Inteligența artificială ne aduce cu un pas mai aproape de răspunsurile la unele întrebări vizavi de care încă avem nelămuriri sau curiozități. Mulți ani ne-am bazat pe cărți filozofice, de specialitate, pe oameni deja experimentați și pricepuți în anumite domenii, ca să aflăm toate lucrurile de interes. Astăzi însă, internetul și inteligența artificială dau naștere unor platforme de întrebări și răspunsuri cum e AsKai.ro, cu ajutorul cărora ajungem să beneficiem de un ajutor semnificativ în formarea și dezvoltarea noastră.

Cum contribuie AsKai la evoluția personală și profesională?

AsKai este o platformă digitală bazată pe inteligența artificială. Practic, sistemele AI de aceste fel sunt interconectate la o bază generoasă de date în care pot face căutări, urmând ca la final să ofere cele mai potrivite răspunsuri, în lipsa unei persoane fizice propriu-zis.

Putem vorbi așadar de roboți informaționali care simplifică procesul de căutare, dar și timpul alocat pentru studiu individual, dezvoltare personală, profesională, curiozități etc. Având integrate peste 20 domenii de activitate, prin platforma de întrebări și răspunsuri AsKai oricine poate să caute și să găsească informații, sfaturi utile și o îndrumare, la orice oră din zi sau din noapte.

Cu cât postezi mai multe întrebări, cu atât primești mai multe răspunsuri. Iar la final îți poți face o idee mult mai bună despre subiectele tale de interes, pe care le vei înțelege mult mai ușor chiar dacă par a fi iniţial destul de complexe.

Concret, nu trebuie decât să accesezi askai.ro, scrii o întrebare după ce ți-ai făcut și te-ai logat în contul tău, iar la 5 minute vei primi un email drept notificare că ai primit răspunsul pe care-l așteptai. În tot acest timp, inteligența artificială procesează cerere ta, pentru care ar fi trebuit în mod obișnuit să aloci poate chiar câteva ore sau zile ca să ajungi să-ți conturezi același răspuns pe cont propriu.

Totul se desfășoară în mod gratuit. Iar membrii comunității AsKai pot alege la rândul lor să-ți ofere răspunsuri extra în cazul în care și ei cunosc alte informații legate de domeniul întrebării tale. Dar până ce aceștia vor ajunge să-ți surprindă curiozitățile, vei obține iată, cel puțin un răspuns viabil, în timp util.

Avantajele și dezavantajele inteligenței artificiale

Tehnologia propriu-zisă a dus omenirea la un alt nivel în care nu ne-am fi imaginat odinioară. Astfel, multe lucruri și tabieturi zilnice s-au simplificat semnificativ. Totuși, s-au remarcat și multe efecte negative, ce pot fi observate la orice inovație, în orice situație, la orice lucru.

Astfel, avantajele și dezavantajele nu lipsesc nici în ceea ce privește inteligența artificială AI. Aceste sisteme computerizate ne ajută într-adevăr să găsim răspunsuri mai rapid ca niciodată. Fie că vine vorba de un proiect de studiu pentru școală, fie de anumite task-uri ce trebuie duse la bun sfârșit la locul de muncă, AI și AsKai pot fi de mare ajutor.

Dat fiind ușurința cu care ele pot fi utilizate și complexitatea modului de funcționare, unii specialiști sunt de părere că aceste sisteme ar putea în viitor să înlocuiască forța de muncă de pe piață și indică anumite semne de întrebare în acest sens. Momentan, inteligența artificială nu poate procesa la fel ca mintea mintea umană, dar dacă tehnologia se dezvoltă suficient de mult, îmbunătățirile ar putea fi semnificative iar procesarea de informații ar putea fi realizată și mai eficient.

Un alt minus ar putea fi și faptul că existând astfel de sisteme performante, oamenii s-ar putea dezobișnui de dorința de a se implica ei înșine în propria dezvoltare și de a se cultiva pe sine. Un plus este însă faptul că, inteligența artificială previne într-o foarte mare măsură apariția unor erori pe care oamenii le pot face în viața obișnuită, mai mult sau mai puțin voit.

Cât de folosite sunt în prezent sistemele AI și platforma AsKai?

Multe companii au ales deja să folosească sistemele AI ca să reducă volumul de muncă al angajaților sau să diminueze costurile pentru anumite procese necesare la dezvoltarea firmei. De exemplu, orice firmă are nevoie de promovare online.

Dar angajarea unui specialist de marketing bun și/sau a unui copywriter necesită timp și investiții. Poate fi mai simplu și mai accesibil să folosești platforma AsKai ca să înveți ce presupun aceste domenii sau pe ce principii trebuie să te bazezi ca să te promovezi eficient, măcar la început de drum. Tinerii se folosesc de ele ca să își facă temele sau să învețe mai eficient, AI-ul fiind o modalitate prin care copiii pot fi educați în mod eficient.

Zilnic, milioane de oameni accesează platformele AI și inclusiv AsKai, platformă care ajunge să facă furori în rândul oamenilor obișnuiți, al tinerilor și în cel al antreprenorilor. Astfel, dacă ai nevoie de o mână de ajutor, de niște răspunsuri la o serie de întrebări dificile, greu de găsit sau de elaborat, poți primi o mână de ajutor de la AsKai, platformă cu inteligență artificială care vine în întâmpinarea nevoilor tale în termen de 5 minute.