Energia solara este utilizata deja in foarte multe tari. Daca este exploatata in mod corect, aceasta poate furniza de cateva ori consumul global de energie curent. Cu totii putem utiliza cu incredere energia solara pentru a obtine electricitate, atat pentru incalzire cat si pentru racire. In continuarea acestui articol vom discuta mai multe despre energia solara si cum poate fi aceasta folosita.

Cu totii ne putem bucura de energia solara

Panourile solare de pe https://sunup.ro/ sunt absolut senzationale. Exista numeroase moduri in care energia solara poate fi utilizata. De exemplu, plantele transforma lumina solara in energie chimica prin procesul de fotosinteza. Oamenii intrebuinteaza aceasta energie atat prin consumul de plante cat si prin arderea lemnului.

Insa, termenul de energie solara se refera mai exact la transformarea luminii solare in energie termica ori, dupa caz, electrica, pentru uzul personal. Cele doua tipuri comune de energie solara pe care o folosim sunt energia termica solara si energia fotovoltaica. La nivel global, soarele produce de 10.000 de ori energia consumata de populatie.

Oricine doreste sa capteze aceasta energie poate sa o faca fara absolut nici un cost. Energia solara este gratuita si inepuizabila, ceea ce reprezint afara indoiala un foarte mare avantaj.

Energia solara fotovoltaica

Aici vorbim de generarea electricitatii din lumina. Secretul unui asemenea proces este folosirea unui material semiconductor. Acest tip de material poate fi ajustat pentru a promova eliberarea electronilor. Semiconductorul care se foloseste cel mai des pentru celulele fotovoltaice este siliconul.

Acesta se intalneste foarte des in nisip. Toate celulele fotovoltaice au in componenta lor cel putin doua straturi de seminconductori de acest gen. Unul este incarcat pozitiv, in timp ce altul este incarcat negativ. In momentul in care lumina cade pe semiconductor, campul electric face ca electricitatea sa circule. Astfel, se genereaza curentul direct.

Fluxul de electricitate va fi mai mare cu cat lumina va fi mai puternica. Sistemele fotovoltaice nu au nevoie de lumina stralucitoare pentru a functiona eficient. Avantajul este acela ca pot genera cu succes electricitate chiar si in zilele innorate. Datorita reflexiei din nori, se poate intampla ca uneori aceste sisteme sa produca mai multa energie decat in zilele cu cer senin.

Nu te grabi sa cumperi un sistem fotovoltaic pana ce nu ai acumulat suficient de multe informatii de pe marketing20.ro si stii exact daca acest tip de produs se potriveste pentru locuinta ta sau nu.

Energia solara – O resursa inepuizabila

Cu totii stim cat de mult ne afecteaza incalzirea globala in prezent. Natura este foarte afectata in mai multe moduri. De aceea, este important sa alegem energia verde, astfel incat sa protejam natura pentru noi dar si pentru generatiile urmatoare. Soarele este o resursa inepuizabila si ne putem bucura din plin de el.

In ziua de azi, tot mai multi oameni apeleaza la panourile solare pentru a-si incalzi locuinta si pentru a avea apa calda menajera. Mai mult decat atat, aceasta este o modalitate excelenta de a reduce foarte mult si facturile. In plus, daca optezi pentru un sistem solar, poti deveni si prosumator.

Asta inseamna ca poti stoca surplusul de energie in baterii, pentru ca mai apoi sa il poti distribui mai departe catre reteaua nationala. Exista o multime de panouri solare disponibile pe piata, panouri care se potrivesc tuturor nevoilor si cerintelor clientilor. Tot ce trebuie sa faci este sa te informezi corect in privinta lor, si astfel vei lua o decizie corecta.

Tine cont de zona in care stai, de acoperisul casei, dar si de clima zonei in care locuiesti. Totodata, este recomandat sa discuti cu in specialist care va stii cu siguranta ce model sa iti recomande. Pe termen lung, aceasta investitie poate fi amortizata destul de usor. Asadar, investitia initiala nu ar trebui sa fie o problema mare.