Intreprinderile mici trebuie sa vina cu strategii de marketing unice daca doresc sa fie inaintea concurentilor. Desi, modurile conventionale de marketing a unui produs sau serviciu sunt inca relevante, dar incercati sa le utilizati impreuna cu noi strategii pentru a ajunge la public.

De exemplu, invitarea potentialilor clienti la un eveniment care va prezinta produsele sau serviciile este o abordare traditionala de a raspandi cuvantul bun pentru afacerea dvs.

Dar nu poti castiga consumatori doar organizand astfel de evenimente, deoarece oamenii moderni sunt ocupati si ar trebui sa-i cauti peste tot pentru a interactiona cu ei. Asadar, utilizati o gama intreaga de tactici de marketing, vechi si noi, in loc sa va bazati doar pe cateva.

Inainte de a discuta cele mai importante strategii de marketing pe care ar trebui sa le adopte intreprinderile mici, presupunem ca ati facut niste cercetari de baza. De exemplu, intelegem ca va cunoasteti bine piata si clientii. Daca nu stii, atunci cerceteaza conditiile existente pe piata ta de nisa in care vrei sa-ti vinzi produsele sau serviciile.

De asemenea, cercetati clientii tinta. La urma urmei, un obiectiv major al planurilor tale de marketing este sa-ti castigi clientii potentiali si loialitatea acestora. Aflati mediul educational, social si financiar al clientilor dvs., astfel incat sa ajungeti la ei bine pregatit.

Cel mai important, trebuie sa stii cu exactitate unde se intalnesc potentialii tai consumatori online. Veti viza acele canale sociale in special pentru a va duce afacerea catre publicul tinta.

De asemenea, presupunem ca va laudati cu un design de site web creativ si usor de utilizat pentru afacerea dvs. mica. Un design impresionant de site web cu informatii relevante despre afacerea dvs. este esential pentru a face afaceri.

Iata 13 cele mai bune strategii de marketing pentru intreprinderile mici in 2023

01. Utilizati Compania mea pe Google

Una dintre cele mai puternice strategii de marketing pentru afacerea ta mica este sa folosesti Compania mea pe Google in avantajul tau. Lista dvs. de companie primeste o promovare pe GMB.

Pentru companiile care vizeaza pietele locale, aceasta platforma este un mediu de marketing puternic. Lista apare in jumatatea superioara a paginii de cautare, inaintea rezultatelor cautarii.

Asadar, incercati sa introduceti afacerea dvs. mica in primele listari. Daca echipa ta de marketing reuseste sa te introduca in primele 3 listari, vei primi o cantitate enorma de trafic, care numai iti poate aduce afaceri uriase fara a cheltui mult pe reclame.

Compania mea pe Google este platforma care combina toate celelalte instrumente de marketing Google, cum ar fi Google+. Google Analytics, Google Reviews Google Insights si profilul Google Maps.

GMB este o modalitate credibila de a va asigura ca clientii potentiali observa mai des mica afacere. In plus, nu trebuie sa munciti din greu pentru a va clasa listele GMB mai sus.

Tot ce trebuie sa faceti este sa va optimizati profilul. Apoi, obtineti cateva recenzii si citate pentru afacerea mica a companiei dvs.

02. Asociati-va strategia cu Google AdWords

Google AdWords este un canal de marketing online vechi, dar dovedit. Poate fi putin costisitor, dar este competitiv si daca sunteti un maestru in explorarea acestei platforme, veti culege beneficiile.

Daca va faceti perfect SEO pe pagina, acesta va va oferi rezultate relevante ale cautarii pentru a genera trafic.

In functie de CTR [Rata de clic] si de volumul de trafic pe care pagina de destinatie il primeste din anuntul dvs., Google atribuie anuntului dvs. un scor de calitate. Costul licitatiei dvs. va fi redus daca scorul dvs. publicitar este mai mare.

AdWords este instrumentul dvs. de marketing pentru a obtine rezultate imediat. Pentru rezultate maxime, ar fi bine sa asociati acest canal cu alte strategii de marketing pentru intreprinderile mici.

03. Explorati marketingul de continut

Ar trebui sa creati continut relevant care sa prezinte valorile afacerii dvs. si grija pe care o aveti pentru a rezolva problemele oamenilor cu produsele sau serviciile dvs. Apoi, distribuiti continutul printr-o gama larga de canale online.

Acest mod de marketing de continut este o tactica dovedita pentru a genera trafic catre afacerea dvs. din surse variate.

Cu toate acestea, trebuie sa aveti putina rabdare, deoarece rezultatele vor dura timp sa se materializeze. Marketingul de continut ar trebui sa fie strategia ta pentru cresterea durabila a vizitatorilor si clientilor afacerii tale pe termen lung.

Dar asigurati-va ca produceti continut de calitate pe subiecte relevante. De asemenea, trebuie sa optimizati continutul pentru SEO si cititori.

Alaturi de continutul scris, acordati o atentie egala si videoclipurilor, cursurilor online, podcas-urilor, infograficelor si multor alte forme de continut. Retineti ca marketingul de continut nu se refera doar la scrierea si distribuirea de postari mari.

Pentru a lansa continut in mod regulat si pentru a va asigura ca aveti un flux de lucru perfect, construiti un plan vizual pentru toti colegii de echipa cu instrumente de calendar editorial. Dar asigurati-va ca formulati o strategie de marketing de continut perfecta special pentru afacerea dvs. mica.

Cautati un design de logo pentru afaceri?

Am ajutat mii de proprietari de afaceri din intreaga lume cu nevoile lor de design grafic, cum ar fi designul logo-ului, designul site-ului web, postarile pe retelele sociale, designul bannerelor si multe altele.
Obtineti designul logo-ului afacerii dvs.Obtineti o oferta gratuita

04. Creati reclame Facebook

Publicitatea pe Facebook este o alta strategie eficienta de care mica afacere poate beneficia enorm. Pentru micii antreprenori, Facebook este o platforma ieftina pentru a ajunge la aproape orice public.

Puteti plasa reclame Facebook pentru a va viza setul specific de consumatori in functie de locatia lor, comportamentul online, sex, varsta etc. Ar trebui sa fie printre strategiile dvs. de marketing de top pentru afacerile mici.

Nu aveti nevoie de oameni cu experienta pentru a utiliza aceasta platforma sociala pentru marketing. Doar cativa pasi, cum ar fi crearea unui titlu captivant si adaugarea unei descrieri, a unei imagini si a unui link catre anunt, sunt suficient de buni pentru a atrage atentia publicului asupra anuntului si afacerii dvs.

05. Conduceti trafic cu Link Building

Utilizati construirea de legaturi in avantajul dvs. Crearea de linkuri inseamna atragerea multor alte site-uri web pentru a trimite inapoi la site-ul companiei tale. Aceasta masura ajuta la generarea unei cantitati masive de trafic catre site-ul dvs. web, ceea ce ajuta la clasarea site-ului dvs. in partea de sus a rezultatelor motorului de cautare pentru diferite cuvinte cheie.

Prin urmare, agentii de marketing ar trebui sa-si faca planurile de creare de legaturi in mod strategic pentru a genera trafic de recomandare. Serviciile majore de creare de link-uri includ postarea invitatilor, crearea si distribuirea de infografice relevante, activarea pe retelele sociale si utilizarea link-urilor de resurse de pe site-uri web de incredere.

06. Partener cu alte marci

Intreprinderile mici pot ajunge la mai multi oameni colaborand cu alte intreprinderi. Acesta este un mod eficient de a va comercializa produsele sau serviciile, deoarece folositi consumatorii celorlalte intreprinderi pentru a va promova produsele.

De exemplu, daca esti terapeut in frumusete, poti aborda un hairstylist cu propunerea de a oferi manichiura gratuita clientilor lor. In acest fel, pe langa promovarea marcii dvs. pe listele de afaceri, veti face si publicitate pentru mica dvs. afacere in mijlocul clientilor gata facuti ai celeilalte intreprinderi. In mod similar, cafeneaua dvs. poate oferi vouchere gratuite altor companii.

07. Folositi Social Media

Majoritatea clientilor tinta se afla pe diferite canale sociale. Majoritatea publicului tinta foloseste retelele sociale pentru asistenta clientilor.

Mica ta afacere trebuie sa fie prezenta pe toate platformele sociale majore. Asigurati-va ca va dedicati timp eforturilor pentru cresterea audientei retelelor sociale.

Multi profesionisti inteligenti in marketing investesc mult timp si bani in construirea prezentei lor in retelele sociale. Asadar, afla ce canale sociale foloseste mai mult publicul tau si fa planuri speciale de marketing pentru a viza astfel de canale.

08. Promovati pe site-urile de oferte cu cupoane

Site-urile cu oferte de cupoane au un numar masiv de consumatori tinta. Ar trebui sa explorati oportunitatile de marketing prezentate de site-urile cu oferte mari de cupoane precum Groupon. Chiar si companiile mari ofera reduceri pe timp limitat membrilor lor pe aceste site-uri.

Puteti viza cu usurinta publicitatea locala pe site-urile cu oferte de cupoane. Constientizarea marcii dvs. in randul publicului creste de mai multe ori, iar clientii noi vin in cautarea companiei dvs. mici.

Retineti ca scopul principal al utilizarii site-urilor cu oferte de cupoane nu ar trebui sa fie acela de a obtine profit si vanzari. Scopul ar trebui sa fie acela de a genera constientizarea afacerii dumneavoastra mici si necunoscute, incurajand oamenii sa incerce produsele dumneavoastra.

Pe langa promovarea afacerii dvs. pe site-urile cu cupoane, asigurati-va ca clientii sunt la curent cu afacerea dvs. atunci cand va viziteaza site-ul. Daca au intrebari, ar trebui sa poata obtine rapid raspunsul. Asadar, ar fi bine sa incorporati instrumente de baza de cunostinte pe care clientii dvs. le pot folosi pe site-ul dvs. pentru a raspunde la toate intrebarile lor.

09. Reclama in presa scrisa

Mass-media scrisa, cum ar fi ziarele si revistele, au un numar mare de cititori. Un ziar reputat ajunge la un numar mare de oameni din medii educationale si sociale diferite.

De fapt, ziarele sunt citite de aproape toate categoriile populatiei. Aceasta inseamna ca reclamele tale pentru produse sau servicii vor atrage atentia persoanelor care se bazeaza mai mult pe presa scrisa pentru stiri si vizualizari detaliate.

Multi consumatori cu amanuntul iau deciziile de cumparare pe baza informatiilor pe care le obtin din reclamele din ziare.

Mica dvs. intreprindere isi poate permite acum sa plaseze reclame in presa scrisa, deoarece ratele reclamelor au scazut de-a lungul anilor. Asigurati-va ca combinati presa scrisa cu strategiile de marketing online.

10. Explorati webinarii

Webinarii sunt, de asemenea, vazute de expertii in marketing ca o strategie potentiala pentru a atrage clientii catre o afacere. Un webinar este un seminar desfasurat online in forme variate, cum ar fi demonstratie, discutie si prezentare. Adesea, specialistii in marketing folosesc webinarii pentru a genera o lista de e-mail mai mare.

Persoanele care se alatura unui webinar trebuie sa ofere detalii precum numele, numarul de telefon si e-mailul. Deci, afacerea dvs. mica poate genera un numar mai mare de e-mailuri in acest fel. Apoi puteti folosi aceste e-mailuri pentru a va promova produsele sau serviciile. Marketingul webinar este cu siguranta o modalitate excelenta de a va promova afacerea mica in mod constant.

In comparatie cu videoclipurile simple, webinarii sunt mult mai captivante datorita sesiunilor live de intrebari si raspunsuri pentru abonati. Cand primesc raspunsuri la intrebarile lor specifice, se simt speciali si multumiti.

11. Ajuta-i pe ceilalti oferind consultanta gratuita

Oamenii doresc ajutor de la experti. Puteti folosi nevoia lor de ajutor oferindu-le opiniile expertilor despre o problema fara probleme. Daca va puteti pozitiona ca o autoritate in nisa dvs. si puteti oferi consultanta gratuita, va ajuta la generarea de noi clienti potentiali.

Oamenii care au nevoie de expertiza dumneavoastra cu privire la un produs sau serviciu vor fi impresionati de serviciul dumneavoastra gratuit. In schimb, multi dintre ei iti vor cumpara produsele pentru a-ti multumi.

Oferind consultanta gratuita, va ajutati clientii potentiali sa ia decizia corecta de cumparare. De asemenea, se poate folosi un software de recomandare prin care clientul dvs. ar trimite compania dvs. catre altii.

Dar aceasta tactica de marketing va functiona mai eficient daca afacerea dvs. mica ofera servicii de experti sau produse la preturi mari, care necesita o decizie de cumparare informata.

12. Marketing prin e-mail

Marketingul prin e-mail este o modalitate testata in timp de a convinge consumatorii despre utilitatea unui produs sau serviciu. Amintiti-va ca multi oameni doresc sa aiba mai multe informatii si convingatoare inainte de a lua o decizie de cumparare.

Pentru a aduna adresele de e-mail ale clientilor potentiali, le veti oferi ceva atragator, cum ar fi o descarcare gratuita, un „loc” la un webinar, un cupon, o incercare gratuita a serviciilor si asa mai departe. Cand o persoana se aboneaza la ofertele tale gratuite, incluzi inca un membru in lista ta de e-mail.

Marketingul prin e-mail este o strategie cu costuri reduse pe care o puteti folosi pentru a va imbunatati acoperirea globala a afacerii. Puteti trimite e-mailuri intr-un mod automat, fara a va pierde timpul. E-mailurile sunt usor de configurat si rulat si puteti stabili imediat comunicarea cu consumatorii dvs.

13. Direct Mail Marketing

Marketingul direct prin corespondenta este o modalitate conventionala de promovare a afacerii. Multe intreprinderi mici inca il folosesc eficient. Deoarece canalele online au deja o cantitate masiva de continut, oamenii doresc sa fie implicati intr-un mod diferit.

Dar trebuie sa-ti faci posta directa atractiva pentru a atrage atentia destinatarilor. Incepeti prin a crea un design de plic atragator si faceti-l sa para voluminos, astfel incat oamenii sa-l deschida pentru a-si satisface curiozitatea.

Folositi toate trucurile, cum ar fi crearea de forme unice de plicuri, folosirea culorilor atractive, faceti plicurile cocoloase pentru a atrage atentia.

Asigurati-va ca scrisoarea din interiorul plicului are un continut convingator pentru cele mai bune rezultate. Chiar de la titlu pana la corpul principal al scrisorii, totul trebuie sa trimita mesajul tau cititorilor intr-un timp rapid.