Gasirea unui avocat care va poate ajuta sa rezolvati problema juridica in care va aflati este o sarcina care nu pare usoara. Multe cazuri sunt pierdute din cauza lipsei de calificare a avocatului, care, impreuna cu nesinceritatea clientului, determina orice proces sa fie un dezastru. Cu toate acestea, cazurile sunt castigate sau pierdute, dar sunt intotdeauna colectate, astfel incat, pierderea unui proces este mai putin probabil sa se intample din motive dincolo de justitie si lege. Prin urmare, aceste sfaturi va vor ghida in alegerea unui avocat bun.

Numarul firmelor de avocatura din tara noastra este ridicat si atunci cand alegeti, ca in orice serviciu contractat, trebuie evaluate o serie de aspecte inainte de a pune cazul in mainile unui profesionist din lumea juridica.

Pana la aparitia internetului in viata noastra, angajarea unui avocat obisnuia sa fie direct legata de gradul de apropiere al acestuia de persoana care are nevoie de serviciu. Aceasta relatie poate fi personala sau rezultatul intermedierii sau recomandarii unei terte parti de incredere. Cu alte cuvinte, algoritmul format din relatie, incredere si recomandare era cheia in angajare.

Dar in ultimii ani, acest algoritm s-a schimbat. Piata functioneaza din ce in ce mai mult pe alte reguli si proceduri. Aceasta transformare favorizeaza, printre altele, o mai mare transparenta a preturilor si faptul ca firmele mici sunt capabile sa incorporeze in portofoliul lor clienti inaccesibili lor anterior. Pe scurt, un nivel mai inalt de concurenta. Printre instrumentele principale care conduc aceasta transformare, se remarca urmatoarele:

Platforme online de angajare a avocatilor: acesta este unul dintre cele mai utile instrumente pentru cei care trebuie sa angajeze un avocat online pentru un anumit caz. Persoana care are nevoie de un avocat se inregistreaza si, odata ce a facut acest lucru, poate include informatii despre cazul sau. Avocatii care s-au inregistrat pe platforma au fost nevoiti sa treaca un „filtru” pentru a verifica toate informatiile pe care le promoveaza despre acestia (experienta, profiluri profesionale, detalii de contact etc.). Aceasta ofera o garantie a calitatii si ofera securitate juridica clientului. Cand cazurile sunt publicate, un avocat online poate intra intr-un dialog cu potentialul client, care este decisiv pe termen lung in procesul de selectie, pentru a clarifica toate acele aspecte ale cazului care necesita mai multe informatii.

Directoare: Aceste liste de avocati includ de obicei o fisa de informatii despre firma si / sau profesionistii acesteia. Aceste informatii includ informatii despre tipurile de cazuri in care au experienta, profilurile profesionistilor si datele de contact si descriptive generale ale firmei.

Publicitate pe Google (Google adwords), adica celebrele linkuri sponsorizate care apar pe paginile cu rezultatele cautarii pentru un anumit termen, in lateral si in partea de sus. Aceste reclame sunt achizitionate printr-un sistem de ofertare si exista deja cateva mii de avocati care sunt interesati de acest tip de publicitate. Astfel, alegerea unui avocat online este mai simpla ca niciodata.

Accesati site-urile unde este sigur ca veti gasi multi avocati, cum este, de exemplu, UNBR. De asemenea, in imediata vecinatate a instantelor, exista sute de birouri, care sunt instalate acolo pentru confortul de a avea locul de munca in apropiere.

In toata aceasta colectie de instrumente, cele care contribuie in mod clar in favoarea concurentei libere si a transparentei in angajare sunt primele, platformele de angajare online pentru avocati, care nu numai ca permit accesul simultan la bugetul mai multor avocati online, dar puteti dialoga cu ei si puteti observa nivelul si calitatea raspunsului acestora. Adica, faceti o alegere inteligenta a unui avocat online.

Este clar ca aceste tipuri de instrumente vor deveni din ce in ce mai populare in anii ce vin. Primiti mai multe oferte in acelasi timp pentru rezolvarea unui caz, si va permite, printre altele, sa comparati preturile si serviciile. Avocatii nu mai pot amana inceputul aventurii lor pe internet. Din ce in ce mai multi clienti angajeaza un avocat online si generatii de nativi digitali vor face acest lucru.