O persoana care joaca sau joaca un rol intr-o piesa de teatru, film, emisiune radio, emisiune de televiziune sau alta productie este numita actor.

Actoria este considerata o profesie unica, deoarece necesita abilitati specifice, cum ar fi intelegerea rolului piesei si interpretarea acesteia in teatru. Candva un mijloc de divertisment, aceasta profesie este mult mai mult decat atat acum.

Stiati ca Thespis, un om grec, a fost primul actor din lume si a facut primul sau act pe 23 noiembrie 534 i.Hr.? Inainte de asta, oamenii obisnuiau sa cante si sa danseze, dar nu au interpretat niciodata un rol fictiv. Din cauza lui Thespis, actorii sunt denumiti si „thespians”.

Din 534 i.Hr. pana in prezent, domeniul dramei a scris o istorie glorioasa si lunga. Astazi, aceasta profesie a evoluat in multe straturi si exista diferite tehnici, inclusiv moderne, clasice, tehnica Cehov, actorie de teatru, actorie de metoda si tehnica Meisner. Si un actor bun ar trebui sa fie capabil sa se modeleze in personaje diferite si sa adopte tehnici diferite.

Abilitati necesare pentru actorie

A fi actor nu necesita o diploma sau o diploma, dar pregatirea in arta ajuta cu siguranta. Iata cateva dintre abilitatile de baza pe care trebuie sa le posede un actor:

Abilitatea de a prelua directia de la regizor.

Abilitatea de a intelege straturile unui personaj si de a le portretiza in fata unui public.

Abilitatea de a lucra in echipa sau ca individ.

Abilitatea de a captiva un public cu o voce puternica, expresii si dialoguri.

Ar trebui sa fie capabili sa-si memoreze replicile si scenele.

Ar trebui sa poata acorda timp unui film, asa cum le cere regizorul.

In timp ce actorii de film pot face mai multe reluari, actorii de teatru ar trebui sa poata livra actiunea dintr-o singura miscare.

De asemenea, se asteapta ca un interpret sa improvizeze si sa scoata in evidenta diferitele arome ale unui personaj.

Experienta in teatru este considerata o abilitate foarte esentiala.

Un actor trebuie sa aiba rabdarea de a participa la o auditie.

Femei actori vs. Actori masculini

Inegalitatea de gen in mass-media este o problema de lunga durata. Fie ca sunt scriitori, regizori sau alti realizatori de film, toti se confrunta cu aceeasi discriminare. Diferenta de salariu si de oportunitati dintre femei si barbati din industrie este destul de comuna.

In epoca medievala, femeile erau interzise de la spectacol, iar rolul femeilor era jucat de barbati.

Femeile sunt adesea reprezentate in genul romantic si sunt subestimate in genuri precum SF si actiune.

Dupa restaurarea engleza din 1660, o interdictie puritana de 18 ani a dramei a fost ridicata, iar femeile au inceput sa apara pe scena in Anglia.

Margaret Hughes a fost prima femeie care a jucat, care a facut istorie lucrand in teatru si devenind prima femeie care a jucat pe o scena engleza.

Cariere de actorie

Aceasta este o cariera artistica si creativa. Este adesea cunoscut pentru farmecul si faima care vin cu el, dar realitatea este ca este o munca stresanta care presupune ore lungi, neregulate si repetitii pana tarziu. Este, de asemenea, foarte instabil, deoarece tabelele se intorc dupa fiecare lansare. In plus, daca esti actor de teatru, banii s-ar putea sa nu fie la fel de buni ca pentru actorii de film!

Aceasta cariera atrage adesea oamenii pentru platile sale mari si glamour, dar actoria inseamna mult mai mult decat bani.

Drept urmare, actorii ajung sa traiasca cu mai multe personaje si sa calatoreasca in locuri diferite ca parte a filmului.

Viata unui actor este monitorizata tot timpul si trebuie sa urmeze un program foarte agitat.

Cu multa concurenta pe piata, actorii trebuie sa aiba multa perseverenta si rezistenta.

Arta spectacolului este o cariera foarte plina de satisfactii, deoarece ofera faima si farmec.

Actorii se confrunta, de asemenea, cu o multime de critici si troli, care le pot ruina cariera si ii pot obliga sa lucreze foarte precis si atent.

Spre deosebire de alte locuri de munca, actorii ajung sa lucreze la proiecte noi si sa intalneasca oameni noi in fiecare zi.

Un loc de munca in actorie ofera sansa de a servi societatea si de a aborda multe cauze globale si de mediu.

Unii actori sunt platiti la ora, foarte mici sau deloc. Din aceasta cauza, ei apeleaza la alte forme de venit.

Pe langa castigurile din filme, acestia castiga si bani prin aprobari, reclame, locuri de munca de model, aparitii speciale si spectacole.

Fiind o persoana publica, viata actorilor devine o carte deschisa si le ia libertatea de a alege si de a impartasi.