Nu am mai fost de multă vreme atât de entuziasmat de o mişcare de forţe în mediul online cum sunt acum de agitaţia din jurul Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri la produse şi servicii.

Ce vreau eu să vă semnalez este campania eMag de pe bloguri, probabil una dintre cele mai scurte campanii organizate până acum în blogosferă (se va întinde pe doar două zile), dar şi una dintre cele mai de efect, având în vedere că mai multe bloguri cunoscute s-au îmbrăcat în negru astăzi.

Am adunat, totuşi, toate promisiunile făcute de magazinele implicate şi voi reveni cu detaliile de rigoare şi după campanie. Acum sunt entuziasmat, cum spuneam, deci ar fi bine să îmi păstrez entuziasmul şi după.


Pe scurt, cam toate mediile de comunicare online au prins subiectul reducerilor şi îl întorc pe toate părţile. Când începe, la ce categorii de produse vor fi reduceri şi alte asemenea întrebări. Iar graficul căutărilor din Google pe expresia Black Friday e suficient de grăitor pentru oricine. În 2010 auziseră câţiva că se întâmplă pe afară, în 2011 a apărut şi în România conceptul, iar în 2012 a explodat.