PDL s-a facut de Pasat!

Suntem in plina campanie anti-corupție. Vuiesc zilnic elicopterele pline cu vameși șpagari. Dar tot vuietul s-a cam fasait azi, cand deputații PDL au interzis arestarea preventiva a colegului lor Pasat (un baiat acuzat de șantaj). Toata campania de imagine a guvernului (aia, “Cu vamile curate”) a primit un pumn in gura. Iar pumnul si l-a dat chiar guvernul. Cam ridicol…

De ce au facut-o? de ce au votat așa deputații PDL? Oare se simt cu musca pe caciula? Cui ii mai pasa? Daca ma intrebați pe mine, da, evident: Parlamentul roman e plin de infractori. Știm cu toții. De asta ii si injura lumea pe toți. Iar in cazul unei explozii sociale, de asta o sa si fie omorați la gramada. Nimanui n-o sa-i pese de…culoarea politica! “Toți sunt niște nenorociți, maica”!

Așa ca adevarata intrebare este: de ce trebuie niște nenorociți sa aiba imunitate in fata justiției? De ce trebuie justiția sa ceara voie politicos unor infractori sa-i aresteze? Sau sa-i percheziționeze?

Uniunea Europeana are tot dreptul sa ne dea afara.

Pentru poporul roman era de multa vreme o certitudine ca politicienii sunt niște nemernici. Ce s-a intamplat azi e doar o confirmare. Sa n-aveți impresia ca romanii sunt foarte afectați de “cazul” Pasat.

In schimb de bataia de joc din justiție, romanii sunt foarte afectați. Faptul ca tribunalele sunt o bataie de joc, asta ii afecteaza cu adevarat. Faptul ca unii cetațeni au mai multe drepturi in fata legii decat alții, asta din nou ii afecteaza. Cum sa nu te afecteze cand știi ca, pentru exact aceeași acuzație, pe tine statul te “salta” fara probleme, in timp ce un parlamentar continua liniștit sa se plimbe cu Mercedesul (platit, culmea, tot de stat).

Mizeria din justiție le afecteaza siguranța, le afecteaza chiar si banii din buzunar. Pentru ca nu exista comerț liber si economie capitalista fara legi egale.

Franța si Germania ne-au dat afara din Schengen pe motiv de corupție si de justiție incompetenta? Pai 99% dintre romani sunt de aceeași parere cu Franța si Germania!

Pasat e doar un gunoi. Sistemul e de vina!

Sistemul trebuie distrus. Sistemul ii apara și pe mafioții din vama, și pe cei din Poliție, și pe Pasat. Așa zisa democrație parlamentara e o bataie de joc in Romania. Parlamentara o fi ea, dar democrație sigur nu e! Daca in noaptea asta, toți parlamentarii ar fi stranși in Casa Poporului, iar Casa Poporului ar fi incendiata, poporul roman n-ar pierde absolut nimic.

Ce-i aia “imunitate parlamentara”? Cum adica, sa ceri voie Parlamentului sa bagi in pușcarie un parlamentar hoț? Da’ ce, e Dumnezeu? Toate astea trebuie sa dispara.

Romania este cea mai corupta țara din Uniunea Europeana. Franța și Germania au dreptate: lupta impotriva corupției e vitala. Daca nu iși rezolva problemele, Romania risca sa dispara ca stat in cațiva ani. Nu ne mai permitem sa ne incurcam in legișoare si regulamentuțe, și sa-i lasam pe nemernicii care au condus țara 20 de ani, sa scape și sa ne rada in nas.

Ce merita cu adevarat Pasat și aștia care au votat sa-l scape? Simplu: luați de ceafa, tarați in piața Unirii și impușcați in cap. Cu tot cu imunitatea lor parlamentara! A, nu e destula justiție? Nici o problema: alegeți 12 romani la intamplare, din orice sat și oraș. Pariez ca toți or sa fie de acord!

Și mai pariez ca judecata lor n-o sa dureze mai mult de-o jumatate de ora.