Chirurgii plasticieni pot lucra aproape orice parte a corpului tau, inclusiv buricul. Asa ca daca nu iti place forma ombilicului tau, poti apela oricand la medicina estetica pentru o imbunatatire. Operatia poarta denumirea de ombilicoplastie, iar pacientul poate avea orice varsta.

Cei mai multi care apeleaza la o astfel de operatie sunt persoanele care au slabit foarte mult si buricul este lasat, femeile care au nascut sau cei care au inaintat in varsta iar buricul este acum mult mai proeminent ca inainte.

Operatia se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor. De cele mai multe ori, remodelarea buricului este facuta in acelasi timp cu operatia de abdominoplastie, insa se poate apela la remodelarea ombilicului si fara operatie de abdominoplastie.

Operatia simpla de remodelare a buricului se face sub anestezie locala, recuperarea fiind in acest caz mult mai rapida. Procedura dureaza aproximativ 20-30 de minute, iar cicatricile sunt invizibile la scurt timp de la operatie. Operatia se face cu fire resorbabile, asa ca nu va mai trebui sa te intorci in cabinet pentru scoaterea acestora.

Recuperarea este aproape imediata, pacientul putandu-se intoarce la treburile zilnice chiar a doua zi dupa operatie. In unele cazuri este posibila aparitia unui edem sau a durerilor usoare, care trec insa cu ajutorul compreselor reci si a unui analgezic.

Dupa operatie, forma ombilicului va fi definitiva, asta doar in cazul in care pacientul nu va lua foarte mult in greutate, iar femeile nu vor ramane gravide, caz in care pielea se va intinde foarte mult, iar forma buricului nu mai este garantata.