Cine sufera de boli de inima?

Bolile de inima sunt principala cauza de deces in Statele Unite, potrivit Centre pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC)Sursa de incredere. In Statele Unite, 1 din 4 decese este rezultatul unei boli de inima. Este vorba de aproximativ 610.000 de oameni care mor in fiecare an de aceasta afectiune.

Bolile de inima nu discrimineaza. Este principala cauza de deces pentru mai multe populatii, inclusiv pentru oameni albi, hispanici si negri. Aproape jumatate dintre americani sunt expusi riscului de boli de inima, iar numarul acestora creste. Aflati mai multe despre cresterea ratei bolilor de inima.

In timp ce bolile de inima pot fi mortale, sunt prevenibile si la majoritatea oamenilor. Prin adoptarea timpurie a obiceiurilor sanatoase de viata, puteti trai mai mult cu o inima mai sanatoasa.

Care sunt diferitele tipuri de boli de inima?

Bolile de inima cuprind o gama larga de probleme cardiovasculare. Mai multe boli si afectiuni cad sub umbrela bolilor de inima. Tipurile de boli de inima includ:

Aritmie. O aritmie este o anomalie a ritmului cardiac.

Ateroscleroza. Ateroscleroza este o intarire a arterelor.

Cardiomiopatia. Aceasta afectiune determina intarirea sau slabirea muschilor inimii .

Defecte cardiace congenitale. Defectele cardiace congenitale sunt nereguli cardiace care sunt prezente la nastere.

Boala arterelor coronare (CAD). CAD este cauzata de acumularea placii in arterele inimii. Uneori se numeste boala cardiaca ischemica.

Infectii cardiace. Infectiile cardiace pot fi cauzate de bacterii , virusi sau paraziti.

Termenul de boala cardiovasculara poate fi folosit pentru a se referi la afectiuni cardiace care afecteaza in mod specific vasele de sange.

Care sunt simptomele bolilor de inima?

Diferite tipuri de boli de inima pot duce la o varietate de simptome diferite.

Aritmii

Aritmiile sunt ritmuri cardiace anormale. De Simptomele va intalniti pot depinde de tipul de aritmie aveti – batai de inima , care sunt prea repede sau prea lent . Simptomele aritmiei includ:

ameteala

fluturand inima sau bataile inimii curse

puls lent

lesinuri

ameteala

dureri in piept

Ateroscleroza

Ateroscleroza reduce aportul de sange la extremitati. In plus fata de durerea toracica si respiratia scurta simptomele aterosclerozei includ:

Care sunt simptomele bolilor de inima la femei?

Femeile prezinta adesea semne si simptome diferite ale bolilor de inima decat barbatii, in special in ceea ce priveste CAD si alte boli cardiovasculare.

De fapt, un studiu din 2003 a analizat simptomele observate cel mai des la femeile care au avut un atac de cord. Cele mai importante simptome nu au inclus simptome ,,clasice” de atac de cord, cum ar fi dureri in piept si furnicaturi. In schimb, studiul a raportat ca femeile erau mai predispuse sa spuna ca au avut anxietate , tulburari de somn si oboseala neobisnuita sau inexplicabila.

Mai mult, 80% dintre femeile din studiu au raportat ca au prezentat aceste simptome cu cel putin o luna inainte de aparitia infarctului lor.

Simptomele bolilor de inima la femei pot fi, de asemenea, confundate cu alte afectiuni, cum ar fi depresia , menopauza si anxietatea.

Simptomele frecvente ale bolilor de inima la femei includ:

ameteala

paloare

dificultati de respiratie sau respiratie superficiala

ameteala

lesin sau lesin

anxietate

greata