Gasirea zonei ideale in care un student vrea sa locuiasca da multe batai de cap. Pentru a fi mulțumiți, cu toții trebuie sa analizam anumiți factori cand suntem in cautare de „chirie” in București.

Vaneaza cartierele sigure

In urma unui studiu, bucureștenii au decis care sunt cele mai sigure și care sunt cele mai periculoase. Astfel, in prima categorie intra Aviației, urmat de Tineretului și Titan. Imediat dupa se numara cartierele Baneasa, Baba Novac și Dristor. Zonele considerate periculoase de catre bucureșteni sunt: Ferentari, Bucur Obor, Baicului și Rahova. La mijlocul acestui clasament se afla cartiere precum Berceni, Aparatorii Patriei, Crangași, Lacul Tei.

Incearca sa fii cat mai aproape de metrou

Intr-un oraș atat de mare, distanța dintre domiciliu și mijloacele de transport in comun este esențiala. Cotate cel mai bine sunt cartierele din apropierea stațiilor de metrou, dar și autobuzul reprezinta o alternativa buna.

Totuși, daca aveți nevoie sa folosiți cel mai rapid mijloc de transport in comun, e recomandat sa evitați cartierele fara stații de metrou: Drumul Taberei, Colentina, Rahova, Ferentari.

Direct proprietar

Inchirierea locuințelor direct de la proprietari nu va ajuta doar sa salvați niște bani, ci va scutește de riscul de a fi inșelat. Spațiile inchiriate prin agenții imobiliare sunt un adevarat dezavantaj financiar: agenția trebuie platita de dumneavoastra cu 50% din suma primei chirii. Pe langa acest aspect, agenții imobiliari sunt maeștrii persuasiunii și va pot influența sa inchiriați un apartament pe care nu il doriți mult mai repede decat ar reuși de unul singur un proprietar.

Prețul chiriei

Cele mai ieftine apartamente nu se vor gasi in zonele centrale și, in orice caz, este greu de crezut ca un student iși poate permite chiria in locuri precum: Unirii, Cotroceni sau Victoriei. Așadar, cele mai ieftine, dar și decente cartiere sunt Militari, Titanul, Drumul Taberei și Berceni.