Muzica a fost, este si va fi mereu un mod prin care artistii isi vor putea exprima parerile despre orice si vor aborda orice tema vor dori. Printre versuri cu mesaje sociale, anti-politice sau piese in care se descriu cele mai nebune petreceri, una dintre cele mai abordate teme in piesele lansate de cantaretii nostri preferati este sexul.

Muzica, in special cea pop, abunda de piese in care se folosesc metafore subtile despre acest subiect inca tabu pentru multe persoane. Inca din anii ’70-’80, multi artisti au inclus in inregistrarile lor versuri cu tenta sexuala, insa intr-un mod subtil.

Mai jos va prezentam cateva piese din istoria muzicii pop care contine metafore subtile despre incitantul subiect!

1. Lady Gaga – ”Poker Face”. Album: ”The Fame” (2008)

Piesa cu care excentrica artista a dat lovitura in toata lumea contine un vers care, aparent, ne da impresia ca face referire la mancare. ”I’m not bluffin’ with my muffin’” este modul subtil al lui Gaga de a spune ”I like gettin’ it from guys and girls”. Yeah, we can read your poker face, Ms. Gaga!

2. Kelis – ”Milkshake”. Album: ”Tasty” (2003)

Unul dintre cele mai celebre hituri din cariera lui Kelis contine numeroase versuri incitante care lasa loc interpretarilor.

3. Britney Spears – ”If U Seek Amy”. Album: ”Circus” (2008)

Trackul, care dupa titlu pare sa ne vorbeasca despre o anume domnisoara pe nume Amy, se dorea a fi intitulat de catre Brit, simplu, ”F*ck Me”. Insa, dorind sa il promoveze ca single, artista a fost nevoita sa schimbe titlul piesei, transformandu-l intr-o metafora subtila.

4. Fergie – ”London Bridge”. Album: ”The Dutchess” (2006)

Single-ul de debut solo al membrei Black Eyed Peas si, de asemenea, primul sau No.1 in Billboard Hot 100 are un mesaj subtil, insa foarte incitant, pe care il vom traspune in engleza: ”Every time a hottie comes by, Fergie’s panties want to drop”. Got it?

5. Beyonce – ”Blow”. Album: ”Beyonce” (2013)

Queen Bey a filmat pentru trackul ”Blow” un videoclip la fel de hot ca si versurile piesei. Artista, care aduce in clip atmosfera anilor ’70, vorbeste despre cum vrea sa obtina niste iubire pentru ale sale ”lady parts”.

6. 50 Cent feat. Olivia – ”Candy Shop”. Album: ”The Massacre” (2005)

Magazinul cu bomboane al rapperului american se aseamana cu fabrica de ciocolata a lui Willy Wonka. Durul 50 Cent pune accentul pe ”i” inca de la inceputul piesei: ”I’ll take you to the candy shop/ I’ll let you lick the lollipop”.

7. Rihanna – ”Birthday Cake”. Album: ”Talk That Talk” (2011)

RiRi vrea ca ”lumanarile” sale sa ”explodeze”… si nici macar nu este ziua ei.

8. Lil Wayne feat. Static – ”Lollipop”. Album: ”Tha Carter III” (2008)

Desi Lil Wayne adora sa abordeze sexul in cat mai multe dintre piesele sale, aducem in top doar hitul sau din 2008, ”Lollipop”. Single-ul, cu un titlu cat se poate de sugestiv, ne spune cat de mult ii place rapperului cand fetele ling acadeaua… si aici nu ne referim la bombonelele dulci pe care le rontaiam in copilarie!

9. Bryan Adams – ”Summer Of ’69”. Album: ”Reckless” (1984)

69 nu se refera la an, ci la nostalgia si dragostea de o vara,” se mentioneaza pe pagina de Youtube a artistului canadian la videoclipul piesei ”Summer Of ’69”. Nici nu avea cum sa faca referire la anotimpul calduros din anul 1969 si la eventuale aventuri si petreceri de pomina din acea perioada, avand in vedere ca Bryan Adams avea in acel an doar 10 ani. Potrivit versurilor, zilele bune ale artistului sunt acelea din perioada verii, cand ia parte la aventurile si petrecerile nebune ale prietenilor.

10. Katy Perry – ”Peacock”. Album: ”Teenage Dream” (2010)

She wants to see your peacock. Desi s-a bucurat de un mare succes in randul fanilor, Katy Perry nu a promovat piesa ”Peacock” ca single oficial. Cu versurile amuzante si mesajul subtil, acesta ar fi putut fi un alt No.1 al artistei cu usurinta!

11. 112 – ”Peaches And Cream”. Album: ”Part III” (2001)

Titlul piesei nu are nici o legatura cu vreo dieta cu piersici sau cu o delicioasa crema sau inghetata. Baietii de la 112 aduc in discutie o altfel de dieta… una sexuala!

12. Eve 6 – ”Here’s To The Night”. Album: ”Horrorscope” (2000)

Desi cu un titlu simplu si, aparent, inocent, ”Here’s To The Night” vorbeste despre cum e sa ai un one night stand.

13. Trick Daddy feat. Ludacris – ”Sugar (Gimme Some)”. Album: ”Thug Matrimony: Married To The Streets” (2004)

Stii, Trick, lumea se confrunta din ce in ce mai mult cu obezitatea, asa ca ar trebui sa o lasi mai moale cu zaharul. Ah, nu canti despre zahar?

14. The Wanted – ”Glad You Came”. Album: ”Battleground” (2011)

Credeati ca piesa vorbeste despre entuziasmul baietilor provocat de aparitia fetei la petrecere? Ce dragut!

15. Flo Rida – ”Whistle”. Album: ”Wild Ones” (2012)

Extras de pe cel mai recent album al lui Flo, single-ul ”Whistle” a fost catalogat de critici drept ”cel mai putin subtil cantec din istorie”. Al treilea No.1 din cariera rapperului american, ”Whistle” contine versuri interpretate ca un eufemism slab voalat la sexul oral.