Cand ceva lipseste in timpul actului sexual, orgasmul poate sa dispara pur si simplu. Deci, cum faceti sa reluati lucrurile?

O scadere a nivelului de excitatie face ca orgasmul sa dispara

Se intampla uneori ca nivelul de excitatie sa scada atat la femei, cat si la barbati intr-o clipa si dorinta de a continua activitatea sexuala sa dispara. In cele mai multe cazuri, scaderea brusca a excitarii se intampla femeilor deoarece unele dintre ele experimenteaza sexualitatea intr-un mod mult mai complex decat barbatii.

Aceasta problema poate fi observata prin pierderea erectiei la barbati si scaderea lubrifierii si disparitia brusca a orgasmului la femei, chiar daca pare ca era foarte aproape de acesta doar cu cateva minute in urma. Cand un barbat observa acest lucru, se confrunta cu o dilema: sa continue actul sexual si sa se ingrijeasca de nevoile lui sau sa satisfaca partenera mai intai si sa se ocupe de orgasmul lui mai tarziu.

A doua optiune este cu siguranta mai buna deoarece excitarea se intoarce la fel de repede pe cat a disparut. Intr-un astfel de caz, continua incercand sa iti rasfeti partenera cu sex oral pentru o perioada de timp, de exemplu, pana cand partenera este excitata si umeda din nou.

O schimbare in activitatea sexuala poata cauza probleme

Femeile sunt diferite, unele fiind chiar mai exigente decat barbatii in timpul actului sexual si, uneori, o schimbare in activitatea sexuala poate provoca noi probleme. In timp ce majoritatii barbatilor nu le pasa daca actul sexual este oral, vaginal sau anal, femeile se simt uneori bine numai cu un anumit tip de sex la un moment dat. Cand vrem un penis, limba nu ne poate satisface si viceversa. Uneori vrem sex dur, in timp ce alteori suntem mult mai excitate cand facem dragoste tandru si incet.

Pierderea orgasmului, precum si o scadere a excitarii apare atunci cand activitatea sexuala se schimba brusc. Femeile care experimenteaza stimulare vaginala si un orgasm vaginal mai intens de cele mai multe ori simt acest lucru atunci cand partenerul isi scoate penisul brusc si continua cu sex oral. Femeile care simt stimularea clitoridiana mai intens pot pierde orgasmul daca partenerul se opreste din sex oral intr-un moment crucial si incepe penetrarea. Excitarea se intoarce in mod natural atunci cand continui cu forma anterioara de stimulare.

Problemele si grijile de zi cu zi pot cu usurinta sa umbreasca viata sexuala

Un orgasm poate sa dispara din cauza problemelor de zi cu zi

Problemele si grijile de zi cu zi pot cu usurinta sa umbreasca viata sexuala. Pe langa faptul ca determina o scadere a intalnirilor sexuale, acestea pot face o femeie sa isi piarda orgasmul. De indata ce problemele de zi cu zi incep sa se strecoare in ganduri in timpul actului sexual, senzatiile sexuale primare dispar. Acest lucru poate fi urmat de o scadere a nivelului de excitare si, prin urmare, femeia isi pierde orgasmul.

Este foarte important sa nu te abandonezi gandurilor negative despre propria sexualitate in astfel de situatii deoarece astfel poti ajunge la anorgasmie. In cazul in care probleme obisnuite te impiedica sa te relaxezi sexual, impartaseste acest lucru partenerului tau, astfel incat sa nu ajunga la concluzii gresite. El ar trebuie sa stie, de asemenea, ce te impiedica te iti manifesti sexualitatea deoarece acesta este singurul mod in care te poate ajuta sa te relaxezi inainte de actul sexual, cu un masaj sau altceva asemanator.

Cand esti obosit/a sau vrei “doar sa se termine”

Femeile sunt, in general, mult mai preocupate decat barbatii. Uneori, acest lucru se strecoara si in pat, deci excitarea de la inceput poate fi rapid urmata de o scadere a libidoului sau pasiunii. Intr-un asemenea caz, femeile uita adesea de propria lor satisfactie si dau cale libera partenerului deoarece simt ca orgasmul lor este mult prea departe si, in secret, vor “sa se termine cat mai repede”. Dar, dragi barbati, nu va abandonati lenii partenerei. Faceti un efort deoarece un orgasm o va relaxa si ii poate oferi energie cat pentru o zi intreaga.