Mă gândeam zilele trecute la cum se repetă lucrurile pe Facebook şi la cum am pus exact aceeaşi întrebare de două ori pe profilul meu, la diferenţă de câteva luni, răspunsurile venind, în mare parte, de la fix aceiaşi oameni.

Facebook este locul în care se pun multe întrebări, în care se cer detalii despre anumite produse şi servicii, dar este şi locul în care o discuţie de sute de comentarii dispare după câteva zile, şansele să o regăseşti peste două luni fiind aproape inexistente.

Practic Facebook începe abia acum, la câţiva ani după ce a adunat preferinţele a sute de milioane de utilizatori, să se folosească de tonele de conţinut stocat.

Şi ce e foarte important, dacă până acum spuneam că informaţiile pe care le primim pe Facebook – pe Newsfeed – se bazează pe activitatea în reţea (cum relaţionăm cu prietenii şi cu paginile urmărite), de acum Facebook va oferi şi conţinut bazat pe nevoi existente ale utilizatorilor. Iar asta va revoluţiona publicitatea pe Facebook, care va deveni clar contextuală în Graph Search.

Rămâne de văzut dacă vor exista unităţi de reclamă în Graph Search (dar la cum ne-a obişnuit Facebook, nu vor lipsi) şi cum se vor integra acestea cu tipurile existente de Ads.

La fel de curios sunt şi de avantajele pe care le va aduce motorul de căutare pentru companiile care au pagini pe Facebook. Vei putea să cauţi printre preferinţele fanilor? Vei putea să vezi ce alte servicii ale concurenţei recomandă fanii unei pagini? O să fie interesant!