A fi o doamna/domnișoara manierata este lucru de mare insemnatate. A acționa ca o femeie manierata este o caracteristica ce se invața odata cu trecerea timpului, incepand din copilarie. Toate prințesele din poveștile pentru fetițe, pe langa o frumusețe rapitoare sunt elegante, rafinate și modeste, iar toate fetițele iși doresc sa fie prințese. Ca sa fii tratata ca o prințesa, trebuie sa te porți in consecința. O femeie manierata are respect de sine, respect și considerație pentru cei din jur, este increzatoare și hotarata, blanda, este culta și mereu informata, este eleganta și emana clasa.

Pașii de mai jos constituie un scurt ghid de comportament pentru o femeie manierata:

1) O doamna este manierata oriunde merge. Știe sa salute, sa zambeasca. Cunoaște bunele maniere in timpul mesei.

2) Iși alege cu grija prietenii pentru ca nimic nu vorbește mai bine despre caracterul unui om decat felul persoanelor cu care se asociaza.

3) Pentru ca faptele vorbesc mai tare decat cuvintele, o doamna este mereu sincera, atenta la cei din jur, nu promite lucruri pe care nu le poate onora, este punctuala, are mereu un comportament decent.

4) Arta conversației nu ii este straina unei femei manierate. Aceasta este la curent cu ultimele evenimente, filme, carți etc. A comunica și a te face auzita nu este intotdeauna egal cu a vorbi tare și mult. A fi manierata inseamna a ști cat și cand trebuie sa taci.

5) Doamnele și domnișoarele știu sa se imbrace potrivit momentului zilei, potrivit locației și evenimentului. Folosesc cu masura parfumul. Aleg corect accesoriile.

6) Atat in public cat și in viața privata o doamna/domnișoara știe ca nu este nimic mai elegant decat pastrarea calmului. Este o arta și un nivel superior al acestei caracteristici se obține cu mult antrenament.

7) O alta calitate a femeilor manierate este ca nu dau sfaturi decat atunci cand li se cer.