In societatea moderna in care traim, majoritatea dintre noi avem posibilitatea sa ne exprimam și prin intermediul stilului vestimentar. A ști ce este potrivit la fiecare ocazie și in fiecare moment al zilei necesita la fel de mult bun gust și la fel de multa imaginație ca atunci cand alegem o ținuta eleganta pentru un eveniment deosebit.

Alegerea hainelor este de obicei dictata de eveniment pentru ca nu vom purta la serviciu ceea ce purtam la sala de sport, excepție facand poate doar daca suntem antrenorul. Hainele de zi sunt foarte diferite de cele de seara, unde avem o paleta mai larga de culori și mai multe accesorii. In mod similar, hainele de seara trebuie purtate doar seara, apariția in timpul zilei in aceasta evstimentație poate naște interpretari nedorite.

De-a lungul anilor eticheta și moda au evoluat impreuna. Astazi regulile etichetei nu mai sunt așa stricte, suntem chiar incurajați sa experimentam, sa combinam, ținand cont insa de cateva principii de baza. Deși standardele industriei vestimentare se pot schimba, aceste principii vor ramane mereu la moda:

Imbracați-va in concordanța cu evenimentul. Office la serviciu, sport in momentele in care faceți mișcare ținand cont de regulile sportului pe care il practicați sau de cerințele clubului, in costum de baie la piscina, in rochie de seara la o petrecere de Anul nou, de exemplu. Daca mergeți la un eveniment la care exista cod vestimentar este obligatoriu sa il respectați fie ca este bal mascat sau ținuta „la 4 ace” cu cravata neagra sau papion. Exista unele haine care nu se demodeaza niciodata.

Este bine, chiar recomandabil sa va cumparați haine la moda, dar pentru a pastra echilibrul ținutei folosiți-va de piese clasice: o camașa alba, simpla, o curea neagra etc. daca in trecut a existat un articol vestimentar care s-a potrivit perfect cu silueta dumneavoastra nu ezitați sa il asortați cu elemente noi. Alegeți un punct de interes al ținutei care va atrage privirea celorlalți. Poate fi o eșarfa, o curea, bijuterii discrete sau nu, orice accesoriu va place. Potriviți culorile și materialele.

Țineți cont de anotimp, de stilul adoptat. Accesoriile completeaza ținuta, dar nu folosiți prea multe. Prea multe brațari sau coliere, de exemplu, va pot face sa aratați neglijent. Nu uitați ca o abundența de inițiale și etichete la vedere va transforma intr-un panou publicitar, nicidecum intr-o persoana cu stil.