Chiar daca in acest moment cu toti traim o serie de vremuri dificile in care multe dintre lucrurile pe care le desfasuram odinioara nu mai sunt posibile acum sau le desfasuram cu dificultate, nu exista momente dedicate sau timp special pentru a face cateva fapte bune. Desigur, nu este un aspect universal valabil pentru toata lumea, multi dintre noi fiind mai mult concentrati asupra vietii lor si orientati catre castigul propriu decat spre alte lucruri.

In continuare vei afla de ce este indicat sa faci si tu un bine, precum si cateva idei pe care le poti pune in aplicare, chiar si in pandemie.

De ce sa faci bine

Stii vorba “Bine faci, bine gasesti!”? Acesta este si motivul pentru care, cel putin o data pe zi, pe saptamana sau luna, ar trebui sa faci si tu un bine. Lumea in care traim este formata din comunitati si ecosisteme, iar noi facem parte din acestea fie ca vrem sau nu. Cu fiecare pierdere sau esec personal, acestea se dastrama, ceea ce inseamna ca, raul unei persoane, a unei plante sau a unei fiinte, ne poate afecta si pe noi, in mod direct, fie ca sunt rude, prieteni sau angajati. Depinde de oameni si natura. Si, ajutand astfel de cauze, ne ajutam practic pe noi insine si cei dragi noua. Asadar, iata principalul motiv pentru care sa faci bine oricand si oriunde.

Idei de fapte bune

Nu trebuie sa fii o persoana bogata sau renumita ca sa poti face un bine. Actiunile mari pornesc de la gesturi marunte si oameni de acest fel. Asa ca, iata cateva lucruri simple, care pot schimba lumea:

  • Sorteaza deseurile si recicleaza

Poti face o schimbare importanta in comunitatea din care faci parte alegand sa fii un pion al gestionarii eficiente a deseurilor. Daca toata lumea ar sorta gunoiul selectiv, o cantitate mai mare de deseuri ar putea fi reciclate, poluarea ar fi diminuata, ceea ce ar putea insemna inclusiv taxe mai mici, medii mai frumoase si sanatoase, cresterea mediei de viata etc. Putin constientizeaza ca, gestiunea deseurilor si reciclarea are o importanta aparte la nivel global si e un gest pe care-l putem face cu totii, foarte simplu.

  • Fa cumparaturile unei persoane

Daca stii un batran care nu se poate deplasa sau o persoana care are dificultati in acest sens, ii poti veni in ajutor prin incercarea de al ajuta  sa-i faci cumparaturile zilnice, achizitia de medicamente si inclusiv, prin realizarea unor activitati casnice uzuale. Desi sunt lucruri aparent marunte pe care tu le faci zi de zi, poti face o bucurie si persoanelor aflate in dificultate.

  • Doneaza organizatiilor in care crezi

Cu siguranta si tu ai o pasiune la care nu ai fost candva sustinut sau poate crezi in initiative care pot schimba lumea. Poti alege periodic sa faci o donatie prin care sa-ti exprimi cu adevarat recunostinta.

In concluzie, faptele bune ne pot face oamenii mari. Si, cu sau fara pandemie, si tu poti face o fapta buna care sa nu te coste mult.