Multe bucatarii asiatice (nu numai cea chineza) servesc mancarea cu aceste bețișoare care la prima vedere par greu de manuit. Din fericire, in felurile de mancare asiatice nu veți intalni bucați mai mari decat puteți introduce odata in gura. Cel mai provocator pare orezul, dar datorita conținutului de gluten boabele raman lipite și nu va trebui sa mancați bob cu bob.

Iata ce trebuie sa știți daca veți calatori in Asia sau doar daca veți comanda pentru acasa:

1. Pozitionati mana cu care mancați de obicei, cu degetul mare si degetul aratator indreptate in partea opusa corpului. Celelalte trei degete ar trebui sa se indoaie in fata, dar nu atingeti palma. Nu strangeti și nu puneți presiune pe degete.

2. Puneți un bețișor in spațiul dintre degetul mare și cel aratator, cam la o treime de capatul gros al acestuia. Bețișorul ar trebui acum sa se sprijine pe degetul mijlociu, cam pe a doua falanga. Apasați in jos cu degetul mare, dar nu il indoiți. Acum degetul mare este separat de cel aratator care este inca drept. Presiunea pe care o veți pune cu degetul mare va pastra bețișorul la locul lui. Acest bețișor nu se mișca atunci cand luați alimentele.

3. Așezați al doilea bețișor intre degetul aratator și degetul mare. Indoiți aratatorul astfel incat sa formeze un inel cu degetul mare. Ambele degete vor atinge acest bețișor cam la doua treimi distanța de capatul gros.

4. Deplasați aratatorul in sus și in jos pentru a manevra bețișoarele. Acținea seamana cu deschisul și inchizul unei pensete.

5. Bețele se folosesc cu varful in jos. Le puteți aranja lovindu-le de masa. Capetele groase ar trebui sa atinga masa in același timp. Manevrați numai bețișorul care atinge aratatorul, cel care se sprijina pe degetul mijlociu va ramane fix.

Cel mai bun aliment pe care puteți repeta este pepenele. Veți ști sa folosiți bețișoarele atunci cand nu veți strivi bucata de pepene și nici nu va va cadea dintre ele. Acum sunteți gata sa calatoriți in Asia!