara un antrenament intens sau instructiuni de la antrenor. Va pot rani muschii si tesuturile si va pot provoca leziuni grave la nivelul gleznelor. Cu exceptia cazului in care sunteti instruiti, cel mai bine este sa va abtineti de la utilizarea punctelor.