Pacea sociala a costat Romania 50 de miliarde de euro!

Uite ca n-a venit razboiul civil cum ziceai tu, iar de 1 Mai, romanii au ieșit la iarba verde cu mititei, in loc sa iasa la mitinguri, ca in alte tari. Așa mi-a zis aseara un amic, deputat PDL. Foarte mandru de realizarile guvernului sau. Amice, ești idiot, i-am raspuns. Si nici macar nu-i caldura mare afara!

In Germania si in Anglia au fost mitinguri, pentru ca acolo chiar s-au luat niște masuri reforma! Angela Merkel si David Cameron chiar au taiat de-adevaratelea din cheltuielile statului. Nu destul, dar macar au facut ceva! Mitingurile, Molotovurile, geamurile sparte nu sunt semn de boala pe timp de criza. Ci exact invers: semn de sanatate sociala. Semn ca tara respectiva a inceput sa-i extermine pe cerșetorii bugetari si sa renunțe la cancerul socialist denumit “protecție sociala”.

In schimb, romanii aia care au incins gratare cu mititei, sunt fix bugetarii pe care nu i-ați dat voi afara (ca alea 25 000 de concedieri cu care va laudați, sunt doar reduceri de posturi neocupate si ieșiri la pensie). Si normal ca s-au dus la iarba verde, daca in plina criza, voi mariți cheltuielile statului in loc sa le scadeți! Pai, sunteți nebuni? Si va mai si laudați cu asta? Sunteți exact ca unul din nenorociții aia, dependenți de jocuri de noroc, care e bucuros nevoie mare ca a mai gasit un camatar sa-l imprumute si mai poate sa mai joace inca o zi. Dar nici ala nu-i atat de cretin, incat sa creada ca o s-o duca așa la infinit. Voi sunteți!

A, deci voi chiar credeați ca ați scapat de faliment? Pe bune? Hahaha….

Sunteți simpatici, micuților! Romania nu e in rahat de azi, de ieri. Si, ca sa fim corecți: nu e in rahat doar din cauza PDL-ului. Nici vorba! Datoria publica a crescut de 4 ori in ultimii 10 ani. Timp in care au fost la guvernare absolut toate partidele, in toate combinațiile posibile: si PNL, si PDL, si PSD. Timp in care economia romaneasca a trecut prin tot ce se putea: de la boom economic, la prabușire absoluta.

Si ce au facut politrucii romani pe timp de expansiune economica? Au cheltuit tot ce incasa statul si s-au imprumutat, ca sa cheltuiasca si mai mult. Dar ce au facut politrucii pe timp de criza economica? Au cheltuit tot ce incasa statul si s-au imprumutat, ca sa cheltuiasca si mai mult.

Iar voi aveți pretenția ca sunteți originali? ca ați gasit niște soluții “deosebite” la criza? Ca mie nu-mi rezulta! Ați facut fix același lucru, pe care il faceți de 20 de ani: ați tocat banii statului la greu! Pai, ce e nou in asta?

Noutate ar fi fost sa declarați falimentul sistemului de pensii. Sa-i dați afara pe funcționarii publici (pe toți!) si sa privatizați cam tot (mai ales spitalele si școlile). Si ce nu se poate privatiza, sa externalizați catre firme private: ANAF-ul de pilda (ca tot se lupta el din greu cu evaziunea fiscala, si de 20 de ani nu reușește nimic!)

Noutate ar fi fost ca, dupa 20 de ani de incompetenta, PDL-ul sa recunoasca in fine ca partidele romanești sunt incapabile sa guverneze o tara. Si sa angajeze, in premiera, o firma straina de management la Palatul Victoria, care sa conduca Romania.

Poporul roman e bolnav – si bolnav grav. E ca un pacient cu picioarele cangrenate. Iar voi, in loc sa-i amputați picioarele, l-ați umflat cu morfina, de zambește ca un idiot si nu-l mai doare nimic. Iar acum il bateți pe umar si-i spuneți: nene, te-ai vindecat! Dar infecția e tot acolo – si se raspandește cu fiecare zi. In realitate, nici un medic n-ar face asta: pentru ca este o crima. Pentru ca, daca nu-i tai picioarele, omul ala moare!

Dar voi ați facut-o fara probleme. Si va mai si mandriți cu asta!

De ce e inevitabil falimentul Romaniei? Uite de ce:

Asta e structura poporului roman:

2 milioane de angajați in sectorul privat. Ei produc bani. 1,5 milioane lucreaza la negru, tot in privat. Si ei produc bani, chiar daca nu platesc impozite. Restul: bugetari, angajați in companii de stat falimentare, pensionari, asistați sociali, studenți care o ard pe banii parinților etc. Absolut toți – consumatori de bani!

Adica vreo 17 milioane de oameni traiesc pe spatele a 3,5 milioane. De fapt, nu traiesc pe spatele lor, ca e imposibil. Ci din imprumuturi de stat, pe care se presupune ca ar trebui sa le plateasca cei care produc bani. Aiurea! N-or sa le plateasca niciodata!

Romania a intrat efectiv in incapacitate de plata inca din 2009. De atunci, salariile si pensiile sunt platite de FMI. Doar ca incapacitatea de plata e mascata, fardata si rujata, ca sa arate bine. Iar “fardurile” astea au costat Romania 90 de miliarde de euro. Si ce s-a caștigat in schimb? Pacea sociala! E cam de ras!

Romania e in galeata, pentru ca nu merita sa investești in ea.

O doamna, care in 2009 iși cumparase apartament in București cu 160 000 de euro, se plangea la televizor ca n-a reușit sa-l vanda acum nici cu 40 000. Doamna era disperata: facuse credit pentru apartament, acum era șomera si o dadea banca afara din casa. Si nu doar ca o dadea banca afara, dar mai ramanea si cu datoria nestinsa.

Sincer, eu m-am bucurat cand am vazut știrea: pentru ca imbecilii iși merita soarta. Daca doamna a fost atat de tampita, incat sa dea 160 000 de euro pe un apartament in București, atunci merita pe bune sa moara de foame in strada! Daca in aprilie 2009 ar fi cumparat de exact aceiași bani, acțiuni Ford (cand Ford era in situație de faliment), acum ar fi fost milionara. Si banca i-ar fi zis azi saru’ mana!

Si asta pentru ca America (chiar si cand e in plina criza) tot e mai rentabila decat Romania (chiar si cand Romania e in boom economic). Pur si simplu, economia romaneasca n-are sange in ea! Pentru ca banii, sangele economiei, sunt tocați de stat. Sigur, doamna se poate consola cu gandul ca a fost patriota. A investit in tara ei, a creat locuri de munca pentru poporul ei si nu pentru americani. A fost solidara! Sper sa o incalzeasca gandul asta, cand o sa doarma cu familia in mașina.

Fara investiții, sunteți morți. Iar investiții, ioc!

Sincer, uite: mie mi se rupe de poporul roman. Cand e vorba de bani, intrebarea e simpla: de ce ar investi cineva in Romania? La fiecare 100 000 de euro cheltuiți in tara voastra, ce profit scot eu peste un an? Pai, daca luam in calcul cat imi ia statul pe CAS, CASS, TVA, impozite, spagi, probabil o sa trebuiasca sa mai aduc si bani de-acasa! Iar daca ne mai amintim și ca muncitorul roman e slab pregatit, hoț, chiulangiu și are impresia ca poate sa dea el ordine patronului, atunci concluzia e una singura: hai pa, Romania!

Observ ca va zbateți cu toții din greu pentru alegerile urmatoare. In realitate, indiferent cine vine la putere, economia Romaniei are o singura direcție: in jos! Iar datoriile au tot o singura direcție: in sus! In 20 de ani, v-ați transformat țara intr-un morman de rahat. Iar romanii sunt muștele care bazaie peste el.

Pai atunci, ce mai conteaza cine se alege imparatul muștelor?