Timothee Chalamet : Actorul a fermecat Hollywood-ul cu interpretarea lui Elio din Luca Guadagnino , Call Me by Your Name , in care tanarul de 22 de ani a portretizat un adolescent precoce care se indragosteste de un student in Italia.

Dupa ce am revenit in lumina reflectoarelor cu Beautiful Boy al lui Felix Van Groeningen , iar acum cu un rol major in The King de la Netflix , alaturi de Lily-Rose Depp si Robert Pattinson , iata cateva lucruri pe care poate nu le stii despre talentatul actor.

1. Este franco-american

Timothee este fiul francezului Marc Chalamet si al americancei Nicole Flender , o actrita de Broadway si dansatoare devenita agent imobiliar.

2. Primul sau rol pe ecran a fost in Law & Order

Timothee Chalamet a facut primii pasi ca actor intr-un episod din Law & Order in 2008, cand avea 13 ani. A jucat rolul unei victime a crimei.

3. Christopher Nolan l-a distribuit in primul sau rol major din Interstellar in 2014

Dupa ce a studiat timp de un an la Universitatea Columbia, Timothee a aparut in Interstellar alaturi de Matthew McConaughey . In filmul regizat de Christopher Nolan , Timothee a jucat rolul lui Tom , versiunea mai tanara a personajului lui Casey Affleck .

4. In Call Me by Your Name , Armie Hammer si-a zgariat barbia cu barba

Scenele frumoase de dragoste din Suna-ma pe numele tau nu au mers fara probleme. Pentru prima lor scena impreuna, Chalamet si Armie Hammer au trebuit sa se sarute cu pasiune pe un camp, iar tanarul actor i-a dezvaluit lui Ellen DeGeneres ca, pentru ca au trebuit sa repete scena de mai multe ori, barba lui Hammer i-a provocat arsuri de frecare.

5. S-a intalnit cu fiica Madonnei, Lourdes Leon

In 2013, cand era elev la LaGuardia High School din New York, Timothee s-a intalnit cu Lourdes Leon , fiica Madonnei .

6. A invatat italiana pentru Call Me By Your Name

Pentru rolul sau din opera lui Luca Guadagnino , care s-a bazat pe romanul clasic al lui Andre Aciman despre doi barbati care se indragostesc, Chalamet a trebuit sa adauge inca o coarda arcului sau. A luat lectii de italiana, precum si chitara si pian pentru a perfectiona rolul lui Elio .

7. Este un fan hip-hop si rap

Timothee are multe talente ascunse – inainte de a deveni actor, s-a aventurat in muzica la 17 ani, sub pseudonimul „ Lil’ Timmy Tim ”.

8. A audiat pentru rolul lui Peter Parker in cel mai recent film Spiderman

Am citit de doua ori si am plecat transpirat intr-o panica totala ”, isi aminteste Chalamet pentru The Hollywood Reporter despre auditia sa pentru rolul lui Peter Parker din Spiderman: Homecoming , regizat de Jon Watts in 2017. Rolul i-a revenit in cele din urma lui Tom Holland .

9. Joaca un adolescent dependent de droguri in noul sau film Beautiful Boy

Urmatorul rol al lui Chalamet este diferit de cel al lui – in Beautiful Boy , bazat pe biografia lui David Sheff , actorul in varsta de 22 de ani interpreteaza personajul lui Nic , un tanar dependent de metadona.

10. Actorul lui preferat este Joaquin Phoenix

Intr-un interviu pentru V Man, Chalamet a dezvaluit ca „ exista cinci sau sase actori care il inspira ”, dintre care unul este Joaquin Phoenix , care a vazut in Gladiator de Ridley Scott in 2000 si A Beautiful Day a lui Lynne Ramsay in 2017.

11. Viziteaza frecvent Franta

Cand era mai mic, in fiecare vara isi petrecea vacantele la bunici in Chambon-sur-Lignon, in Haute-Loire.

12. Este primul actor nascut in anii 1990 care a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor in 80 de ani

Chalamet a fost nominalizat la Oscar la categoria Cel mai bun actor in Call Me by Your Name , fiind cel mai tanar actor care a primit o nominalizare la categorie in 80 de ani.