Vara bate la ușa, iar tu tre’ sa ajungi la munca sau la școala orice-ar fi, d-aia nu renunți la transportul in comun. Odata cu tine și ceilalți calatori, a revenit mirosul mirobolant de transpirație. Il recunoști de anul trecut, e imbietor. Și parca, oricat ai auzi ca tre’ sa te speli mai des, sa folosești deodorant și parfum… numa’ tu reții asta. Restul lumii nu. In special, cei de varsta ușor spre a treia.

Dupa ce ca, de dimineața și pana seara, ocupa strazile degeaba și se trezesc sa mearga dintr-o parte intr-alta a orașului fix la ora cand ies 50% oameni de la munca, au hainele cu un iz de naftalina mucegaita. Sa nu mai spunem de sportul lor preferat, aparent și extrem: lupta pentru locul liber.Sa nu fiu ințeleasa greșit: nu am nimic in mod special cu batranii. Doar ca se gasesc obosiți, in autobuze, fix cand ești tu mort dupa 3 cursuri și iți patineaza stomacul de foame, iți e și rau de la caldura, dar ei țin morțiș sa faca o plimbare, imbracați cu aceleași haine ca și ieri, nefolosind un parfum, oricat de ieftin ar fi, sau macar sapunul.

Dar povestea sapunului nu e doar la aștia, e la 50%, daca nu mai mult, din populație. Nu cred ca e atat de costisitor un duș ca sa nu muți nasurile celor de langa tine. Dar cu cine sa te ințelegi? Daca te apuci sa spui asta in autobuz, sar toți pe tine: tinerii din ziua de azi nu au pic de bun simț! Pai am bun simț, am simțit de la o poșta cum ai transpirat in 5 minute.Cred ca cel mai bine ar fi sa ne luam un spray de corp in geanta și sa dam in autobuz de fiecare data cand ne moare nasu’. Altfel nu imi explic cum aș putea sa calatoresc cu ratb-ul și sa nu leșin de 30j de ori per calatorie. Da, aș putea sa merg cu metroul, taxi sau chiar mașina proprie. Daca aș avea vreo treaba cu metroul, bani de taxi zilnic sau permis de conducere + mașina.

Sau aș putea pleca mai devreme de acasa și sa merg pe jos. Mersul pe jos face piciorul frumos. Numai ca mersul pe jos nu se aplica in București, unde un cartier e cat orașul meu natal.Cum s-ar spune altfel, imi place vara, caldura, dar ma și spal, ca nu mi-am cumparat oraș și sa merg mirosind a toate cele pe strada. E trei lei un sapun bunicel, nu ramai fara bani daca achiziționezi unul. Și nici nu te omoara! Apa e cea mai buna prietena a ta, iubește-o!