Va reusi ideea ta de afaceri? Faceti testul nostru – complet confidential si gratuit!

Esti un antreprenor cu o misiune, gata sa incepi o afacere practica, solicitata si cu costuri de operare reduse. Daca ti-am spune ca o afacere de curatenie se potriveste perfect?

Demararea unei afaceri de curatenie , fie ca este rezidentiala sau comerciala, este o miscare inteligenta.

Costurile initiale sunt adesea mai mici decat alte proiecte de afaceri. Este una dintre acele oportunitati unice de a incepe cu putin capital, o inima mare si o etica a muncii si mai mare. Este o sansa sa muncesti din greu, sa castigi un profit ordonat si sa vezi treptat ca eforturile tale dau roade.

Una dintre cele mai bune parti? Nu trebuie sa incepi de la zero. Veti gasi deja mult din ceea ce aveti nevoie pentru a curata profesional sub chiuveta de bucatarie. In afara de cateva produse si echipamente de curatare specializate, majoritatea sarcinilor de curatare necesita aceleasi unelte pe care le utilizati pentru treburile casnice.

Desi nu sunt necesare pregatiri sau certificari oficiale pentru curatarea standard a casei si a biroului, nu o confundati cu o plimbare in parc. Nu ar exista o piata atat de vasta pentru curatenii profesionisti daca ar fi.

Cu toate acestea, curatarea poate fi plina de satisfactii si profitabile pentru cei gata sa-si sufle manecile, sa ofere un serviciu excelent pentru clienti si sa mentina o etica puternica a muncii.

La crowdspring, am petrecut peste 15 ani ajutand antreprenori ca tine sa-si realizeze visele de afaceri. De la informatii utile si sfaturi pana la cele mai bune practici obtinute din colaborarea cu peste o suta de mii de marci, suntem gata sa impartasim tot ce trebuie sa stiti pentru a incepe si a dezvolta o afacere de curatare de succes.

Esti gata sa faci visul afacerii tale de curatenie sa straluceasca mai stralucitor decat un blat proaspat lustruit?

Cum sa incepi o afacere de curatenie:

 1. Pasul 1: Alegeti-va nisa de piata
 2. Pasul 2: Scrieti un plan de afaceri
 3. Pasul 3: Decideti-va structura juridica a afacerii
 4. Pasul 4: Planificati-va bugetul afacerii si finantati-va afacerea
 5. Pasul 5: Configurati contabilitatea si evidenta afacerii
 6. Pasul 6: stabilirea preturilor pentru serviciul de curatenie
 7. Pasul 7: Decideti termenii de plata
 8. Pasul 8: Dezvoltati-va identitatea de brand
 9. Pasul 9: Alegeti o locatie si evaluati regulile de siguranta
 10. Pasul 10: construieste o prezenta online
 11. Pasul 11: Creati un plan de vanzari
 12. Pasul 12: Angajati angajati si cresteti-va echipa
 13. Pasul 13: Dezvoltati-va afacerea de curatenie
 14. Alte consideratii cheie pentru o afacere de curatenie infloritoare
 15. Intrebari frecvente (FAQs)
 16. Curatarea resurselor afacerii

Una dintre primele decizii pe care va trebui sa le iei ca proprietar de afaceri atunci cand infiintati o companie de curatenie este sa decideti daca sunteti interesat sa incepeti un  serviciu de curatare rezidentiala  sau  comerciala .

Pasul 1: Alegeti-va nisa de piata

Primul pas in calatoria dumneavoastra este sa va alegeti piata si sa o cunoasteti ca pe dosul mainii. Sa-l descompunem in bucati usor digerabile.

Identificati-va locul de joaca de curatare

In primul rand, trebuie sa definiti zona pe care o veti deservi. Localitatea dvs., abilitatile personale si accesul la transport vor influenta aceasta decizie.

Daca preferati o alergare de dimineata in locul lucrarilor de curatenie, veti dori sa stabiliti o raza confortabila de naveta si sa va concentrati cercetarea de piata pe acea zona. Daca aveti un vehicul de incredere sau un acces usor la transportul public, lumea – sau cel putin orasul – este stridia dumneavoastra.

De asemenea, veti dori sa decideti daca sa incepeti o afacere de curatenie sau sa lucrati ca antreprenor 1099.

Lucreaza ca antreprenor 1099

Pro:

 • Flexibilitate. In calitate de antreprenor 1099, aveti mai mult control asupra programului dvs. de lucru. Nu esti angajat, asa ca poti alege cand si unde lucrezi daca indeplinesti termenii contractului.
 • Potential pentru castiguri mai mari. Poti castiga mai mult ca antreprenor pe termen scurt, mai ales daca poti negocia tarife favorabile si ai mai multi clienti.
 • Simplitate. Exista mai putine documente si mai putine cercuri de reglementare prin care sa treci decat derularea unei afaceri de curatenie cu drepturi depline.

Contra:

 • Fara beneficii. In calitate de antreprenor 1099, nu aveti dreptul la beneficii pentru angajati, cum ar fi asigurarea de sanatate, concediu platit sau planuri de pensie.
 • Responsabilitati fiscale. Esti responsabil pentru gestionarea impozitelor. Aceasta include plata taxei pentru activitati independente, care acopera taxele de asigurari sociale si Medicare.
 • Lipsa sigurantei locului de munca. Munca ta depinde de contract. Daca se termina, veniturile se opresc pana gasesti un alt contract.

Functioneaza ca o afacere de curatenie

Pro:

 • Controlul asupra operatiunilor de afaceri. In calitate de proprietar de afaceri, aveti control complet asupra fiecarui aspect al operatiunilor dvs. – de la alegerea clientilor si stabilirea tarifelor pana la angajarea personalului si deciderea serviciilor pe care le oferiti.
 • Potential de crestere. Cu o afacere de curatenie, potentialul de crestere este mai mare. Puteti sa va extindeti serviciile, sa angajati mai multi angajati si chiar sa deschideti locatii suplimentare.
 • Dezvoltarea brandului. Aveti ocazia sa va dezvoltati si sa va promovati brandul.

Contra:

 • Responsabilitati crescute. Conducerea unei afaceri implica mai multe responsabilitati, cum ar fi gestionarea angajatilor, comercializarea serviciilor, gestionarea finantelor si respectarea tuturor legilor si reglementarilor relevante.
 • Costuri mai mari. Costurile mai mari de pornire si operare includ licentiere, asigurari, salariile angajatilor si marketing.
 • Risc mai mare. Riscul financiar este mai mare. Puteti pierde banii investiti daca afacerea nu merge bine.

Intelegand avantajele si dezavantajele ambelor scenarii, puteti lua o decizie informata care se aliniaza cel mai bine cu obiectivele dvs. de cariera, preferintele personale si circumstantele financiare.

Curatenie rezidentiala vs. comerciala

Apoi, decideti daca sa va suflecati manecile in case confortabile sau in afaceri pline de viata.

Fiecare tip de serviciu are avantaje si provocari unice si poate satisface diferite baze de clienti.

Sa exploram diverse afaceri de curatenie rezidentiala, cantarind argumentele pro si contra si tipul de persoane cel mai potrivite pentru a incepe fiecare afacere. De asemenea, vom oferi exemple de companii existente in sector pentru a va oferi o idee despre modelele de succes din industrie.

Lucrari de curatenie intretinere acasa

Serviciile de curatenie de intretinere a locuintei implica sarcini regulate, cum ar fi curatarea prafului, aspirarea, spalarea suprafetelor, curatarea podelelor, lustruirea oglinzilor si curatarea geamurilor interioare. Ganditi-va la acestea ca la servicii de menajera esentiale. In functie de nevoile clientului, aceste servicii pot fi programate zilnic, saptamanal sau bisaptamanal.

Pornirea unei afaceri de curatenie pentru intretinerea casei tinde sa fie ieftina, deoarece echipamentele si consumabilele necesare pentru curatare sunt de baza si accesibile. Cu toate acestea, ar trebui sa fie de asteptat costuri constante recurente pentru bunuri.

Pro:

 • Cerere mare, deoarece este o necesitate pentru fiecare gospodarie.
 • Clientii obisnuiti conduc la un venit consistent.
 • Cerinta mai mica pentru competente sau echipamente specializate.

Contra:

 • Concurenta ridicata, deoarece este cel mai comun tip de afacere de curatenie.
 • Sarcinile de curatare regulate si frecvente pot fi solicitante din punct de vedere fizic.
 • Clientii ar putea avea asteptari mari pentru mentinerea curateniei.

Potrivit pentru: Persoane sau echipe care cauta un loc de munca stabil si au un set de abilitati generale in curatenie.

Curatenie pentru mutare si iesire

Acest serviciu implica curatarea detaliata a proprietatii odata ce un chirias se muta sau inainte ca un nou chirias sa se mute. Aceasta include curatarea in profunzime a peretilor, electrocasnicelor, ferestrelor si uneori a covoarelor. Scopul este de a readuce proprietatea la o stare impecabila pentru noii locuitori.

Serviciile de curatenie pentru mutare/mutare pot necesita echipamente si produse de curatare mai specializate. Astfel, investitia initiala poate fi mai mare decat pentru un serviciu de curatenie de intretinere a locuintei de baza. Cu toate acestea, aceste servicii pot avea de obicei preturi mai mari datorita naturii cuprinzatoare a curateniei.

Pro:

 • Serviciile pot fi taxate la o rata mai mare datorita naturii extinse a lucrarii.
 • Locuri de munca mai putin frecvente, dar mai semnificative.
 • Cerere mare, mai ales in zonele urbane cu o cifra de afaceri mare a chiriasilor.

Contra:

 • Lucrarile ar putea fi sporadice si mai putin previzibile decat curatarea obisnuita.
 • Locurile de munca pot fi extinse si consumatoare de timp.
 • Asteptarile clientilor pot fi mari din cauza necesitatii unui spatiu impecabil pentru urmatorul chirias sau proprietar.

Potrivit pentru: echipe care se pot ocupa de lucrari de curatenie mari si extinse si au un program flexibil.

Curatare profunda

Serviciile de curatare profunda depasesc intretinerea obisnuita, abordand zone adesea ignorate in curatarea de rutina. Aceasta include curatarea in interiorul cuptoarelor si frigiderelor, in spatele aparatelor, curatarea in profunzime a covoarelor si alte sarcini care necesita forta de munca.

Serviciile de curatare profunda pot necesita cele mai specializate echipamente si produse dintre toate serviciile de curatare rezidentiala. Astfel, costul de pornire poate fi mai mare. Cu toate acestea, tarifele premium care pot fi percepute pentru aceste servicii pot compensa investitia crescuta.

Pro:

 • Poate percepe tarife premium datorita naturii extinse a serviciului.
 • Oportunitati de a vinde sau de a adauga la servicii de curatenie de intretinere regulata.
 • Mai putina frecventa, dar castiguri mai mari pe loc de munca.

Contra:

 • Solicitant din punct de vedere fizic si consumator de timp.
 • Necesita atentie meticuloasa la detalii.
 • Nu o munca la fel de obisnuita ca si curatarea de intretinere a casei.

Potrivit pentru: echipe cu un ochi aprofundat pentru detalii si cu capacitatea de a indeplini sarcini mai solicitante din punct de vedere fizic.

Concurenti nationali stabiliti: Autoritatea de curatenie, Molly Maid

Curatare eveniment rezidential

Acest serviciu presupune curatenie inainte si dupa un eveniment rezidential sau petrecere. Aceasta poate implica indepartarea deseurilor si a materialelor reciclabile, spalarea vaselor, curatarea suprafetelor, curatarea covoarelor sau a tapiteriei si, eventual, repararea daunelor minore.

Costurile pentru inceperea unui serviciu de curatare a evenimentelor pot varia in functie de domeniul de aplicare al serviciului. Costul echipamentului poate fi mai mare daca oferiti curatenie completa pentru evenimente, inclusiv curatarea covoarelor si a tapiteriei. Cu toate acestea, serviciile de curatare a evenimentelor au adesea preturi pe eveniment, permitand flexibilitate in stabilirea preturilor.

Pro:

 • Poate percepe tarife premium din cauza naturii adesea urgente a lucrarii.
 • Potential pentru locuri de munca mari in functie de dimensiunea evenimentului.
 • Clientii ar putea rezerva in avans, permitand o planificare mai buna a programului.

Contra:

 • Momentul poate fi incomod, adesea dupa ore sau in weekend.
 • Locurile de munca pot fi mari si coplesitoare, cu un timp de raspuns rapid.
 • Scopul lucrarii poate varia semnificativ in functie de eveniment.

Potrivit pentru: echipe care pot lucra cu program flexibil si pot gestiona locuri de munca mari, cu ritm rapid.

Curatenie verde

Serviciile de curatare ecologica folosesc produse si tehnici de curatare ecologice. Aceste servicii sunt concepute pentru a minimiza impactul asupra mediului si pentru a reduce expunerea la substantele chimice potential daunatoare care se gasesc adesea in produsele de curatare conventionale.

Produsele de curatare ecologice pot fi mai scumpe decat produsele de curatare traditionale, ceea ce ar putea duce la costuri de pornire mai mari. Cu toate acestea, cererea de servicii ecologice permite companiilor sa perceapa preturi premium, care pot compensa aceste costuri. Un sondaj recent a aratat ca aproximativ 18% dintre respondenti ar cheltui cu pana la 10% mai mult pe produse de curatare ecologice.

Pro:

 • Cerere in crestere pe piata datorita cresterii constientizarii mediului.
 • Poate percepe tarife mai mari pentru servicii ecologice.
 • Va diferentiaza afacerea pe o piata aglomerata.

Contra:

 • Produsele ecologice pot fi mai scumpe, afectand marjele de profit.
 • Ar putea necesita educatie si convingere pentru unii clienti pentru a vedea valoarea.
 • Asigurarea ca toate practicile si produsele sunt cu adevarat ecologice poate fi o provocare.

Potrivit pentru: Persoane pasionate de problemele de mediu care doresc sa reflecte acest lucru in afacerea lor.

Curatenie de lux a locuintei

Serviciile de curatenie de lux ofera solutii de ultima generatie, deservind adesea o clientela bogata care solicita o calitate exceptionala a serviciilor. Aceasta poate include servicii specializate, cum ar fi curatarea operelor de arta scumpe, a podelelor de marmura sau a mobilierului antic.

Serviciile de curatenie de lux pot necesita investitii initiale semnificative datorita necesitatii de produse de curatare premium si de echipamente potential specializate. Cu toate acestea, companiile pot percepe tarife premium pentru aceste servicii, care pot compensa costurile mai mari de pornire.

Pro:

 • Venituri potentiale ridicate datorita clientelei high-end.
 • Munca regulata ca clienti high-end necesita adesea curatare frecventa.
 • Prestigiul si potentialul de trimiteri verbale in cadrul comunitatilor de varf.

Contra:

 • Asteptari si standarde mai inalte pentru curatare.
 • Necesitatea unui nivel mai inalt de profesionalism si aspect.
 • Costuri mai mari de asigurare din cauza articolelor scumpe de casa.

Potrivit pentru: Persoane sau echipe cu un nivel ridicat de profesionalism si experienta in curatenie.

Curatenie inchiriere de vacanta

Serviciile de curatenie pentru inchirieri de vacanta implica pregatirea caselor de vacanta, inchirieri Airbnb sau proprietati de vacanta pentru noi oaspeti. Aceasta include curatarea tuturor camerelor, spalarea lenjeriei, reaprovizionarea articolelor de toaleta si asigurarea ca proprietatea respecta standardele companiei de inchiriere sau ale proprietarilor individuali. Adesea, aceste servicii trebuie sa fie flexibile si disponibile pentru curatenie in termen scurt, deoarece proprietatea poate fi rezervata consecutiv.

Costul de pornire pentru curatenia inchirierilor de vacanta este relativ scazut, deoarece materialele de curatenie necesare sunt similare cu cele utilizate in curatarea de intretinere a casei. Cu toate acestea, costurile de transport crescute (pentru agentii de curatenie care se deplaseaza intre diferite proprietati de inchiriere) si operatiunile de intoarcere rapide se pot adauga la costurile operationale. Avand in vedere natura curateniei pentru inchirieri de vacanta, companiile pot percepe adesea o prima, in special pentru locurile de munca de ultima ora, ceea ce ajuta la compensarea acestor costuri.

Pro:

 • O fluctuatie mare de oaspeti poate duce la munca regulata.
 • Proprietarii sau administratorii de proprietati pot avea mai multe proprietati, ceea ce duce la mai multe locuri de munca.
 • Puteti percepe adesea tarife mai mari datorita nivelului de curatenie necesar.

Contra:

 • Urgenta si schimbarile rapide pot fi stresante.
 • Programarea poate fi imprevizibila si poate include weekend-uri si sarbatori.
 • Domeniul de activitate poate varia foarte mult in functie de oaspeti.

Potrivit pentru: Persoane care se pot adapta la schimbari rapide si la munca in ritm rapid.

Curatarea covoarelor

Aceste servicii se concentreaza pe curatarea in profunzime a covoarelor, covoarelor si, uneori, a tapiteriei. Aceasta poate include indepartarea petelor, curatarea cu abur si dezodorizarea.

Serviciile de curatare a covoarelor pot necesita investitii initiale substantiale din cauza costului ridicat al masinilor profesionale de curatat covoare. Cu toate acestea, tarifele pentru serviciile de curatare a covoarelor sunt de obicei mai mari, ceea ce poate compensa costurile de investitie.

Pro:

 • Servicii specializate care pot fi taxate la tarife premium.
 • Poate oferi servicii atat clientilor rezidentiali, cat si comerciali.
 • Investitia in echipamente, desi substantiala, permite servicii de inalta calitate.

Contra:

 • Investitia initiala in echipamente de calitate profesionala poate fi mare.
 • Necesita pregatire si cunostinte de specialitate.
 • Natura solicitanta din punct de vedere fizic a jobului.

Potrivit pentru: Persoane cu cunostinte tehnice care nu deranjeaza munca fizica.

Curatarea geamurilor

Acest serviciu este specializat in curatarea atat a geamurilor interioare cat si exterioare in proprietati rezidentiale. Aceasta include adesea indepartarea petelor de apa dura si manipularea ferestrelor de specialitate, cum ar fi vitraliile sau ferestrele cu lumina de plumb.

Serviciile rezidentiale de curatare a geamurilor pot necesita echipamente specializate, inclusiv scari si solutii de curatare a geamurilor, ceea ce duce la costuri de pornire mai mari decat serviciile de curatare de baza. Cu toate acestea, ca serviciu specializat, poate comanda preturi mai mari.

Pro:

 • Lucrarile regulate, deoarece ferestrele necesita curatare frecventa.
 • Concurenta mai scazuta pe unele piete.
 • Poate servi atat clientilor rezidentiali cat si comerciali.

Contra:

 • Poate necesita lucrul la inaltime si utilizarea scarilor.
 • Este necesar echipamentul de instruire si de siguranta.
 • Serviciu dependent de vreme.

Potrivit pentru: Persoane care nu se tem de inaltimi si au o atentie buna la detalii.

Curatare post-constructie

Serviciile de curatenie post-constructie sunt specializate in pregatirea locuintelor nou construite sau renovate pentru ocupare. Aceasta implica indepartarea resturilor de constructie, a prafului si a materialelor ramase; curatarea geamurilor; spalarea electrica a zonelor exterioare; si curatarea temeinica a tuturor spatiilor interioare. Scopul este de a face mutarea proprietatii gata pentru proprietarii de case sau companii imobiliare.

Costul de pornire pentru serviciile de curatenie post-constructie poate fi mai mare decat alte companii de curatenie, datorita echipamentelor specializate care pot fi necesare, cum ar fi aspiratoare de mare capacitate, spalatori electrice si echipamente de siguranta. Munca implica adesea lucrul cu deseuri de constructii si praf greu, care pot necesita metode de curatare mai intensive. Cu toate acestea, serviciile de curatenie post-constructie impun adesea preturi mai mari datorita naturii specializate a lucrarii si pentru ca sunt de obicei lucrari unice care trebuie finalizate intr-un interval de timp scurt. Acest lucru poate ajuta la compensarea investitiei initiale.

Pro:

 • Locurile de munca mari o singura data pot fi profitabile.
 • Mai putina concurenta decat curatenia generala a casei.
 • Oportunitatea de a crea relatii cu contractorii pentru munca in curs de desfasurare.

Contra:

 • Dimensiunile locurilor de munca pot fi coplesitoare si necesita echipe mari.
 • Tratarea deseurilor de constructii si a murdariei grele.
 • Lucrarile pot fi sporadice pe baza proiectelor de constructie din zona dumneavoastra.

Potrivit pentru: echipe care se pot ocupa de lucrari mari si care nu sunt contrarii fata de curatarea grea.

Servicii de menajera

Serviciile de menajera ofera solutii complete de curatare care se extind dincolo de curatarea obisnuita. Aceasta poate include spalarea rufelor, aranjarea patului, organizarea camara si alte treburi casnice.

Pornirea unei afaceri de servicii de menajera poate fi relativ accesibila, deoarece de obicei nu necesita echipament specializat. Cu toate acestea, acest tip de serviciu ar putea necesita angajarea mai multor personal, ceea ce poate creste costurile operationale.

Pro:

 • Serviciile de menajera functioneaza adesea in mod regulat (saptamanal, bisaptamanal, lunar), oferind venituri previzibile.
 • Vizitele regulate permit dezvoltarea unor relatii puternice, pe termen lung, cu clientii.
 • Echipamentul necesar pentru serviciile de menajera este de obicei mai putin specializat si mai putin costisitor.

Contra:

 • Piata serviciilor de menajera este destul de saturata, ceea ce face dificil sa iesi in evidenta.
 • Serviciile obisnuite de menajera au, in general, tarife mai mici decat serviciile de curatenie specializate.
 • Clientii pot avea asteptari si preferinte speciale cu privire la modul in care sarcinile ar trebui finalizate.

Potrivit pentru: Persoane carora le place sa formeze relatii pe termen lung cu clientii, pot lucra in functie de preferintele specifice ale clientilor si pot gestiona un program regulat, previzibil.

Servicii de curatenie de specialitate

Serviciile de curatenie specializate se concentreaza pe o anumita nisa de curatare, cum ar fi curatarea riscurilor biologice, curatarea locului crimei sau curatarea tezaurizarii. Aceste servicii necesita adesea instruire si echipamente specializate.

Costul pentru a incepe o afacere de curatenie de specialitate poate fi mai mare din cauza necesitatii de echipamente specializate si, potential, de certificari sau formare. Cu toate acestea, din cauza naturii specializate a serviciului, companiile pot percepe o prima.

Pro:

 • Datorita naturii specializate a lucrarii, aceste servicii au tarife ridicate.
 • Mai putine intreprinderi ofera aceste tipuri de servicii, reducand concurenta.
 • Curatenia de specialitate poate deschide oportunitati pe piete unice care nu sunt deservite de alte servicii de curatenie.

Contra:

 • Acest tip de munca necesita adesea o pregatire si cunostinte specifice.
 • Serviciile de curatenie de specialitate pot necesita echipamente costisitoare si specializate.
 • Lucrarea poate fi imprevizibila si nu obisnuita, in functie de specialitatea aleasa.

Potrivit pentru: Persoane cu abilitati sau interese specifice intr-o zona de nisa a curateniei, care nu le deranjeaza sa investeasca in echipamente si instruire specializate si se pot descurca cu un program de lucru neregulat.

Afaceri de curatenie comerciala

Curatenia comerciala este de obicei locul de joaca al baietilor mari – mari companii de menaj cu mai multe resurse. Dar nu lasa asta sa te descurajeze. Va puteti crea o nisa in acest spatiu cu determinare, servicii de calitate si marketing inteligent.

Servicii generale de curatenie birouri

Serviciile generale de curatare a birourilor implica curatarea si igienizarea spatiilor de birou, inclusiv curatarea prafului, aspirarea, igienizarea suprafetelor, golirea cosurilor de gunoi si intretinerea bailor.

Costul de pornire este de la mic spre moderat. Sunt necesare echipamente si produse de curatenie de baza, dar investitia pentru masini de curatare grele sau unelte specializate este in general mai mica decat in ​​alte afaceri comerciale de curatare.

Pro:

 • Birourile necesita, in general, curatenie regulata, oferind un venit stabil.
 • Exista numeroase birouri care au nevoie de servicii de curatenie.
 • Poate oferi diverse servicii, cum ar fi curatarea generala, curatarea in profunzime, curatarea covoarelor si multe altele.

Contra:

 • Curatarea biroului se face adesea dupa orele de lucru, ceea ce inseamna ca munca poate necesita ture de seara si de noapte.
 • Acest domeniu are multa concurenta, asa ca gasirea clientilor poate necesita timp si efort.
 • Cea mai mare parte a lucrarilor se desfasoara dupa orele de lucru, asa ca exista oportunitati limitate de interactiune directa cu clientul si feedback.

Potrivit pentru: Oameni confortabili cu ore de lucru netraditionale si care pot oferi o curatare fiabila si de inalta calitate.

Lucruri de curatenie in servicii de nisa la scara larga

Munca in lucrari de curatare a serviciilor de nisa la scara larga implica servicii de curatenie specializate care ar putea include curatarea ferestrelor si a covoarelor, spalarea sub presiune, curatarea puternica a prafului etc.

Costul relativ de pornire este moderat spre mare. Costul echipamentelor specializate pentru serviciile de nisa poate fi substantial si pot exista costuri suplimentare de instruire sau certificare.

Pro:

 • Aceste servicii specializate au adesea preturi mai mari.
 • Specializarea poate reduce concurenta.
 • Varietatea, ca si locurile de munca, poate mentine munca interesanta.

Contra:

 • Nevoia de echipamente, produse si instruire specializate poate creste costurile de pornire.
 • Nevoia de competente specializate poate incetini extinderea afacerii.
 • Anumite servicii pot avea cerere sezoniera, ceea ce duce la perioade de mai putina munca.

Potrivit pentru: Persoane cu experienta intr-o anumita nisa sau cei care doresc sa investeasca timp si bani in dobandirea abilitatilor si echipamentelor necesare.

Lucrari de curatenie in constructii

Lucrarile de curatenie in constructii implica curatarea finala si indepartarea resturilor de constructii de pe santierele de constructii sau proprietati proaspat renovate.

Costul relativ de pornire este moderat. Pe langa instrumentele si produsele standard de curatare, este posibil sa aveti nevoie de echipamente grele pentru a face fata deseurilor de constructii.

Pro:

 • Curatarea constructiei este necesara pentru aproape orice proiect de constructie.
 • Poate percepe tarife mai mari datorita naturii specializate a lucrarii.
 • Fiecare santier este unic, ceea ce poate oferi varietate in lucrare.

Contra:

 • Nevoia de echipamente speciale pentru a manipula resturile de constructie poate creste costurile.
 • Santierele pot fi periculoase, crescand riscul de accidente.
 • Dependenta de proiectele de constructie, care poate fi neregulata, ar putea duce la un flux de lucru imprevizibil.

Potrivit pentru: Persoane cu experienta in industria constructiilor sau carora nu le deranjeaza munca grea si uneori murdara a unui santier.