The Nightmare Before Christmas de Tim Burton

Elfman a jucat un rol critic in aducerea la viata a The Nightmare Before Christmas. Filmul din 1993 se concentreaza in jurul neplacerilor a ceea ce se intampla atunci cand locuitorii unei alte sarbatori se infiltreaza intr-unul care nu le apartine. Elfman nu numai ca a marcat filmul, ci si-a imprumutat vocea de cantat lui Jack Skellington.

Deoarece Skellington este personajul principal, vocea sa teatrala isi continua personalitatea plina de viata. Filmul arata, de asemenea, dinamica dintre melodiile sumbre precum ,, Ceva se intampla cu Jack ” si atitudinea ,, Cantecului lui Oogie Boogie ” Elfman loveste sunetul precis al fiecarui personaj. Acest lucru creeaza un film complet rotund si formeaza o relatie sentimentala intre public si film.

Liga Justitiei a lui Zack Snyder

Liga Justitiei din 2017 a fost regizata de Joss Whedon si Zack Snyder. Desi Snyder a trebuit sa paraseasca filmarile din cauza unei tragedii familiale, el are in continuare singurul credit pentru regia filmului. Fanii filmului si DC Comics au fost dezamagiti de rezultatul filmului, intrucat s-au adunat pentru taierea lui Snyder din Justice League . Dramatice deoparte, calmul lui Elfman pentru film nu a avut nicio legatura cu dezamagirea originala a fanilor. El si-a valorificat talentele pentru a crea o coloana sonora cu un sunet mare. Cu scenele filmului umplute pana la refuz de batalii intense intre personaje, acestea sunt insotite de muzica moale dar indrazneata a lui Elfman.

Edward Scissorhands de Tim Burton

Filmul din 1990 Edward Scissorhands urmareste o poveste de dragoste fantastica intre Edward Scissorhands ( Johnny Depp ) si Kim Boggs ( Winona Ryder ). Imaginile variaza de la indraznete si vesele pana la frig brutal intre schimbari rapide de scena. Elfman a reusit sa surprinda fiecare dintre aceste ajustari cu promptitudine, construind o aura maiestuoasa pe tot parcursul filmului. Elfman exagereaza instrumentele de alama in timpul scenelor tampite, cum ar fi atunci cand Scissorhands ingrijeste cainii din cartier. Publicul poate auzi muzica schimbandu-se elegant cand incepe sa-i tunda parul lui Joyce Monroe ( Kathy Baker ). Aceste schimbari subtile construiesc o noua perspectiva asupra scenei generale. Alte momente precum calatoria cu masina evidentiaza acea capacitate exacta de a spune o poveste in muzica.

Scott Mosier si The Grinch de Yarrow Cheney

Cand numele Danny Elfman danseaza in mintea noastra, majoritatea dintre noi ne gandim la sunetele triste si infioratoare pe care le scoate. Cu toate acestea, putem gasi si numele sau legat de versiunea din 2018 a lui The Grinch a lui Scott Mosier si a lui Yarrow Cheney . Experienta lui Elfman in marcarea filmelor atinge un nou nivel in acest film. Prezinta diversitatea in scene, putandu-se adapta de la momente calde la momente mai inspaimantatoare. Pe masura ce filmul se dezvolta, la fel se dezvolta si scorul, crescand alaturi de emotionant si chiar de unele povesti sinistre. Elfman controleaza complet inima publicului.

Trilogia Spider-Man a lui Sam Raimi

Spider-Man trilogia (2002-2007) urmeaza povestea lui Peter Parker ( Tobey Maguire ) ca Spider-Man , care lupta ticalosi , cum ar fi Green Goblin ( Willem Dafoe ), Doctor Octopus ( Alfred Molina ,) Sandman ( Thomas Haden Church ) si Venom ( Topher Grace ). In timp ce filmele au scene de lupta extreme care cuprind eforturi eroice, fanii urmaresc, de asemenea, cum se desfasoara o poveste de dragoste intre Parker si Mary Jane Watson ( Kirsten Dunst). Elfman combina masculinitatea cu feminitatea, facand progrese cu sunetul sau. Are un mod de a-si adauga propriul fler la munca sa. Este usor sa distingem ca el creeaza aceste melodii prin familiaritatea in stilul sau.

Mireasa cadavru a lui Tim Burton

Corpse Bride este esenta Elfman. Filmul, lansat in 2005, i-a reunit pe fanii lui Burton pentru a asista la lumea trista a celor vii care se ciocnesc cu tara puternic colorata a mortilor. Situat in epoca victoriana, publicul urmareste cum Victor Van Dort face accidentul nefericit de a-i propune lui Emily, Mireasa cadavrului . Pe masura ce telespectatorii privesc scenele schimbandu-se in si in afara fiecarei lumi, Elfman pastreaza filmul impreuna, mentinand tonalitatea pe care fiecare personaj o cere. Acest lucru conecteaza cele doua lumi cu gratie, facand filmul un punct culminant in cariera lui Elfman.