Adolescenții de liceu trec prin multe schimbări și este important să vă asigurați că le insuflați valori în acești ani critici.

Învățându-i să devină independenți din punct de vedere financiar în acești ani îi vor  învăța lecții valoroase despre câștigarea banilor, bugetarea și economisirea lor- toate abilitățile pe care le vor purta cu ei pentru tot restul vieții.

O modalitate excelentă de a începe această lecție extrem de importantă este să îl anunțați pe adolescent că, deși ați putea ajuta la plata lecțiilor de conducere, trebuie să lucreze, să economisească și să se asigure că bugetează suficient pentru cumpărarea unei mașini și pentru îngrijirea si repararea ei daca va fi cazul in viitorul apropiat.

Bineînțeles, în calitate de părinte, vă puteți ajuta copil în propriile moduri, cum ar fi să aveți la dispoziție un card de debit sau să fiți gata să il ajutați într-o urgență uriașă. Cu toate acestea, un motto grozav de urmat este că vă veți ajuta copiii dacă sunt dispuși să se ajute singuri.

Obținerea unui loc de muncă și posibilitatea de a plăti pentru diverse lucruri cum ar fi haine, electrocasnice, electronice, este o modalitate excelentă de a-i face pe copii să învețe că independența financiară este plină de satisfacții.

Desigur, adolescenții au multe lucruri la școală, socializare, activități după școală și aplicarea la facultate. Cu toate acestea,viața le permite întotdeauna să jongleze cu toate responsabilitățile noastre, așa că nu este o idee proastă ca adolescentul tău să învețe cum să echilibreze totul și să poată plăti pentru el insusi atunci cand este în lumea reala.

Puteți începe acest tip de lecții și cu copiii mai mici. Recompensati finalizarea sarcinilor cu o indemnizație. Când sunt suficient de în vârstă, acesta este un mod minunat de a-i determina să ajute cu rufele, curățarea vaselor,curatenie, aspirarea sau ajutarea aducerii alimentelor de la magazin.

Când copiii învață independența, vor purta aceste abilități cu ei până la maturitate. Nu există niciun motiv pentru care copiii tăi ar trebui să creadă că vei avea grijă de toate pentru totdeauna, așa că acesta este un mod minunat de a-i determina să învețe aceste abilități încă de la început. Cel mai bun dintre toate, acest lucru le va oferi, de asemenea, un impuls de încredere.

Vor înțelege valoarea muncii grele, astfel încât, atunci când vor fi singuri, vor folosi aceste abilități și la locul de muncă. Vor fi deja familiarizați cu conceptul de a lucra din greu, de a se prezenta la timp și de a face un efort solid. De asemenea, vor ști că, dacă vor ceva, munca grea și răbdarea sunt modalitatea de a ajunge acolo.

Desigur, asta nu înseamnă că îl faci pe copilul tău să plătească pentru tot. Deloc – dar a-i determina să plătească pentru „extra” este o modalitate bună de a-i învăța despre responsabilitatea fiscală. Asta înseamnă,de asemenea,să vă asigurați că știu că nu sunteți o bancă sau că le întindeți mâna oricând au nevoie de bani.

Dacă îi înveți pe copiii tăi aceste abilități devreme,nu va trebui să-ți faci griji că vor putea prospera singuri odată ce vor părăsi cuibul.