Puțin le pasa romanilor de partide si de manevrele lor!

Eram la frizer cand s-a dat știrea cu Sorin Frunzaverde care trece la PNL. O clienta a comentat: ia uite draga, a plecat unu’ mare de la PDL! Frizerul, nea Vasile, a raspuns cu un dispreț enorm: ete…d-aia nu-mi creste mie salariul. Frunzaverde, frunza roșie, tot aia. Da-i dracului de hoți, ca nu se mai satura! Ioano, ia muta pe alt program!

Si pana la sfarșit, televizorul a ramas pe un serial sud-coreean (cu niște nobili razboinici care se luptau…tot pentru putere).

Concluzia? Sondajele au dreptate: la 95% dintre romani li se rupe de partide, de alegeri si de politicieni.

Romanii vor o schimbare totala. Care n-o sa vina de la partide.

In timpul demonstrațiilor de asta iarna, cand lumea i-a gonit din piața Universitații cu suturi in cur, pe liderii opoziției (care credeau ca, gata, populația o sa-i duca in brațe pana in Palatul Victoria), am scris in articolul PDL sa plece. Iar PSD si PNL sa nu mai vina.:

“Iata si principalele griji ale romanilor:

nivelul coruptiei – 87%; soarta salariilor – 83%; viitorul sistemului de pensii – 80%; sistemul de sanatate – 82%; datoriile statului – 76%; sistemul de educatie – 76%; starea mediului inconjurator – 76%; sunt foarte ingrijorati de viitorul economiei – 74%; tinerii care termina o facultate nu au sanse sa-si gaseasca un loc de munca – 89%

E clar ca dorințele romanilor si dorințele partidelor sunt total opuse. Nici un partid n-o sa aduca vreodata schimbarea: iar asta le si aduce sfarșitul.”

Ce am scris atunci, este perfect confirmat de “dezertarile” politrucilor. Ii pasa cuiva ca un infractor se muta din banda lui Sile Camataru, in banda lui Ghenosu? Doar hoților, in lumea lor. Nu poporului roman. Exact la fel si cu partidele: pentru ca partidele exact asta sunt, bande de infractori.

De fapt, romanii știu ca nici un politician nu dezerteaza cu adevarat. Adevarata dezertare ar fi sa devina oameni cinstiți.

De fapt, de ce scriu eu despre asta?

Viața partidelor ii plictisește pe romani. De ce avem atunci pe toate televiziunile știri politice? De ce se fac mese rotunde cu politicieni, la care nu se mai uita nimeni? Pentru ca televiziunile fac si ele parte din aceste bande de hoți. Pentru ele e mai important sa se vada stapanul la televizor, decat sa aiba audienta.

In Romania nu exista cu adevarat goana dupa audienta: știrile care fac audienta sunt tolerate, doar daca mai e loc dupa ce s-au dat știrile…”importante”. Dar importante nu pentru romani: ci pentru javrele care se bat pe bugetul statului.

De fapt, ce e important in dezertarea lui Sorin Frunzaverde?

Romanii habar n-au ca a fost ministru si nici nu le pasa. La nivel public, percepția este ca “unul mare din PDL a trecut la USL”. Mare branza!

Pentru politruci si propagandiștii lor insa, branza chiar e mare. Sorin Frunzaverde da un semnal: ca gașca lui Basescu a pierdut alegerile si ca cine ramane cu el, vai de capul lui (saracie, anchete, arestari, nenorociri). Plecarea lui Frunzaverde ii demoralizeaza pe PDL-isti si ii incurajeaza pe ceilalți (si nu atat la nivelul liderilor, ci mai ales la nivelul cațeilor).

Asta e toata importanta: doar la nivel de propaganda. Ca Romania tot cu o datorie externa imensa ramane, tot cu 200.000 de firme desființate, tot cu investiții care au scazut de la 9 miliarde la 1 miliard de euro, tot cu marfuri necompetitive. Nici Basescu, nici Ponta, nici Antonescu n-o sa vina vreodata cu bani de acasa, ca sa plateasca pensiile si salariile. Ei vin sa ia, nu sa dea.

Ruperea de realitate e o boala mintala.

Romania este efectiv un vapor care se scufunda. In jurul nostru, multe alte vapoare (chiar mai mari) se scufunda si ele. E cel mai mare dezastru economic din istorie, mult mai mare decat criza din 1929. Miliarde de oameni sunt disperați. Milioane de firme se zbat sa supraviețuiasca. Liderii FMI, Germaniei si Franței ne previn ca un nou razboi european este foarte posibil (vezi 2012: profețiile guvernelor).

Dar pe puntea vaporului Romania, in timp ce pasagerii alearga ingroziți in toate parțile, marinarii joaca fotbal. S-au imparțit in doua echipe si striga la public: ia uite ce fenta mișto am facut! Ați vazut cum le-am tras-o? Ați vazut la ce scor am ajuns?

Stați liniștiți, demenților, ca nimeni nu va mai ține scorul. Avem lucruri mai importante de facut.

Trebuie sa ne salvam viețile.