Dominique Strauss-Kahn, ridicat pentru viol.

Povestea o știm deja de la știri. Pe scurt: Dominique Strauss-Kahn a fost reținut sambata de catre americani pe aeroportul John F. Kennedy. El se pregatea sa zboare spre Europa, unde duminica avea intalnire cu Angela Merkel. Seful FMI a fost acuzat de catre o camerista, in varsta de 32 de ani, de la hotelul Sofitel, ca a obligat-o sa faca sex oral. El era cunoscut in Franța pentru escapadele sale sexuale, care faceau chiar obiect de gluma.

Dominique Strauss-Kahn urma sa candideze pentru președinția Franței din partea Partidului Socialist. El il depașise deja ca popularitate pe Nicolas Sarkozy.

In Romania, DSK ar fi scapat ieftin. Ghinionul lui!

Romania i-a facut scapați pe toți oficialii straini care au incalcat legile. Daca povestea s-ar fi intamplat aici, securiștii romani n-ar fi facut scandal, ci ar fi…negociat. Cum negociaza toate dosarele politicienilor. Scandalul nici n-ar fi ajuns in presa, iar socialistul francez ar fi plecat din București și satisfacut, și cu onoarea nepatata.

Sub DSK, FMI a aruncat cu bani in Romania.

Niciodata in istoria sa de aproape 70 de ani, FMI nu a platit pensiile și salariile bugetarilor. Dar uite ca exact asta a facut in Romania, incepand din 2009. Straniu! pentru ca FMI a fost creat in 1944, cu scopul precis de a incuraja liberalizarea tarilor comuniste. Principiul a fost simplu: faceți reforma? Va imprumutam. Nu faceți reforma? Adio bani! Iar banii FMI au venit in majoritate, de la americani.

Faptul ca din 2009, FMI a bagat bani in economia romaneasca, a salvat statul roman de la intrarea in incapacitate de plata. Poate a schimbat si rezultatul alegerilor. Dar a fost un lucru bun pentru Romania? Nici vorba! In Romania, FMI a facut exact invers decat facuse pana atunci: a rasplatit cu bani ne-introducerea reformelor liberale.

Guvernul roman a promis ca taie cheltuielile statului, ca da afara bugetari – si nimic! Cu toata reducerea de salarii si pensii, cu care se lauda guvernul Boc, cheltuielile statului au crescut, in loc sa scada. Sistemul socialist romanesc, creat in 1990 de Ion Iliescu, a ramas intact. S-a suparat Traian Basescu pe guvern, s-a mai suparat si socialistul Dominique, dar banii au venit in continuare bine mersi. Ca doar Dominique nu dadea de la el!

A fost asta un lucru bun pentru poporul roman? Evident, nu! Sa dai bani unor cerșetori, inseamna sa-i incurajezi in cerșetorie. (vezi și articolul Razboiul civil ar fi costat mai ieftin!).

Epoca post DSK:

Va fi Dominique Strauss-Kahn spalat de justiția americana? Nu mai conteaza. E greu de crezut ca va mai ocupa vreo poziție de decizie la FMI. (Poate francezii sa se incapațaneze totuși sa-l aleaga președinte).

Ce urmeaza? De astazi, șefia FMI a fost preluata temporar de catre un american. Un capitalist dur si pur. El marcheaza sfarșitul unei epoci in finanțele internaționale: adio petreceri cu dame și șampanie, adio iresponsabilitate socialista, adio “solidaritate” europeana. De acum vorbim de lucruri sfinte: banii și profitul. Sunt zeii secolului 21.

Cat despre Romania: recreația s-a terminat. Urmeaza corigența.