Ora de baie este o parte distractivă și (desigur) necesară a rutinei fiecărui copil și este șansa perfectă pentru tine de a te lega si mai mult de copilul tău.

Este momentul zilei când ajung să se stropească, să se distreze și să nu fie împovărați de scutece și haine.

Aceasta este o oportunitate minunată pentru tine de a interacționa cu ei, de a vorbi cu ei, de a râde împreună, de a te juca și de a face contact vizual.

Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a-i învăța pe bebeluș importanța unei rutine și diferența dintre timpul zilei și timpul de somn. Băile sunt un mod distractiv de a vă relaxa înainte de a merge la culcare. Desigur, pentru mulți părinți noi, scăldatul unui nou-născut este absolut terifiant.

Este posibil ca bebelușul dvs. să aibă nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu timpul de baie înainte de a-l iubi, iar dvs., ca părinte, este posibil să aveți nevoie de puțină practică înainte de a face baie copilului.

Desigur, atunci intervine și problema logisticii.

Cât trebuie să fie baia de baie? Care este temperatura potrivită pentru baie? Ei bine, este important, desigur, ca baia să fie la o temperatură confortabilă, care să nu fie prea rece, dar nici prea caldă.

Anxietatea părinților este un lucru real și este firesc să fii puțin stresat înainte de a-ți da seama de modul corect de a face o baie. Nu vă faceți griji, acest lucru este perfect normal și cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă înarmați cu cunoștințe și să începeți să exersați.

Temperatura potrivită pentru o baie este un mediu perfect pentru a vă asigura că bebelușul dvs. este sigur și confortabil. Deoarece bebelușii se pot răci destul de ușor, asigurați-vă că baia este mai caldă decât rece. Puteți viza aproximativ 36 de grade  sau puțin mai mult, dar cu siguranță păstrați-l sub 36 de grade. Asigurați-vă că și camera în care vă aflați este caldă și confortabilă, unde sa fie 22-25 grade Celsius.

Puteți seta termostatul casei dvs. să vă mențină încălzitorul de apă sub 37 de grade dacă doriți să evitați orice accident, pentru orice eventualitate. Există, de asemenea, dispozitive anti-opărire care se pot atașa la robinete și prize de duș care pot ajuta și ele.

Puteți verifica temperatura apei folosind un termometru. Există o mulțime de termometre digitale disponibile. Există, de asemenea, căzi pentru copii care vin cu termometre construite. De asemenea, puteți testa apa cu cotul sau încheietura mâinii. Asigurați-vă că după ce umpleți cada pentru a învârti apa pentru a evita punctele fierbinți.

Când umpleți cada, asigurați-vă că nu este prea mare. Un ghid bun este să umpleți cada cu două centimetri de apă. Unele cercetări au indicat faptul că menținerea copiilor acoperiți până la umeri în apă ajută la menținerea calduri. De asemenea, puteți turna apă pe corpul lor din când în când pentru a-i ajuta să rămână calzi și confortabili.

Păstrați întotdeauna un copil sigur, dar confortabil, pe toată durata băii, mai ales în timp ce se balaceste. Nu vă lăsați niciodată copilul singur în cadă, nici măcar o jumătate de secundă. Acesta este un pericol imens de înec, deoarece bebelușii se pot îneca în doar intr-un centimetru de apă.

Deci, cât ar trebui să fie o baie? Bebelușii necesită doar o baie de cinci până la zece minute la început. Apa caldă le poate irita pielea, așa că nu depășiți zece minute.

Un alt sfat este încălzirea unui prosop în uscător (dar nu prea cald!) Înainte de a vă usca bebelușul.