Oamenii care traiesc cu anxietate sociala se pot simti singuri. Este important de remarcat chiar si faimosii fluturi sociali se lupta cu anxietatea sociala. Celebritatile pot arata bine in media, dar se intampla multe in spatele perdelei.

Persoanele care traiesc cu anxietate sociala sunt caracterizate de frica de orice situatie sociala. Sunt unici si fiecare individ este declansat diferit, unii se tem sa manance sau sa bea in fata oamenilor, altora nu le place conversatia in grupuri de oameni, in special cu strainii, in timp ce altora sunt declansati de orice activitate sociala.

In acest articol, ne uitam la 10 oameni celebri care au vorbit despre lupta lor cu anxietatea sociala, in ciuda faptului ca sunt in lumina reflectoarelor. Ele sunt un bun exemplu de succes in ciuda tulburarii. 

1. Naomi Osaka

Naomi este o jucatoare de tenis japoneza nascuta in Chuō-ku, Osaka, Japonia, pe 16 octombrie 1997. In ciuda faptului ca este faimoasa, se lupta cu anxietatea sociala de cel mai mult timp. Ea a postat pe Twitter pe 26 mai ca va putea face interviuri de presa la turneul French Open din 2021, deoarece trebuia sa-si protejeze sanatatea mintala, care era rezultatul anxietatii sociale.

Refuzul Osakei de a face interviurile a facut-o sa plateasca o amenda si a fost amenintata ca va fi eliminata din turneu de catre oficiali. Cu toate acestea, pe 31 mai, ea a anuntat public ca renunta la turneu, deoarece a suferit de depresie de cel mai mult timp. Osaka este o persoana introvertita si, in toate turneele la care a participat, a purtat intotdeauna casti pentru a-si controla anxietatea sociala.

2. Barbra Streisand

Barber Streisand a fost o cantareata si actrita din Statele Unite ale Americii. S-a nascut pe 24 aprilie 1942, in New York City, SUA. Este o cantareata celebra si a cantat si a jucat in mare coroana. Cu toate acestea, este surprinzator de observat ca, in ciuda performantei sale in fata a milioane de oameni, ea sufera de anxietate sociala.

Ea a vorbit despre anxietatea ei si a spus ca a inceput in 1967, cand a ratat unul dintre versurile ei in timp ce canta in Central Park din New York. A facut-o sa nu aiba curajul de a merge pe scenele publice pentru a canta si a dezvoltat anxietatea sociala.

3. Donny Osmond

Donny Osmond este un celebru star pop cunoscut in intreaga lume. Donny a dezvaluit ca a fost diagnosticat cu anxietate sociala in timpul interviului sau din 2000 televizat la 48 Hours de la CBS. Este surprinzator cum a fost prezentat in multe filme si are milioane de urmaritori si are anxietate sociala.

Donny marturiseste, in ciuda faptului ca a aparut in multe filme si drame de televiziune si a cantat in multimi, el inca mai are anxietate sociala. Donny a spus in timpul interviului de 48 de ore: „Sunt momente in care imi amintesc inainte sa urc pe scena, in care daca as fi avut de ales sa merg pe scena sau sa mor, as fi ales moartea.” Cu toate acestea, el a spus ca a primit ajutor de la un terapeut care contribuie la reducerea anxietatii sociale.

4. Kim Basinger

Kim Basinger este una dintre vedetele care se lupta cu anxietatea sociala. Multi oameni o cunosc ca pe o vedeta neinfricata care a jucat in filme de succes precum Never Say Never Again, 9½ Weeks, Blind Date etc.

Cu toate acestea, Kim a vorbit despre modul in care anxietatea sociala i-a afectat timpul. Inapoi la scoala, obisnuia sa se teama atunci cand profesorii i-au cerut sa citeasca cu voce tare in clasa. Cand si-a castigat Premiul Academic dupa ce a jucat in filmul LA Confidential, nu avea cuvinte pentru a tine un discurs in ziua decernarii premiilor, in ciuda faptului ca a repetat pentru discursul de cateva zile.

5. Nicole Kidman

Nicole Kidman este unul dintre oamenii populari care se lupta cu anxietatea sociala. Este o actrita si producator binecunoscuta din America si Australia.

Nicole a dezvaluit ca unul dintre cosmarurile ei a fost pe covorul rosu, deoarece ar intra in panica din cauza camerelor. Mana ii tremura si avea dificultati in respiratie. S-a dezvaluit ca Nicole bea ceai verde Matcha organic pentru a ajuta la combaterea anxietatii sociale, deoarece are un efect calm asupra anxietatii.

6. Johnny Depp

Johnny Depp este un actor american, dar si muzician. De-a lungul carierei sale, a castigat mai multe premii si nominalizari, cum ar fi Premiile Academiei si Premiile BAFTA, printre altele.

Johnny este printre multele celebritati care se lupta cu anxietatea sociala. Pentru a dovedi asta, Johnny insusi a spus ca prefera sa stea acasa decat sa iasa intr-un restaurant pentru a nu fi recunoscut.

7. Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence s-a nascut pe 15 august 1990, in Indian Hills, Kentucky, SUA. In 2015 si 2016, a fost cea mai bine platita actrita din lume. In 2013, ea a fost catalogata ca una dintre cele 100 de persoane influente din lume de Time.

Jennifer se lupta cu anxietatea sociala de atat de mult timp, desi recent poate gestiona anxietatea. Jennifer a spus ca anxietatea ei sociala a inceput cand a intrat la scoala, ca ura sa mearga la petreceri sau excursii si a simtit ca nu se potriveste.

8. Ricky Williams

Ricky Williams este un fost jucator de fotbal cunoscut din America. El este unul dintre oamenii populari care s-au luptat si inca se lupta cu anxietatea sociala. Lui Ricky i-a fost frica sa iasa din casa si sa mearga la magazin alimentar sau la date cand a devenit faimos din cauza anxietatii sociale.

Fotbalistul a vorbit pe rand despre el a fost diagnosticat cu anxietate sociala pentru a ajuta si a da speranta altor persoane care sufera de aceasta tulburare. Ricky are o linie de produse CBD care ajuta la ameliorarea si la calmarea anxietatii.

9. Sally Field

Sally Field este o actrita celebra care a facut o munca uimitoare in industria divertismentului. Ea a castigat, printre altele, Premiile Oscar, Globul de Aur si Premiile Primetime Emmy.

Ea si-a inceput cariera la televizor si a fost prezentata in mai multe drame TV de succes, cum ar fi The Flying Nun, The Girl with Something Extra si Gidget, printre altele.

Ea sufera de anxietate sociala si a recunoscut ca este timida. Daca doriti sa aflati mai multe despre Sally si tulburarea ei de anxietate, cititi cartea ei cunoscuta sub numele de In Pieces.

10. Charlie Hunnam

Charlie Hunnam este un actor englez cunoscut pentru rolul sau din Sons of Anarchy in rolul lui Jax Teller. El a fost prezentat in alte filme precum Pacific Rim, Crimson Peak si Last Looks , printre altele.

Charlie a marturisit ca uraste sa socializeze cu oamenii, sa mearga la petreceri, mai ales cu oameni pe care nu ii cunoaste. Acest lucru se datoreaza faptului ca sufera de anxietate sociala.