Un loc linistit in care poti savura o ceasca de ceai aromat, unde poti sa rasfoiesti in tihna o carte. Pare ceva imposibil de gasit in Capitala noastra plina de praf, zgomot, oameni grabiti care nu mai stiu sa fie fericiti.

Exista totusi locuri unde, pentru cateva ore, poti sa evadezi din tumultul vietii acestui inceput de secol 21. Locul in care dispar multe ganduri rele, in care iti dai seama ca fericirea este facuta din mici placeri pe care ti le poti oferi in fiecare zi, este Green Tea – o ceainarie cocheta, aflata in inima fostului Cartier evreiesc, intr-o casa cu o arhitectura unica si gradina obligatorie. Alina si Ciprian sunt gazdele tuturor celor care aleg sa-si bucure sufletul cu o cana de ceai la Green Tea.

Nu este nimic exagerat in a spune ca la Green Tea iti bucuri sufletul, spiritul, mintea si gustul. Pasiune, imaginatie si talent Gazdele noastre, Alina si Ciprian ne-au confirmat, inca o data, faptul ca la fel ca toate lucrurile frumoase si Green Tea a luat fiinta datorita unei pasiuni, aceea a Alinei pentru ceai. „Cautam o afacere de nisa si pornind de la pasiunea Alinei pentru ceai am descoperit ca exista prea putine locuri unde poti sa bei asa ceva. Apoi am cautat casa care sa se potriveasca cu ceea ce ne doream. Am reusit s-o gasim si punand mult suflet si imaginatie am stabilit denumirea celor patru saloane: Indian, Japonez, Clasic, Micul Paris si le-am decorat in asa fel incat oaspetii nostri sa se simta bine.

Am deschis Ceainaria GreenTea pentru toti cei care isi doreau un loc unde sa poata savura o ceasca de ceai in liniste, intr-un amibient primitor si sa unde sa se simta rasfatati cu prajiturele sau cu o lingura de dulceata ca la bunica acasa. Dar nu ne-am oprit aici. Avem peste 100 de sortimente de ceai, dar si sandvisuri si bruschete, prajituri, fursecuri, dulceturi, si un magazin din care se pot cumpara ceaiuri, accesorii pentru ceai, ceainice, carti vechi si noi. Ne-am gandit ca trebuie sa avem grija si de impatimitii internetului si avem acces gratuit la Internet Wireless. Si pentru a fi un loc deosebit am decis ca la Green Tea sa nu se fumeze“, ne-a explicat Ciprian. Un ceai spectacol Aflandu-ne in fata listei de ceaiuri am fost pusi in dificultate deoarece nu stiam ce am putea alege.

Ne-a atras atentia ceaiul spectacol, care odata ce este scufundat in ceainicul din sticla se transforma intr-o frumoasa floare. Indulcit cu miere, ceaiul s-a dovedit a fi excelent. In aceeasi seara am mai baut Marsala Chai, un ceai indian Marsala indulcit tot cu miere si combinat cu cateva fumuri de narghilea. Alegere grea din cele peste 100 de ceaiuri: ceai organic (cel negru provine din  Muntii Albastri, din sudul Indiei, iar cel organic alb este de fapt galben si cultivat in provincia Anhui), ceai alb, verde, galben, verde aromatizat, negru, negru aromatizat (cu aroma de vanilie si cacao, cu condimente, de cocos sau de bergamota, zmeura, coacaze negre si vanilie),  ceai Rooibos, de plante, de fructe, ceai honeybush, ceai mate, lapacho (green mate cu aroma lemnoasa). Iar la categoria noutati de vara puteam alege ceai cu inghetata, ceai cu gheata, diverse arome de inghetata, chec, caffe-frappe.

Istoria „ceaiului de la ora 5“ Incepe undeva, departe in timp, pe cand chinezii au descoperit faimoasele frunze in India, iar japonezii, prin preotul budist Eisai, „parintele ceaiului”, l-au transformat intr-un ritual, in sec. XII, primind si binecuvatarea impara­tului. Asa apare „chado” – calea ceaiului si dincolo de manastiri si in casele nobililor din Kyoto si samurailor. In filosofia zen, gazda creaza confort estetic, intelectual si psihic special, prin lasarea grijilor afara, o taina a armoniei si puritatii, sa ascunzi frumosul ca sa fie descoperit. Peste veacuri, intr-o buna zi a sec.XVIII, ducesa de Bedford cere menajerei sa-i aduca in budoarul sau, la ora 5, cele trebuincioase pentru prepararea ceaiului, gandindu-se sa faca o punte intre masa de pranz si cina. Si, de atunci, a inceput sa-si invite prietenele, stabilind, astfel, un eveniment pentru socializare. Ceaiul ajunge pana in zilele noastre ca un suport pentru sanatate fizica si spirituala, pentru o buna relatie intre prieteni sau parteneri.