SEO presupune o multime de metode si tactici. De exemplu metodele black si gray hat SEO au facut ca clasarea paginilor cu rezultatele cautarilor sa fie un lucru foarte usor de obtinut. In epoca timpurie SEO si in epoca marketingului digital, manipularea si controlul a ceea ce ducea la pozitionarea in motoarele de cautare erau chestiuni foarte simple. 

Agentiile si companiile SEO realizau continut foarte bun si ajungeau imediat in primele 3 pozitii. Site-urile care ofereau continut de calitate scazuta si de tip spam, puteau trece usor neobservate. O alta metoda utilizata des a fost umplerea paginilor cu multe cuvinte cheie si multe linkuri interne si externe. Acestea au fost practicile SEO timpurii, dar acum lucrurile s-au schimbat pentru ca motoarele de cautare si-au dezvoltat foarte mult algoritmii. 

Aceste practici dubioase au cazut una cate una. Site-urile care au fost etichetate ca practicand strategii SEO nefaste de catre personalul SEO intern sau de catre o companie SEO angajata, au fost penalizate sau au primit avertismente. Oricum, multe din site-urile respective au avut de suferit. 

Pe de alta parte, daca ramaneti la curent cu tendintele SEO, atunci veti putea crea linkuri de calitate care sa va ajute sa cresteti calitativ in motoarele de cautare. Site-urile care se straduiesc sa faca acest lucru intr-un mod lent dar sigur au de castigat pe termen lung. Si site-urile care reusesc sa se adapteze la timpii de schimbare si sa devina mobile – friendly au de castigat din punct de vedere SEO. 

Indiferent daca sunteti nou in domeniul SEO sau aveti experienta, cel mai probabil aveti o idee buna despre ce presupun toate aceste evenimente si evolutii ale algoritmilor. Pentru gigantul motor de cautare Google, unele din cele mai populare actualizari sunt Panda, Pinguin, Pigeon si Hummingbird.

Aceste actualizari algoritmice cu privire la filtrele pentru motoarele de cautare au tinut intotdeauna vigilente agentiile si firmele SEO. 

Desi in ultimii ani au avut loc mai multe schimbari drastice legate de SEO, exista cateva practici vechi care raman in picioare pentru atingerea obiectivelor SEO. Inscrierea in listele de siteuri/firme este una din aceste metode eficiente. 

De exemplu, puteti alege sa va inscrieti afacerea intr-un director web cum este unlink.ro. Aici puteti oferi detalii despre activitatea firmei, puteti posta anunturi si articole cu link spre site-ul dumneavoastra. Linkurile vor fi importante pentru Google, care le va lua in considerare la clasarea site-ului. Inscrierea pe lista firme din unlink.ro este gratuita.