Netflix adauga intre 1 si 2 dolari la fiecare plan pe care il mentine. Masura poate ajunge in intreaga lume. Netflix creste pretul tuturor planurilor sale de abonament in Statele Unite si Canada.

Compania de streaming creste planul standard de la 14 USD la 15,5 USD pe luna si planul 4K de la 18 USD la 20 USD pe luna. Planul de baza, care nu include HD, creste, de asemenea, de la 9 USD la 10 USD pe luna.

Potrivit companiei, aceste modificari vor intra in vigoare acum pentru noii abonati, dar vor fi implementate „treptat” pentru utilizatorii actuali. Netflix promite sa le trimita prin e-mail membrilor cu 30 de zile inainte ca cresterea pretului sa intre in vigoare.

Creste dupa crestere

Preturile pentru un plan Netflix au crescut constant in ultimii ani. Planul standard a trecut de la 13 USD la 14 USD pe luna la sfarsitul anului 2020, dupa ce anterior a crescut la 13 USD de la 11 USD in 2019. Inainte de aceasta, Netflix a crescut preturile in 2017 si 2015.

Cand Netflix si-a anuntat prima crestere a preturilor la scara larga in 2014, compania a fost atat de ingrijorata de pierderea de abonati pentru o crestere de 1 USD pe luna, incat a permis membrilor existenti sa-si pastreze pretul timp de doi ani.

„Ne actualizam preturile, astfel incat sa putem continua sa oferim o mare varietate de optiuni de divertisment de calitate”, a declarat un purtator de cuvant al Netflix pentru Reuters. „Ca intotdeauna, oferim o varietate de planuri, astfel incat membrii sa poata alege un pret care se potriveste bugetului lor.”

Planul superior Netflix, numit „High Quality”, va costa 17,99 euro (anterior 15,99 euro). Aceasta include posibilitatea de a vizualiza si descarca continut pe 4 dispozitive, precum si celelalte beneficii ale celorlalte planuri si suport pentru continut Ultra HD.

Continutul original Netflix valoreaza minim 10 USD cand exista atat de multe optiuni care costa mai putin? Prin comparatie, Peacock+ si Paramount+ costa 5 USD cu reclame si fiecare are o biblioteca de seriale vechi, precum si unele noi si originale care se extind pe gama de cablu a fiecarei retele. Comcast, Disney si chiar YouTube cheltuiesc pentru extinderea universurilor lor de continut. Nu mai este vorba despre unde te abonezi pentru a te uita la televizor, ci despre ce servicii au titlurile pentru care esti dispus sa platesti. Dar daca esti dependent de emisiunile si filmele originale Netflix si de biblioteca lor uriasa de continut, va trebui sa platesti mai mult si sa nu fii surprins daca cresterile regulate ale preturilor continua.

Crestere de pret, dar fara noutati in abonamentele Netflix

Dupa cum a confirmat Netflix pe site-ul sau, modificarea se va aplica atat clientilor noi, cat si actualilor. Acei utilizatori care platesc deja pentru un abonament vor primi o notificare cu 30 de zile inainte de incarcare.

Nu exista stiri care sa detalieze aceasta crestere de pret, in conditiile in care se mentin aceleasi avantaje. Netflix, la randul sau, si-a justificat taxele in mai multe randuri, sustinand ca catalogul de continut este din ce in ce mai complet. „Cand facem modificari la planuri sau preturi, facem intotdeauna acest lucru cu scopul de a imbunatati experienta Netflix si de a investi in continut de calitate pentru abonatii nostri din intreaga lume”, detaliaza compania pe site-ul sau.