In dorinta noastra de a duce aventurieri si calatori in cele mai frumoase si naturale colturi ale intregii planete, astazi calatorim in Mexic pentru a ne bucura de minunile incredibile ale Parcului National Tulum.

Parcul National Tulum, un loc unic

In inima Quintana Roo, intre orasele Cozumel si Solidaridad, gasim minunatul municipiu Tulum, plin de vestigii mayaze, in mijlocul unui Parc National recunoscut de autoritatile mexicane.

Aceasta vasta tara din America Centrala pastreaza colturi cu adevarat frumoase si frumoase in granitele sale. Parcul National Tulum, datorita biodiversitatii sale enorme si a ramasitelor arheologice, devine un colt cu adevarat minunat pentru a descoperi cel mai salbatic Mexic in forma sa cea mai pura.

Nu este surprinzator faptul ca Parcul National Tulum este considerat o regiune hidrologica prioritara, deoarece natura sa abundenta ofera o mare cantitate de apa dulce datorita cenotelor si raurilor subterane care strabat extinderea sa enorma.

Dar acest fapt nu se datoreaza doar unirii naturale si aproape magice a Parcului National Tulum cu marea, ci si traditiilor regiunii, pline de legende si ceremonii ale poporului mayas care unesc aceasta zona cu cele mai adanci radacini ale Mexicul antic.

Ce sa faci in Parcul National Tulum?

Parcul National Tulum este un loc excelent pentru a face diverse activitati care sunt deosebit de distractive si mereu in contact cu natura. In continuare vom vedea unele dintre cele mai recomandabile.

Daca va place biodiversitatea si fauna salbatica in habitatul lor natural, Parcul National Tulum este destinatia potrivita, deoarece in mijlocul junglei veti gasi un contrast minunat si unic de dune de coasta impreuna cu mangrove intinse.

In jungla din Tulum va puteti bucura de observarea pasarilor la diverse specii precum porumbei, pelicani, lacare sau perusi. Toti in salbaticie bucurandu-se de habitatul lor natural.

Dar nu numai pasarile traiesc vizitatorul Parcului National Tulum. Exista sute de specii in cele peste 660 de hectare ale sale, cum ar fi bursucii sau ratonii, printre multe altele.

Alte activitati foarte recomandate in Parcul National Tulum sunt vizitele in zona arheologica a locului. Dupa cum am spus, are o bogatie istorica foarte bogata datorita ramasitelor mayase bine conservate care au populat candva aceasta regiune si pe care astazi le puteti vizita liber.

Iar daca iti place apa, in mijlocul Marii Caraibelor te poti bucura de plaje cu nisip fin si mari transparente pentru a face alte activitati minunate precum inotul, scufundarile cu bucuria de habitatul subacvatic al locului sau pur si simplu plaja si plimbarea printr-un loc unic. zona naturala in tot Mexic.

Mai multe informatii despre Parcul National Tulum

Dupa cum spunem, Parcul National Tulum are peste 660 de hectare pline de farmece naturale si istorice pentru bucuria vizitatorului . Se remarca orasele Tulum sau zona cunoscuta sub numele de Casa Cenote.

In vecinatatea orasului Tulum, celebrul oras Cancun este foarte aproape, deci este o zona naturala protejata in inima Rivierei Maya, faimosul loc de turism care primeste anual milioane de oameni pentru a se bucura de Marea Caraibelor.

Parcul National Tulum gazduieste, de asemenea, unele specii de flora si fauna care sunt in pericol real de disparitie, cum ar fi testoasele marine si testoasele albe, carora le place sa cuibareasca pe plajele din Caraibe din zona.

In ciuda dimensiunilor sale, nu este una dintre cele mai mari zone naturale din Mexic, desi este foarte vizitata datorita apropierii de orase cu adevarat importante pentru turism, precum Cancun. Locatia sa in mijlocul Rivierei Maya ii permite sa fie o destinatie foarte apreciata pentru iubitorii de natura.

Asadar, daca iubesti flora si fauna in salbaticie in plin habitat natural, Parcul National Tulum este destinatia ta de vis. Adaugati plajele sale albe si frumoase si un centru nervos al arheologiei mayase si ati descoperit obiectul urmatoarei calatorii. Pregatim pungile pe care le lasam.