Hobby-urile caruia un subiect caruia multi oameni nu-i acorda suficienta valoare. Ei spun ca nu au timp , iar cand o fac sunt atat de obositi, asa ca vor doar sa se deconecteze intinsi pe canapea cu telefonul mobil sau televizorul in fundal.

Dar adevarul este ca a avea cateva hobby-uri este esential pentru bunastarea ta. Avand un arsenal de interese si hobby-uri catre care te poti adresa, iti va aduce liniste si satisfactie personala. 

Pentru ca hobby-urile tale vor fi refugiul in care poti merge oricand atunci cand restul zonelor vietii tale nu merg atat de bine pe cat ti-ai dori (si la care iti recomand sa mergi in fiecare saptamana macar putin, pentru a fi atat de impacat cu tine si multumit, incat restul zonelor vietii tale curg mai bine). Pe  fuzzy.ro gasesti o lista completa cu hobby-uri cu care poti face bani, si care iti vor aduce multe beneficii pentru bunastarea ta.

A profita de timpul liber, mai ales daca este sa faci o activitate care iti place si care te face sa ramai concentrat, aduce multe beneficii:

Beneficiile hobby-urilor

Hobby-urile sunt activitati care iti distrag atentia de la lume si de preocuparile tale . Ele te fac sa ai toate simturile concentrate pe „aici si acum”, astfel incat mintea ta se relaxeaza bucurandu-te de momentul prezent, care te elibereaza de stres si te ajuta sa gasesti solutii mai creative la problemele tale. Da! Pentru ca timpul liber te calmeaza, te relaxeaza si te ajuta sa „gandesti in afara cutiei” ( gandire laterala sau creativa ). Fa-ti creierul flexibil, neuronii genereaza noi cai si tipare de fiecare data cand inveti si implementezi ceva nou.

Asa ca invatarea de noi hobby-uri iti mentine creierul tanar si in forma . Este o provocare, o provocare pentru tine , cu care devii mai puternic, mai rezistent si mai viclean. De asemenea, va ajuta sa tolerati mai bine frustrarea , sa va iertati greselile si sa va imbunatatiti.

Hobby-urile sunt si activitati care te umplu de bucurie , deoarece creierul tau genereaza endorfine in timp ce le exersezi, te relaxeaza, te pun intr-o dispozitie buna si iti fac viata mai semnificativa , mai valoroasa. Recuperi bucuria de a trai, optimismul, iluzia. (Adica daca le exersezi cu atitudinea potrivita : sa te bucuri de proces fara sa te concentrezi atat de mult pe rezultat … in caz contrar, vor genera efectul opus -de aceea multe persoane nu au hobby-uri-) In plus, va evadeaza de problemele dvs., va ajuta sa va sustrageti ,  sa va deconectati si sa va dedramatizezi situatia personala. Te ajuta sa nu te plictisesti , sa ramai motivat si distrat, cu o minte concentrata. S-ar putea chiar sa intalnesti oameni noi cu care impartiti lucruri in comun. Asa ca va va ajuta sa socializati, sa spargeti usor gheata , sa impartasiti timp de calitate cu alte fiinte umane, sa va simtiti insotiti, intelesi si conectati cu ei.

A avea hobby-uri te va face pe cineva mai interesant . Vei avea mai multe subiecte de conversatie, vei putea impartasi cu ceilalti interesele tale si tot ce stii.

Va depinde de activitatea in cauza, dar in general aceste activitati te vor ajuta sa fii mai priceput, mai atent, sa fii mai concentrat si sa-ti reglezi energia.

Depinde si de hobby-ul in cauza, dar s-ar putea sa inveti lucruri utile pentru viata ta , sau cu care ii poti ajuta pe altii.Ati vazut numarul de canale de pe YouTube de oameni care ii invata pe oameni sa isi exerseze hobby-urile? Daca ai vocatie de profesor, nu exclude aceasta varianta. Poate ca incepeti propriul canal de bricolaj pe youtube este un nou hobby distractiv pe care il puteti incerca!

Si de parca nu ar fi de ajuns, iti ridica stima de sine , pentru ca iti dedici timp, descoperi lucruri noi, vezi ca de fiecare data esti mai bun si ca esti capabil sa faci sau sa creezi lucruri minunate !  Hobby-urile tale sunt un refugiu in care poti merge atunci cand trebuie sa te conectezi cu tine insuti si sa evadezi de orice altceva. Incercati sa va dedicati (dedicati-va) in fiecare saptamana pentru putin timp!