Eticheta conteaza. Nu cea cu prețul obiectelor vestimentare, cum s-ar putea interpreta, ci regulile pe care le respectam atunci cand ne alegem o ținuta. O garderoba eleganta nu trebuie sa fie obligatoriu și o gaura in buget.

Vara și-a intrat in drepturi, iar anul acesta se poarta boho chic (influențe bohemian & hippie) – care mie imi place foarte mult. Fara a avea pretenții de critic vestimentar, va invit sa ne raspundem impreuna la intrebarea: Ce purtam – unde? O persoana manierata (doamna sau domn, nu are importanța) este mereu la curent cu noile tendințe și le respecta in masura in care ii complimenteaza silueta. Bunele maniere și eticheta evolueaza odata cu moda.

Doamnelor, daca locul de munca are un cod vestimantar deja stabilit, va recomand sa il respectați. O doamna care expune prea multa piele fie ea și bronzata ar putea avea mai mult de muncit pentru a caștiga respectul pe care il merita. La birou nu se poarta maieuri, rochii cu bretele, fuste prea scurte, denim sau șlapi. Sunt de preferat pastelurile in locul culorilor puternice și imprimeurilor pe care daca totuși le alegeți, ar fi bine sa le purtați cu moderație. Daca in codul vestimentar nu se impun pantofii nedecupați și dresul puteți purta sandale. Mare atenție insa la aspectul picioarelor. Adaugați ținutelor puțina culoare și stralucire purtand un cardigan colorat, o bluza colorata pe sub sacou, o curea aurie sau chiar o brațara romana, un colier colorat. Accesorizați cu o geanta de culoare deschisa care pastreaza insa linia sobra impusa de locul de munca (evitand negru, maro, bleumarin și materialele textile). Nu uitați ochelarii de soare.

Evitați: inul care se șifoneaza foarte repede și rochiile maxi potrivite pentru weekend.

Preferați: o rochie pastel pana la genunchi, cu maneci scurte din materiale ușoare.

In timpul liber ne vom imbraca și accesoriza in funcție de momentul zilei, de tipul de silueta, de eveniment și de locul in care mergem. Fiecare dintre noi știe cum se simte bine, are o culoare preferata sau un articol vestimentar preferat. Sunt permise dungile, bulinele, florile, dantelele, volanele și franjurile, eșarfe cu imrpimeuri orientale. Matase, in, bumbac, tule, jeans. Fuste, bluze cu toate lungimile de maneci, pantaloni lungi și scurți, rochii. Platforme, romane, gladiator, cu toc sau fara, balerini, șlapi. Cercei, brațari, inele, coliere, chiar brațari de picior. Accesoriile sunt importante. Daca am uitat ceva, aștept cu bucurie completarile.

La o plimbare cu iahtul vom purta alb și bleumarin – pantaloni scurți și camași sau tricouri polo, sunt permise chiar maieurile. In mod obligatoriu palarie pentru protecție solara și ochelari de soare.

Palarie și ochelari vom purtași la plaja, costumul de baie (evident) care se potrivește siluetei noastre, șlapi și o rochie de plaja. Costumul de baie sau plaja sunt potrivite exclusiv in aceste locuri, niciodata pe strada.

Daca este o petrecere langa piscina preferați o rochie maxi, din materiale ușoare, sandale gladiator, si bijuterii boho (da, e voie!).

O atenție deosebita trebuie sa acordați machiajului și felului in care va bronzați. Apariția unei Lady se construiește cu grija și cu mult bun gust. V-ar putea fi de folos și articolul despre codul vestimentar.