Probabil că oamenii de la Facebook au obosit să tot explice că mesajele de pe News Feed apar într-o ordine care ţine de comportamentul utilizatorului, de acţiunile sale în reţea, aşa că au anunţat azi o funcţionalitate nouă care transferă această responsabilitate exclusiv către utilizator.

Prioritizarea mesajelor de pe News Feed e disponibilă atât pe desktop, cât şi pentru utilizatorii de iOS/Android. Paşii pe care trebuie să îi urmaţi pe mobil sunt în imaginea de mai jos, iar recomandarea mea e să adăugaţi acolo utilizatori care funcţionează ca filtre de conţinut pentru voi, care vă uşurează munca de căutare a articolelor interesante, ca să nu mai pierdeţi vremea.

Începeţi prin a mă adăuga pe mine, evident. Apoi pe Andrei, pe Costin şi eventual pe domnul Klaus Iohannis. Glumesc, adăugaţi-mă doar pe mine.

Tot acolo găsiţi şi o zonă dedicată descoperirii de noi pagini interesante. După cum se vede, însă, nu funcţionează corect, prima poză fiind una cu Măruţă şi Andra. Cred că se lucrează la ea, mai vedem.

Noua funcţionalitate e vizibilă şi pe desktop, atât pe profilurile personale, cât şi pe pagini, pe butonul de Follow, aşa cum se vede mai jos. Mi se pare un pas important în evoluţia Facebook, situaţia confuză actuală, legată de News Feed, fiind acum extrem de uşor de clarificat pentru oricine.