Având o imagine de ansamblu asupra campaniilor administrate în acelaşi timp, chiar şi 100 sau mai multe, este uşor să fii în control, să acţionezi rapid când este nevoie şi să îţi ghidezi eforturile în direcţia obiectivelor SEO. Ca să ai această imagine de ansamblu poţi folosi SEOCamp, noua platformă lansată în România pentru experţii şi agenţiile SEO.

Când faci SEO Off Page este uşor să te pierzi în amănunte. Lucrul acesta este cu atât mai valabil dacă gestionezi mai multe campanii în acelaşi timp, aşa cum se întâmplă în cazul agenţiilor SEO sau specialiştilor SEO freelancers.

Dar, vestea bună este că aceşti specialişti în optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare, au acum acces la un nou instrument de lucru. Este vorba despre seocamp, o platformă lansată recent, concepută pentru a răspunde cerinţelor de control şi planificare ale agenţiilor.

De ce este dificil să administrezi 100 de campanii SEO Off-Page?

Pentru că în cazul fiecărei campanii vorbim de mai multe cuvinte cheie, de ancore, linkuri şi articole SEO. La implementarea unei astfel de campanii participa de obicei specialistul SEO, copywriterul, clientul, publisherul, managerul de campanie. Coordonarea acestora poate fi un pic greoaie pentru că articolele redactate ar trebui validate de client (sau modificate dacă este cazul) şi trimise la publicare.

Responsabilitatea specialistului SEO nu se opreşte în momentul în care articolele au fost postate conform strategiei, pentru că el trebuie să verifice în continuare care sunt efectele propagate ca urmare a iniţiativei de publicare.

De asemenea, trebuie să identifice eventualele erori şi să le repare, să analizeze evoluţia site-ului în SERP, să facă rapoarte şi să aibă claritate în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor SEO.

Cum poți administra mai multe campanii SEO?

Poţi face acest lucru printr-un tool specializat, cu o interfaţă uşor de folosit, unde poţi să urci fiecare articol de publicat şi de unde poţi monitoriza fiecare mişcare sensibilă a elementelor ce influenţează evoluţia campaniei.

Aplicația SEOCamp vine în ajutorul celor care au mai multe campanii SEO pe care trebuie să le urmărească cu atenție și să ia măsuri din timp. Dacă înainte dura câteva ore până se aflau detaliile de care este nevoie pentru optimizarea SEO Off-Page, acum timpul de lucru se micșorează.

Toate instrumentele sunt puse la dispoziție, chiar din prima pagină, pornind de la stabilirea unor task-uri până la verificarea cuvintelor cheie folosite şi generarea rapoartelor.

Concret, cum se poate folosi SEOCamp pentru administrarea a 100 de campanii?

Claritatea este esenţială în planificarea campaniilor. De aceea, un calendar cu toate task-urile va fi afișat chiar pe prima pagină, fiind diferențiate taskurile care au fost depășite (cu background roşu) și cele care au fost finalizate (cu background verde).

De asemenea, se pune la dispoziție o secțiune în care se poate verifica ce articole au fost publicate şi ce articole sunt încă în lucru.

Într-un modul special există o listă cu toate reperele importante în planificarea campaniilor SEO, liste în care se pot observa eventualele sarcini la care au apărut probleme și care necesită rezolvare. Aici vor fi subliniate și articolele care nu au ajuns să fie postate din diverse motive.

În plus, sunt prezente și criterii care țin de partea optimizării SEO Off-Page, cu scopul de a ușura munca utilizatorilor. Una dintre secțiuni prezintă o listă în care se pot găsi publisherii care au cele mai bune oferte pentru un anumite articol, prețurile fiind afișate în ordine crescătoare.

Tot aici sunt prezente și Website-urile disponibile care pot accepta articolul redactat. Acest lucru este important în special pentru conţinutul de tip adult, cum ar fi cel care face referire la politică, servicii funerare, sexshop, videochat, casino şi altele. 

O altă secțiune utilă este cea în care se poate monitoriza dacă articolele mai sunt active și dacă ancorele și link-urile încă sunt neschimbate. Se monitorizează progresul sau regresul cuvintelor și al expresiilor cheie de interes pentru fiecare articol sau advertorial publicat.

Pe lângă toate acestea, se poate observa proporția link-urilor și ancorelor prezente în articolele postate, dar și eventualele probleme.

SEOCamp este deja folosit de mai multe agenții SEO

Cu toate că platforma a fost lansată de curând, deja mai multe agenţii şi mai mulţi specialişti SEO lucrează pe ea zilnic, în rutina strategiilor SEO Off Page.

Utilitatea aplicaţiei s-a extins deja în afara României, ea fiind folosită şi în UK. SEOCamp te ajută să monitorizezi cu ușurință mai multe campanii SEO (100 şi chiar mai mult de 100) fără să te încurci în ele, iar timpul de lucru se micșorează vizibil!