Peisajul retelelor sociale este dinamic si in continua evolutie, cu noi caracteristici si functionalitati care sunt adaugate continuu pentru a imbunatati experienta. Prin urmare, face ca intreprinderile mici sa fie esentiale sa isi analizeze strategiile de marketing si performanta campaniilor lor pentru a le imbunatati in continuare pe baza unor informatii.

Din fericire, o serie de instrumente gratuite de analiza a retelelor sociale sunt disponibile pentru a analiza performanta unei strategii de marketing si pentru a identifica zonele de imbunatatire. Aceste instrumente de analiza ii ajuta pe marketeri sa-si dezvolte o prezenta online puternica pe platformele de social media, fara a pierde banca.

Cu mii de companii care imprastie peisajul retelelor sociale, este necesar mai mult decat un design profesionist de pagina de retele sociale. Trebuie sa-ti construiesti constant o prezenta online solida si sa-ti dezvolti afacerea pe peisajul retelelor sociale.

Din fericire, internetul roieste cu o serie de instrumente gratuite de analiza a retelelor sociale care te ajuta sa analizezi impactul activitatilor tale pe retelele sociale.

Asadar, daca doriti sa va invingeti concurenta pe retelele de socializare, rasfoiti aceasta lista cu cele mai bune 21 de instrumente de analiza a retelelor sociale care va ajuta sa castigati batalia atentiei pe gazonul retelelor sociale fara sa va faceti buzunare.

Iata cele 21 de instrumente gratuite de analiza social media pentru intreprinderile mici

01. Tampon

Un favorit din toate timpurile, Buffer va ajuta sa analizati impactul tuturor activitatilor dvs. de pe Facebook, Twitter, Google+ si LinkedIn. Acest instrument va permite sa intelegeti ce functioneaza si ce nu este pe paginile dvs. de retele sociale . Buffer va ofera atat servicii platite, cat si servicii gratuite.

02. Zoho Social

Zoho Social este util ca instrument de analiza a retelelor sociale, in timp ce verifici modul in care publicul tau se interactioneaza cu o varietate de continut. Un singur tablou de bord va permite sa accesati in timp real datele de performanta referitoare la diferitele strategii de continut din retelele sociale.

Acest instrument vine cu segmente predefinite pe care le puteti utiliza pentru a crea rapoarte de performanta pe baza datelor demografice. De asemenea, puteti examina cu atentie raportul impartindu-l in segmente mai mici. Pe baza analizei precise, puteti afla apoi despre zonele de imbunatatire.

03. ViralWoot

Acest Viralwoot este cel mai bun prieten al tau daca esti pe Pinterest. Acest instrument va permite sa programati si sa promovati pini si sa atrageti atentia adeptilor. Planul gratuit al Viralwoot va ofera o analiza detaliata a noilor adepti, a noilor pinuri, repin-uri si aprecieri.

04. Iconosquare

Un instrument fantastic pentru a analiza performanta afacerii tale pe Instagram, Iconosquare analizeaza vizionarile postarilor, aprecierile, comentariile si urmaritorii.

In plus, permite accesul la rapoarte lunare, aprecieri, comentarii si accesul companiei tale pe Instagram. Puteti chiar sa va importati e-mailul cu cateva clicuri.

05. Colecteaza

Un alt instrument excelent pentru a gestiona si analiza performanta dvs. Instagram, Collecto ofera o imagine de ansamblu detaliata asupra angajamentului, aprecierilor, comentariilor si urmaritorilor dvs. De asemenea, ofera statistici despre cele mai populare fotografii, aprecieri si comentarii.

06. Google Analytics

Poate cel mai folosit instrument de analiza de majoritatea companiilor din intreaga lume, Google Analytics face usoara urmarirea statisticilor de recomandare si a traficului catre site-ul dvs. de pe paginile dvs. de socializare. Instrumentul indica cate vizite primeste site-ul dvs. de la fiecare retea sociala majora.

07. Transmisibil

Sendible are multe caracteristici utile pentru monitorizarea performantei continutului. Va ofera acces la mai multe rapoarte care ofera o perspectiva asupra modului in care functioneaza strategiile dvs. de marketing.

Obtineti rapoarte de implicare, rapoarte de calitate a prezentarii si profiluri de public de la diferite canale digitale pe care le puteti folosi ca o resursa valoroasa pentru a genera mai mult trafic.

08. Quintly

Daca intentionati sa dezlantuiti succesul pe cel mai vizitat site de retea sociala din lume, Facebook, Quintly este cel mai bun instrument al dvs. Va permite sa accesati analize pentru pana la trei pagini de Facebook.

Ofera informatii detaliate despre valorile proeminente de implicare, cum ar fi aprecieri, comentarii, distribuiri si persoane interesate. In plus, puteti chiar sa comparati mai multe pagini cu acest instrument.

09. Ref

Cyfe va permite sa creati un tablou de bord personalizat cu statistici din zeci de instrumente de marketing. In plus, instrumentul va permite sa sincronizati si sa sincronizati toate conturile de retele sociale si sa analizati rapoarte pentru toate conturile de retele sociale pe care le gestionati.

10. IQ rival

Dupa cum sugereaza si numele, Rival IQ este un instrument de analiza a retelelor sociale pentru a obtine rapoarte de performanta ale strategiilor de marketing ale concurentilor. Deci, puteti privi cu usurinta mai in profunzime ce planuri de marketing functioneaza bine pentru companiile rivale din nisa dvs.

Instrumentul poate analiza, de asemenea, reclamele Facebook si Instagram pentru a determina daca acestea vizeaza bine clientii. Va poate aduce data de performanta a anunturilor de pana la 24 de luni. Puteti sti unde se afla calitatea continutului, hashtag-urile si valorile sociale in comparatie cu altele din industria dvs.

11. Sprout Social

Sprout Social este un instrument util de analiza a retelelor sociale care poate functiona in multe moduri pentru a evalua performanta site-ului dvs. De exemplu, puteti urmari afisarile paginii Facebook, clicurile pe linkuri Twitter, cresterea urmaritorilor Instagram si implicarea LinkedIn si puteti evalua performanta continutului pe toate platformele sociale dintr-un singur loc. In plus, instrumentul va permite sa va organizati si sa partajati rapid datele si sa obtineti rapoarte gata de prezentare.

12. Hootsuite Analytics

Hootsuite Analytics este cel mai bun pentru intreprinderile mici si echipele de marketing. Acest instrument este un loc pentru toate celelalte instrumente, inclusiv analize Twitter, analize Instagram, analize Facebook, analize TikTok, analize Pinterest si analize LinkedIn. Nu trebuie sa mergeti in alta parte pentru a verifica performanta vizitand diferite platforme sociale pentru a compara rezultatele.

13. Gaura cheii

Keyhole ar trebui sa fie alegerea dvs. ideala atunci cand cautati un instrument de analiza care va permite sa verificati performanta in timp real a marcii dvs. In plus, puteti verifica hashtag-urile specifice campaniei dvs. pe Instagram si Twitter.

Cu informatiile oferite de acest instrument de analiza a clientilor, puteti gasi orele de varf pentru a va promova marca. In plus, veti sti despre etichetele potrivite care sunt cele mai populare printre adepti.

14. ShortStack

ShortStack este un instrument util pentru marcile care organizeaza frecvent concursuri sau cadouri ca parte a strategiei de promovare a marcii. Acest instrument evalueaza performanta concursurilor si a cadourilor. Pe baza datelor, puteti lansa o campanie de promovare a marcii pe termen lung.

15. HubSpot

HubSpot este un alt instrument util de analiza a retelelor sociale care va poate servi eficient scopului pentru cresterea marcii. Acest instrument poate raporta performanta strategiei noastre sociale pe toate platformele majore, iar apoi puteti compara rezultatele.

O caracteristica cheie a instrumentului este ca obtineti grafice si elemente vizuale care va ofera o idee rapida despre cum functioneaza strategiile dvs. In plus, caracteristici precum audienta, durata sesiunii si afisarile ajuta la evaluarea strategiei din diferite unghiuri.

16. Snaplytics

Continutul temporar este utilizat pe scara larga pe platformele de retele sociale, asa cum arata cat de bine apreciat este. Specialistii in marketing pot examina indicatori precum ratele de deschidere si de finalizare pentru a stabili cand si unde interesul publicului tinde sa scada in povestea lor. Brandurile moderne trebuie sa prioritizeze optimizarea continutului lor bazat pe naratiuni sau risca sa ramana in urma.

In timp ce unele companii ar putea sa nu mai foloseasca Snapchat, este vital sa ne amintim ca platforma inca mai are sute de milioane de utilizatori mileniali si generatia Z care o folosesc in mod activ.

17. Curalate

Cu ajutorul unor platforme precum Curalate, tot mai multe firme experimenteaza vanzarile sociale directe. Aceasta aplicatie permite companiilor sa-si maximizeze vanzarile pe Instagram combinand o vitrina cu instrumente analitice.

Este posibil sa fi intalnit un link „Like2Buy”, care poate fi de marca sau fara marca. Multe companii importante folosesc aceasta functie pentru vanzari sociale, inclusiv Bose. Puteti vedea cum folosesc Curalate uitandu-va la biografia lor de Instagram.

18. TapInfluence

Instrumentele de social media create special pentru campaniile influencer au aparut ca urmare a popularitatii marketingului influencer. TapInfluence este un astfel de instrument care ofera o varietate de masuratori pentru a aborda indoielile cu privire la marketingul cu influente. Aceasta ofera statistici despre acoperirea unui influent, rata de implicare si costurile asteptate.

Atunci cand contacteaza un influencer, organizatiile pot evalua mai eficient beneficiile potentiale ale cooperarii datorita prezentarii clare si concise de catre TapInfluence a acestor informatii.

19. BuzzSumo

Desi nu este doar un instrument de socializare, BuzzSumo este excelent pentru a examina implicarea sociala cu orice material. De exemplu, BuzzSumo va poate oferi informatiile de care aveti nevoie pentru a masura cate persoane v-au distribuit cel mai recent articol de blog pe Facebook, Twitter sau Pinterest.

De asemenea, puteti urmari performanta materialelor care concureaza cu cuvintele cheie din industria dvs., ceea ce va va oferi informatii utile despre cum se descurca eforturile dvs. de marketing de continut in comparatie cu cele ale rivalilor dvs.

20. Aplicatia SHIELD

Intrucat 80% dintre clientii potentiali de retele sociale B2B provin din LinkedIn, specialistii de marketing B2B acorda prezentei lor LinkedIn mai multa atentie. De asemenea, pentru ca sustinerea angajatilor devine din ce in ce mai semnificativa, organizatiile trebuie acum sa monitorizeze activitatea LinkedIn a fiecaruia dintre agentii lor de vanzari.

Din fericire, noile programe de analiza a retelelor sociale precum SHIELD ajuta la completarea acestui gol. De exemplu, SHIELD ofera informatii despre eficienta profilului si pozitiei fiecarui angajat. Inainte de a-si posta postarile pe platforma, personalul le poate optimiza pentru a-si creste acoperirea, uitandu-se la analize precum aprecierile medii, comentariile si hashtag-urile.

21. Brandwatch

Pe langa urmarirea si analizarea datelor din peste 95 de milioane de surse, inclusiv retele sociale, bloguri, forumuri si site-uri de recenzii, Brandwatch este o platforma platita de analiza a retelelor sociale.

Este potrivit pentru utilizatorii cu niveluri de calificare esentiale pana la intermediare. De exemplu, echipele de PR si comunicare si agentii de marketing din retelele sociale care prioritizeaza angajamentul si monitorizarea marcii vor gasi acest lucru deosebit de util.