Era internetului a venit sa revolutioneze modul in care comunicam, dar nu numai. In zilele noastre, datorita progreselor tehnologice, este posibil sa facem cumparaturi, fara a parasi casa.

Pentru a profita mai bine de banii dvs. (si de timpul dvs.), impartasim principalele avantaje si dezavantaje ale achizitiilor traditionale (in magazin) si achizitiilor online. Examinati, comparati si alegeti optiunea care vi se potriveste cel mai bine.

Avantaje si dezavantaje de a cumpara dintr-un magazin online

Avantaje

Este mult mai practic, deoarece puteti cumpara aproape orice online si, in multe cazuri, livrarea se face direct acasa. Cand cumparati online, aveti acces la un numar mai mare de articole si optiuni, fiind capabili sa achizitionati lucruri dintr-un alt oras sau chiar dintr-o alta tara.

Atunci cand vorbim de magazinele online, multe cheltuieli sunt salvate, astfel incat acestea sunt de obicei mai ieftine atunci cand cumparati online decat din ​​magazin. Astfel, aveti posibilitatea sa cumparati produsele dorite, la preturi mai mici. De asemenea, multe branduri si magazine online ofera reduceri exclusive achizitiilor online, indiferent daca vorbim de haine pentru barbati sau femei, rochii si haine de club sau de ocazie, costume, geci, paltoane, incaltaminte sau accesorii.

Confort: este clar ca posibilitatea de a cumpara de la domiciliu este o placere de care noi toti ne bucuram din cand in cand. Cand ploua, este rece sau suntem bolnavi, nimeni nu vrea sa coboare pentru a cumpara, insa cu ajutorul internetului putem cumpara la orice ora din zi si din noapte.

Timpul: timpul de economisire este de asemenea foarte important din doua motive. Primul este ca ne permite sa cumparam in orice moment al zilei, iar al doilea este ca ne ajuta sa economisim timp.

Globalizarea: Internetul ne permite sa cumparam produse provenind din orice parte a lumii, ceea ce este aproape imposibil in magazinele fizice.

Reduceri : reducerile pentru achizitiile online reprezinta un exemplu clar al economiilor implicate in achizitionarea de pe Internet. In plus, deoarece magazinele economisesc bani pe facturi (apa, energie electrica) si personal, ele pun, de obicei, preturi mai mici la produsele lor.  Puteti profita de reduceri haine pentru femei si barbati, reduceri tehnologice, produse de mobilier si decor, cosmetica, etc.

Dezavantaje

Livrarile produselor depind de disponibilitatea in depozit si de serviciul de curierat, de aceea, de obicei, trebuie sa asteptati cateva saptamani pentru a primi achizitia.

Singura modalitate de a alege o achizitie online este din fotografii, din descrierile si recenziile altor clienti (daca exista). Desi din ce in ce mai multe companii accepta plati la magazinele conventionale, cel mai comun este folosirea unui card de credit pentru a va face achizitiile online.
Avantaje si dezavantaje de a cumpara dintr-un magazin fizic.

Avantaje

Achizitii imediate: marele avantaj la achizitionarea dintr-un magazin fizic este ca, la momentul cumpararii, luam produsul acasa imediat.

Probarea produselor: un alt motiv bun pentru a cumpara din magazinele fizice este ca putem sa le probam si sa ne asiguram ca sunt dimensiunea noastra si ca ne vin bine.

Returnari: returnarile sunt in mod clar mai simple in lumea magazinelor fizice. Daca ceva ce nu ne place sau nu ne avantajeaza, putem intotdeauna sa mergem la magazin si sa il schimbam, fara a suporta taxe de transport sau complicatii similare.

Dezavantaje

Pentru a cumpara dintr-un magazin fizic trebuie sa va deplasati, ceea ce implica timp, bani si efort.

Cumparaturile in magazinele fizice sunt frecvent asociate cu multimi mari si, mai presus de toate, cu cozile de asteptare. Daca doriti sa probati ceva, sa stati la coada, la fel si cand trebuie sa achitati.

Spre deosebire de achizitiile online, cumparaturile depind de orele si zilele de serviciu ale fiecarui magazin. Indiferent cat de mult doriti sau aveti nevoie de ceva, daca magazinul este inchis, va trebui sa asteptati.

In cele din urma, va recomandam sa efectuati tranzactii numai in magazine online sigure si sa achizitionati doar ceea ce aveti nevoie. In acest fel, va va fi mai usor sa va organizati cheltuielile si sa va pastrati in ordine finantele personale.