Noul Cod al Muncii e tot comunist!

Știu ca un cerșetor care mananca banii bugetului are drept de vot, iar o firma care aduce zeci de milioane de euro la buget n-are (cu scuza ca, cica, e persoana juridica…de parca țara nu traiește pe banii ei, așa juridica cum e).

Știu ca politicienii se inghesuie sa pupe in cur poporul, ca sa fie votați si sa poata fura in continuare. Romania s-a rupt in doua: pe de o parte, cei care produc bani – capitaliștii autentici. Pe de alta parte, cerșetorii si hoții: firmele de partid (care tot bugetare sunt de fapt), politrucii și, la fundul sacului, amaraștenii: bugetari, pensionari, asistați sociali. Adica toți nenorociții care traiesc din banii statului.

Știu si ca eliminarea drepturilor angajaților e o masura total nepopulara.

Dar lucrurile astea vor inceta, fie ca vrea poporul, fie ca nu vrea. Banii sunt mai importanți decat oamenii. Statul social, populist si tocator de bani, a ajuns la faliment. Si nu numai in Romania. Toata Europa socialista se scufunda (vezi Chiar si suedezii s-au lepadat de socialismul suedez!). Uniunea Europeana are de ales: sau se intoarce la capitalismul salbatic, la imperialism si colonialism – sau se dezintegreaza, iar moneda euro va disparea odata cu ea. Iar Statele Unite sunt in aceeași situație (vezi SUA se prabușește intr-o luna).

Accidentele de munca trebuie platite de angajați.

Recent, o televiziune americana a difuzat povestea unui muncitor chinez, Liu Bei, care si-a retezat o mana la strung in timp ce lucra la niște piese de ventilator din plastic. Liu Bei venise la oraș dintr-un sat nenorocit, unde caștiga 150 de dolari…pe an. La fabrica de ventilatoare primea 150 de dolari pe luna, ceea ce pentru el era enorm. Cand si-a pierdut mana, patronul a chemat un medic care i-a bandajat ciotul. Dupa care i-a oprit din salariu costul medicului, al piesei distruse si l-a concediat pe loc.

Ce sa faca Liu Bei? Sa mearga la Ministerul Muncii? Autoritațile i-au spus ca accidentul e vina lui: a fost neatent. Sa mearga la sindicat? Daca ar fi inființat vreun muncitor așa ceva, ar fi fost impușcat pe loc! Pensie? nici vorba! Pensia a fost introdusa abia de curand in China – si nu in toate regiunile. Așa ca si-a luat ciotul, a cumparat un bilet de tren si s-a intors in sat. Ultima imagine il arata pe Liu Bei, amarat la el in curte, cum arunca niște graunte unei gaini. Dupa care si reporterul american l-a lasat cu soarta lui.

Concluzia reportajului era: cum sa concureze o firma americana cu una chinezeasca, cand un muncitor american e platit de 30 de ori mai mult ca Liu Bei, iar patronul american mai trebuie sa plateasca si contribuții de sanatate, pensie, șomaj si despagubiri de accident! Cum sa nu coste ventilatoarele americane enorm? Si atunci, cum sa se mai vanda?

Eu nu știu daca reportajul s-a vrut o reclama pozitiva sau negativa. Pentru mine, mesajul a fost categoric pozitiv: luați-va banii si investiți in China! E o mina de aur… pentru patroni, desigur.

Si așa va deveni si Romania – fie ca-i place, fie ca nu. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Patronii fac ce vor pe banii lor. Statul sa decida pe banii lui!

Pe care nu prea ii mai are. Si de ce a ramas statul fara bani? Tocmai pentru ca este cel mai tantalau patron din istorie. Si atunci cum sa imi spuna mie un tantalau, cum sa imi conduc afacerea?

Discriminarile la angajare si concediere trebuie legalizate.

De fapt, ce-i aia discriminare? Ce-i aia, concediere abuziva? Dau bani cui vreau (ca sunt banii mei) si cand nu vreau, nu-i mai dau. Daca iau decizii greșite, eu dau faliment, nu statul. Daca dau afara un angajat bun, e pierderea mea, nu a statului. Nu e treaba statului sa hotarasca el cine e angajat bun pentru mine si cine nu. Mai ales ca statul – vai de capul lui! Platește sute de mii de profesori incompetenți, funcționari corupți si polițiști hoți. Intai sa-si faca curațenie in curtea lui, dupa aia sa dea lecții firmelor!

O cititoare, C, s-a revoltat pe blog impotriva regulilor de imbracaminte prea stricte din mediul bancar: O bluza de culoare mai vie sau al doilea nasture descheiat e o mare problema. (…) Apoi ce ar mai fi ? Sa te puna sa porți burka, nu?

Raspunsul meu a fost exact ca mai sus: Orice angajator poate sa impuna angajaților orice ținuta considera el ca e mai buna pentru afacerea lui. Asta include sort de bucatarie, boneta, burka sau orice altceva are el chef. Angajații n-au nimic de spus in treaba asta. La Hooters se servesc clienții in pantaloni scurți si in maieu decoltat, fara sutien. Nu-ti place? Te angajezi in alta parte! Nu decide angajatul cum trebuie sa lucreze. Daca nu-ti convin condițiile, piața muncii e libera.

Mai mult: nici nu stai la discuții cu un angajat care contesta ordinele, ca o firma nu e blog de dezbateri. Iți zice ca el nu face cutare chestie ca nu e la moda, ca e imoral, ca nu-l lasa religia, ca i-a promis bunicii cu limba de moarte, ca-l doare degetul mic de la picior? Il dai afara pe loc, nu stai sa-l convingi.

Va mai mirați ca a crescut evaziunea fiscala? Statul social e de vina!

Cu cat statul da mai multe legi pentru economie, cu atat economia le evita mai mult. Cu cat impozitele sunt mai mari, cu atat creste evaziunea. De aia 80% din firme angajeaza la negru. De aia Romania este tara cu cea mai mare evaziune fiscala din Europa: pentru ca statul roman, un dobitoc cu pretenții socialiste, viseaza ca poate sa-si bage nasul in tot si-n toate. Cand de fapt, i se rade in nas de prost ce e!

Incalcați Constituția și legile țarii!

Constituția Romaniei e o tampenie comunista, care te pedepsește daca iți aperi proprietatea impotriva hoților. De fapt, toate legile romanești ii favorizeaza pe hoți și iși bat joc de proprietari.

Soluția? Am mai zis-o: nu mai platiți taxe si impozite! Cu asta ii loviți pe toți politicienii (si PDL, si PSD, si PNL). Nu respectați legile, decat cand legile o sa va respecte pe voi!

Nu fiți solidari cu bugetarii si cu cei saraci! Lasați-i sa moara de foame si de frig! Fericirea poporului nu e treaba firmelor. Firmele produc bani, nu fericire. Iar o firma nu e creata ca sa plateasca impozite, cum cred politrucii. O firma e creata ca sa o duca mai bine patronul si familia lui. Cat despre poporul roman, el va trebui sa invețe o lecție foarte dura; o lecție pe care mulți romani din afara o știu deja prea bine.

Si anume, ca pe viitor vor exista doar doua feluri de oameni: cei profitabili si cei morți.