Pentru a atrage atenția asupra unor probleme sociale, din păcate, ONG-urile nu pot decât să șocheze pentru a avea un impact, atât în online cât și în offline. Acesta este și cazul spoturilor de mai jos, care s-au folosit de ingeniozitate pentru a-și face mesajul auzit.

Centrul Weingart, care se ocupă cu reabilitarea oamenilor străzii, a lansat o campanie prin care îi roagă pe cetățenii orașului să investească în oamenii care trăiesc în sărăcie, pentru a-i ajuta să devină membrii mai buni ai societății. Prezentarea este foarte convingătoare.

După succesul Ice Bucket Challenge, un ONG din Franța a lansat campania Iced Weather Challenge. Deși spotul este o ușoară parodie a campaniei menționate anterior, problema spre care îndreaptă atenția este cât se poate de adevărată și gravă.

Prin această campanie, Save The Children încearcă să strângă fonduri pentru ca milioane de copii din zonele defavorizate să ajungă să-și îndeplinească potențialul. Atunci când oferi ceva, îți deschizi lumea la momente mult mai frumoase, așa cum ne arată copilul din spot.

MoltyFoam, brandul numărul unu de saltele în Pakistan, a creat primul billboard care se transformă în pat cu saltea pentru oamenii fără locuință. Aceștia lucrează din greu în timpul zilei și nu au unde să doarmă noaptea. BillBed-urile sunt concepute din produsul brandului în sine și plasat în 150 de locații în principalele orașe.

Casa do Zezinho este un ONG brazilian, care a creat un prototip al unei cloak of invisibility, într-o strategie de marketing inovativă. Cum funcționează? Atunci când copiii străzii o poartă, ei se fac de neobservat… Se pare că nu avem nevoie de o tehnologie avansată pentru a ne face nevăzuți sau pentru a nu-i observa pe ceilalți.

Care ar fi al șaselea spot pe care l-ai adăuga acestei liste?