Eforturile companiei tale mici de a se impune pe o piata atat de competitiva se vor pierde daca prezenta sa pe gazonul retelelor sociale nu este impresionanta.

La urma urmei, marea majoritate a clientilor tai potentiali se afla pe site-uri de socializare si cu siguranta ai dori sa le duci afacerea. Dar, din pacate, intreprinderile mici tind sa faca multe greseli comune care ar putea fi evitate.

Puteti invata din greselile altora si puteti incerca sa evitati astfel de greseli. Acest articol evidentiaza 7 astfel de gafe comune si ofera solutii usoare pentru a evita comiterea unor astfel de gafe.

1. Detalii insuficiente – multe profiluri ale intreprinderilor mici prezinta informatii foarte putine si insuficiente, dezvaluind nimic prea mult despre obiectivul si viziunea companiei. O pagina de profil buna trebuie sa contina toate informatiile necesare si relevante despre brandul intreprinderii mici.

De asemenea, trebuie sa contina o fotografie frumoasa de coperta si un link catre site-ul oficial al companiei. Amintiti-va, organizarea este importanta in designul paginii dvs. Designul profesionist al paginii dvs. de socializare ar trebui sa fie aranjat astfel incat informatiile vitale despre marca dvs. sa apara in pagina.

Faceti bine pentru a va asigura ca logo-ul dvs. este vizibil. De asemenea, detaliile de contact ar trebui sa fie usor de gasit si aceste elemente ar trebui sa fie intr-un spatiu fara dezordine.

2. Fara personalitate – Asigurati-va ca oferiti brandului dvs. o personalitate, astfel incat oamenii sa se poata identifica si sa va viziteze site-ul afacerii. Umanizati-va pagina de socializare cu povesti despre credintele, convingerile, gusturile si valorile dvs.

Experienta ta cu privire la marca ta va atrage oamenii mai mult decat orice altceva. Pagina ta de socializare trebuie sa genereze incredere in afacerea ta mica.

Pentru aceasta, asigurati-va ca paginile dvs. de socializare prezinta aceleasi elemente de culori, fonturi etc. care se potrivesc cu logo-ul, site-ul si elementele vizuale.

3. Postare neregulata – Amintiti-va, sunteti la doar un clic distanta de uitare. Deci, daca nu postati continut nou in mod regulat, vizitatorii dvs. vor migra catre una dintre paginile concurentei dvs.

In plus, postarea neregulata creeaza o impresie proasta despre afacerea dvs. si despre valorile acesteia. Deci, faceti bine sa postati continut nou in mod regulat, de preferinta zilnic pentru trafic si implicare.

4. Continut gresit – Textul nu este singurul continut. De fapt, un sondaj realizat de Bitrebels.com dezvaluie ca fotografiile genereaza cu 39% mai multa interactiune si cu 104% mai multe comentarii si cu 53% mai multe aprecieri si cu 93% mai multa implicare.

Un lucru care afecteaza atractivitatea vizuala a designului paginii tale sunt fotografiile. Postati imagini relevante cu o conexiune clara cu afacerea dvs. mica. Includeti si fotografii care va prezinta serviciile sau produsele.

In plus, imaginile care transmit personalitatea marcii dvs. si care atrag emotiile publicului dvs. trebuie sa fie, de asemenea, parte din lista.

5. Nu incurajeaza publicul – La urma urmei, de ce ar trebui vizitatorii tai sa revina pe pagina ta de socializare daca nu primesc nicio valoare din ea?

Wishpond.com va sugereaza sa oferiti oamenilor din piata tinta stimulente pentru a intra in legatura cu dvs. social online. Fa-i sa se simta speciali si iti vor revedea pagina. Incurajeaza-i si nu vor avea absolut nicio alta optiune decat sa se inchine in admiratie fata de maretia si puterea micii tale afaceri.

6. Ignorarea a ceea ce spun fanii – Aceasta este o alta greseala comuna. Multe intreprinderi mici nu acorda prea multa atentie la ceea ce spun fanii si adeptii lor.

Aceasta atitudine dauneaza reputatiei afacerii dvs. si va tine la distanta fanii si potentialii clienti. In schimb, raspunde rapid la feedback-ul lor, atat pozitiv, cat si negativ, astfel incat urmaritorii si fanii tai sa se simta speciali. Acest lucru ajuta, de asemenea, la construirea unei imagini de marca placute pentru afacerea dvs. mica.

7. A fi prezent pe toate platformele de social media – Unele intreprinderi mici incearca sa fie prezente pe toate site-urile de retele sociale in speranta de a avea un impact maxim.

Pentru o prezenta atat de vasta, aveti nevoie de mult timp si mai multe fonduri, pe care mica dvs. afacere poate sa nu si le permita. In schimb, incepe cu unul sau doua site-uri sociale si consolideaza-ti prezenta inainte de a trece la urmatoarea retea sociala.

Echipat cu aceste sapte indicatii, sunteti sigur ca veti atrage din ce in ce mai multi clienti si potentiali pe paginile de socializare ale intreprinderii mici.

Cunoasteti alte greseli critice in retelele sociale pe care intreprinderile mici trebuie sa le evite? Va rugam sa ne impartasiti in caseta de comentarii de mai jos.