Cadouri sub bradul impodobit, cozonac, turta dulce și portocale pe masa, povești și colinde, ceai cald, lumini la fereastra și fulgi mari de nea, oameni de zapada, vasc, șampanie și multa buna dispoziție. Acestea sunt Sarbatorile de iarna. Sezonul in care ne gandim mai mult la cei de langa noi, sezonul in care bunele maniere și regulile de eticheta ne pot scoate din adevarate incurcaturi. Credeți sau nu, urmand cateva reguli simple de eticheta, puteți scapa de reale neplaceri. Iata ce terbuie sa faceți:

1. Incepeți pregatirile in avans, nu lasați totul pentru ultima clipa, mai ales cumparaturile. Astfel veți evita aglomerația din magazine.

2. Prima saptamana din Decembrie este perfecta pentru a trimite felicitari prin curier. Urarile și gandurile bune vor ajunge exact la timp la destinatari. Daca aceștia sunt persoane pe care nu le-ați mai vazut de multa vreme, puteți insoți felicitarea de o scurta scrisoare despre ce mai e nou in viața dumneavoastra, in special evenimete fericite.

3. Organizați petrecerea de Anul Nou? Sunteți gazda cinei de Craciun? Sau poate plecați la munte de Sarbatori? In toate aceste cazuri trimiteți invitații și faceți rezervari din timp.

4. La toate petrecerile, de la birou, cu prietenii ori familia, fiți veseli, dar precauți. Nu faceți lucruri pe care le veți regreta a doua zi.

5. Decorați casa pentru Sarbatori.

6. Pregatiți-va pentru musafiri, mai ales daca sunt din alte orașe și vor sta mai multe zile. Explicați-le regulile casei, discutați deschis despre ce ar vrea sa faca in aceasta vizita, fiți primitori, organizați dar flexibili.

7. Daca sunteți invitați – fiți punctuali, oferiți ajutorul gazdei, nu uitați de cadouri in acesta situație.

8. Nu reciclați cadourile primite anii trecuți. Se afla in stare perfecta? Ambalajul este intact? Exista o legatura intre cel care vi l-a pferit și cel carui il dați mai departe? Este un subiect sensibil și trebuie abordat cu multa grija.

9. Cand primiți cadouri spuneți: „Mulțumesc!” Exprimați-va gratitudinea fața de cei care vi le ofera.

10. Respectați-le obiceiurile și sarbatorile celor care au alta religie.

11. Aveți deosebita grija la copii și poveștile cu Moș Nicolaie și Moș Craciun!

12. Fiți buni, fiți pozitivi și imbrațișați spiritul sarbatorilor. Integrați-va in atmosfera!