In 2019, SEO sau pe larg, optimizarea pentru motoarele de cautare, este o parte esentiala a unui business de succes. Cateva rezultate in cautarile de pe Google privind importanta SEO ar putea sa va induca usor in eroare.

Asta pentru ca exista zvonuri potrivit carora seo si-a pierdut din notorietate si forta de a propulsa un business oarecare pe culmile profiturilor consistente. Mai mult, exista webmasteri care au fost mari sustinatori ai strategiilor SEO, insa si-au schimbat pozitia in momentul in care au vazut ca nu pot pacali sistemul. Nimic mai fals.

optimizare seo
optimizare seo


In 2019, SEO ramane la fel de important pentru orice afacere digitala ori locala. Mai mult, nu gresim daca afirmam ca SEO a devenit acel detaliu care poate face diferenta dintre un business profitabil si vizibil, respectiv unul plat, monoton, care se chinuie sa reziste pe piata. Asta pentru ca atata timp cat nu esti vizibil, e foarte greu (aproape imposibil) sa existi, iar in 2019 ca sa fii vizibil in online, trebuie obligatoriu se treci pe la casieria unei agentii care se ocupa de optimizare seo.

Daca ai un business la inceput de drum, merita sa te imprietenesti de pe acum cu SEO si sa-i acorzi rolul cuvenit pentru indeplinirea obiectivelor propuse. In definitiv, fara o prezenta activa online, nu vei putea avea acces la piata online care se afla intr-o continua expansiune. Daca vrei sa afli ce rol are SEO pentru succesul afacerii tale, citeste urmatoarele informatii.
Ce spun statisticile despre optimizare seo?

Nu este suficient sa astepti ca Google sa te gaseasca si sa te listeze in mod natural in rezultatele cautarilor potentialilor tai clienti. Mii se website-uri sunt lansate la apa in fiecare zi, insa doar o mica parte din ele reusesc sa-si atinga obiectivele. Daca site-ul tau nu se va clasifica sus in prima parte a paginilor rezultatelor SERP, nu vei putea ajunge la publicul tau tinta. Mai departe, nu vei putea obtine comenzi, nu-ti vei putea indeplini obiectivele de vanzari, iar afacerea ta nu va putea decat sa stagneze sau sa inregistreze pierderi.

Studiile sunt relevante in acest sens: peste 75% din utilizatorii de internet nu trec niciodata mai departe de prima pagina SERP. E imens. Asta inseamna o selectie la sange. Daca site-ul tau nu se plaseaza pe acasta prima pagina de rezultate, poti sa-ti pui intrebarea daca intr-adevar existi. Un alt studiu condus de imFORZA a scos la suprafata faptul ca 93% din experientele online incep cu un motor de cautare. Iata deci ce importanta cruciala are o pozitionare a unui business online.

Si asta nu e tot. In acelasi studiu se mai arata ca 70 -80 % din utilizatorii digitali pur si simplu ignora anunturile platite, concentrandu-se insa pe rezultatele organice. Toate aceste lucruri conduc la o singura concluzie: trebuie sa va concentrati asupra atragerii de trafic organic prin cele mai bune practici SEO.

Aici intervine nevoia de optimizare SEO si acestea sunt rationamentele care justifica rolul esential pe care il are SEO pentru succesul unei afaceri. Acum 4 ani, eMarketer a realizat un studiu in randul intreprinzatorilor digitali si rezultatul a fost ca 89% din ei erau perfect constienti ca strategiile bune de SEO sunt critice pentru stimularea unui brand. In 2019 lucrurile au devenit si mai clare.

Ce rol indeplineste o optimizare SEO in cadrul afacerii tale?

Indiferent de tipul de activitate pe care il desfasori, acum poti influenta numarul si comportamentul utillizatorilor care se indreapta spre produsele sau serviciile tale. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa investesti in optimizare SEO, indiferent de cat de mica sau mare este afacerea ta.

  1. Ajuta la cresterea credibilitatii intr-un brand. O prezenta solida online va transmite automat un mesaj discret potentialilor clienti. Un website poate sa educe, sa convinga sau sa-si distreze vizitatorii, in functie de produsele si serviciile oferite. Cand un utilizator vrea sa gaseasca o marca de incredere dintr-un anumit domeniu, automat va merge la motoarele de cautare, iar daca business-ul tau lipseste de aici, automat va exista un semn de intrebare vis-a-vis de credibilitatea sa.
  2. Ajuta la cresterea vizibilitatii brandului. Trebuie sa te asiguri ca marca ta este vizibila si recognoscibila. Serviciile de optimizare SEO iti pot aduce trafic de calitate si pot creste vizibilitatea si increderea in brandul pe care vrei sa-l construiesti. Cand clientii cauta ceva online, ei se asteapta ca solutia optima sa le fie oferita de prima data, pe prima pagina, in functie de cuvintele cheie pe care ei le-au selectat.
  3. Ajuta la cresterea traficului de calitate. Adevarat, mai mult trafic nu inseamna neaparat mai multe conversii, dar pe termen lung, strategia de optimizare SEO se va axa pe cresterea rezultatelor. In prima instanta, nu poti converti daca nu ai trafic. Prin implementarea tacticilor SEO – link building, audit site, optimizare cuvinte cheie etc – va fi mai usor sa atragi trafic relevant pe site si in cele din urma sa-ti cresti vanzarile online.

Concluzie optimizare seo

Platforma de marketing online devine din ce in ce mai competitiva, iar cei care vor face uz de strategiile de optimizare SEO vor avea doar de castigat. Rolul SEO pentru un business de azi este atat de important incat poate face usor diferenta dintre succes si esec.