Butonul Call to Action există pe internet de ani de zile. A fost studiat pe toate părţile şi poate fi foarte eficient dacă respecţi nişte reguli (să fie verde, albastru sau portocaliu, să conţină un îndemn clar pentru utilizator şi aşa mai departe).

Zilele trecute Facebook a introdus, pentru paginile din reţea, butoane Call to Action care pot fi ataşate mesajelor publicate şi care sunt vizibile atât în varianta desktop, cât şi în varianta mobilă a platformei de socializare, aşa cum se vede în imaginea de mai jos.

E o funcţionalitate utilă. M-am apucat de testat, încă nu am tras nişte concluzii, dar cred că rezultatele vor fi bune. Nu sunt ele verzi sau portocalii, dar e un pas înainte. Există mai multe variante de texte pentru aceste butoane: Shop NowLearn MoreSign UpBook NowDownload (fără posibilitatea de traducere, cel puţin momentan).

Cum se face

Funcţionalitatea nu apare încă dacă scrii mesaje direct în pagina de Facebook, ea fiind disponibilă doar în secţiunea de administrare pagini din Power Editor. Adică aici: http://www.facebook.com/ads/manage/powereditor/. După care selectezi Manage Pages din meniul din stânga sus, iar apoi selectezi pagina pe care vrei să publici mesajul şi apeşi pe Create Post. Ca în imaginea de mai jos:

După completarea câmpurilor apeşi Create Post, apoi Publish Post şi apoi Upload (exact ca la Ads).

Enjoy and share!